Moj profil

jednostavne polpete od tikvica

64

Način kako od tikvica napraviti zanimljiv prilog. Recept koji je mnogima dao sasvim novi pogled na tikvice. Nadam se da će polpete od tikvica ući u domove sve više ljudi, jer je uistinu fino i zdravo.

Način kako od tikvica napraviti zanimljiv prilog. Recept koji je mnogima dao sasvim novi pogled na tikvice. Nadam se da će polpete od tikvica ući u domove sve više ljudi, jer je uistinu fino i zdravo.

Sastojci

sol, papar, maslinovo ulje, malo brasna
krusne mrvice (kolicina ovisi o tome koliko ste dobro ocijedili tikvice)
1 veci reznjic cesnjaka

Priprema

1.

Naribati 2 tikvice, posoliti ih i ostaviti cca pola sata da puste vodu. Istovremeno možete staviti dinstati na malo maslinovog ulja na kolutice narezani mladi luk. Kad se malo opusti luk, dodati mu 1 nasjeckani reznjic cesnjaka i jos malo prodinstati. Maknuti sa vatre.

2.

Ocijediti tikvice najbolje sto znate. Zatim dodati 1 jaje, prodinstani mladi luk i cesnjak, sol, papar. Promiješati sve i nadodavati krusne mrvice dok smjesa ne postane kompaktna.

3.

Sa zlicom uzeti malo smjese, staviti u dlan i stisnuti s drugim dlanom. Ne brinite se ako vam se malo raspada. Njezno je stavite u brasno s jedne i druge strane, a zatim na vruce maslinovo ulje. Isto tako pazljivo je okrenite na drugu stranu kad se s jedne strane zapece. Kad se zapece i s druge strane, polpeta je gotova.

Posluživanje

Nemojte stavljati da se przi u puno ulja, jer je uistinu steta da se jedna tako zdrava namirnica natopi uljem. Radije radite tanje polpete koje su brze gotove i pecite ih na malo maslinova ulja.

Umjesto mladog luka mozete koristiti i obican luk, no meni aroma nije ni blizu dobra kao kad stavljam mladi. Takoder, mislim da ne bi bilo lose staviti i malo nasjeckanog persina no nisam ga imala doma tada. Da sam ga imala, isto bi ga malo prodinstala sa lukom i cesnjakom prije nego ga dodam naribanim tikvicama.

  • Tikvice(1)

8

Danas sam ih i ja napravio, uz malu razliku, dodao sam naribane mrkve koju sam malo proprzio s lukom. Dobro su mi ispale ali nekako mi se čini da je tu puno posla... ili je u pitanju moja neuvjezbanost s obzirom da ih prvi put radim...

Sviđa mi se ! 😉

Bas mi je drago! 🙂