Moj profil

knedle od kruha

76

Vjerojatno za ovaj prilog ima toliko recepata koliko kuharica. Ja ga osobno radim na dva načina. Evo onog bržeg i jednostavnijeg.

Vjerojatno za ovaj prilog ima toliko recepata koliko kuharica. Ja ga osobno radim na dva načina. Evo onog bržeg i jednostavnijeg.

Sastojci

mlijeko (zavisno o količini i suhoći kruha)

Priprema

1.

Stari kruh narezati na kockice i preliti mješavinom začina, mlijeka i jaja. Promiješati i ostaviti da se kruh dobro razmoči. Otprilike 20-30 minuta.

2.

Dobro umjesiti i ako je premekano dodati prezla da smjesa bude čvrsta, ali da se mogu oblikovati kuglice. Ako je premekano raskuhat će se!

3.

Oblikovati male kuglice koje se stavljaju u kipuću slanu vodu. Kad isplivaju kuhati još desetak minuta.

Posluživanje

Dobar prilog za razne saftove, a može se posluživati prelivene preprženim prezlima uz neko pečeno ili kuhano meso.

  • Kruh-stari(1)
  • Knedle-od-hleba(1)

3

Hej hej evo danas ih pravila po Bog zna koji put, mi ih obozavamo a pravim ih identicno ovako jedino sto ja smjesu napravim u multipraktiku 🙂❤️Da ti odam tajnu... jest da je ovo prilog al mi ih jako volimo i ovako "bez icega" mmmm <3 

prasa, to je drugi način na koji pripremam, ali kako rijetko imam domaće masti, pržim na ulju i onda ih mijesim odmah i vadim iz vode čim isplivaju na površinu. Nekad dodam Vegetu, a nekad dinstanog luka i češnjaka. Sve zavisi što je za glavno jelo.

Preporučam kockice kruha prvo prepržiti na domaćoj svinjskoj masti. To daje poseban okus.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)