Moj profil

Praline od narance

82

............

............

Sastojci

za omotac
140 gr mljecne cokolade
2 zlice ulja od suncokreta ili kikirikija
za nadjev
50 gr suhih keksa
30 gr maslaca
malo arome narance
ribana korica od 2 narance
ostalo
kalup za praline

Priprema

1.

U  lonac srednje velicine stavite vodu i pustite da provri .  Preko tog lonca  stavite drugi malo manji ali pazite da ne dira vodu  i u njega stavite mljecnu cokoladu  iskidanu  na male komadice i dvije zlicice ulja , smanjite vatru na minimum i otopite cokoladu  neprestalno mjesajuci  .
Otopljenom cokoladom pomocu zlicice oblozite u tankom sloju stranice i dno  kalupica  i stavite   u hladnjak  10 minuta  da se stisne .

2.

Izvadite kalup iz hladnjaka premazite   jos jednom pazeci da stavite cokoladu posebno tamo gdje se nije dobro uhvatila prvi puta i stavite opet u hladnjak 10 minuta . Mjecnu cokoladu drzite na pari tako da se ne ocvrsne .
Za nadjev u zdjeli  izdrobite suhe kekse , dodajte maslac na sobnoj temperaturi , malo ruma , malo cimeta i ribanu koricu dvije narance ( pazite da izribate samo narancasti dio ) . Viljuskom utrljajte maslac u kekse sve dok ne dobijete glatku smjesu .
Napunite  premazani kalup dobivenom smjesom od keksa  , malo lupajte kalupom po stolu tako da se krema dobro rasporedi , ostavite samo malo prostora za napraviti dno praline mljecnom cokoladom  i vratite u hladnjak  oko 20  minuta .

3.

Premazite zadnji sloj mljecne cokolade po vrhu  tako da napravite dno praline ,  uklonite visak i vratite ponovo u hladnjak jos  sat vremena da se maslac dobro stegne  .
Istisnite pazljivo praline iz kalupa i uredite rubove ako nisu precizni . Drzite ih u hladnjaku .
Ova količina je za 16  pralina

  • Praline(9)
  • Praline-h(1)
  • Kuglice-i-praline(1)
  • Ovaj-bozic(1)

6

probaj nije tesko 🙂

i ja nabavila kalup al nikako da krenem sa upotrebom...moram pod hitno 👍

pa vec kad sam kupila kalup moram da ga iskoristim! 😁 bit ce pralina do usiju al se ne zaustavljam dok me ne budu molili da radim nesto drugo😁