Moj profil

Kinder kocke

20

Ovo je recept koji sam ja osmislila ali ako slucajno ima neki slican takav onda se unapred izvinjavam :-) Kinder kocke su dobile naziv po tome jer se pece kora slicno po receptu Kinder torte:-) Obicno ih pravim za slavu i neka velika slavlja i kad ima njih na trpezi  druge kolace gosti ni ne gledaju ;-)

Ovo je recept koji sam ja osmislila ali ako slucajno ima neki slican takav onda se unapred izvinjavam :-) Kinder kocke su dobile naziv po tome jer se pece kora slicno po receptu Kinder torte:-) Obicno ih pravim za slavu i neka velika slavlja i kad ima njih na trpezi  druge kolace gosti ni ne gledaju ;-)

Sastojci

Kora: 6 jaja , 6 kasika secera, 6 kasika brasna, prasak za pecivo i 150-200g seckanih oraha
Fil: 1l mleka, 13 kasika secera, 5 kasika brasna, 7 kasika ravnih gustina i 200 g maslaca ili margarina
Glazura: 200g cokolade za kuvanje i 100g mlecne cokolade i malo ulja

Priprema

1.

Iseckati sitno orahe i u cetvrtasti pleh staviti pek papir i po njemu rasuti seckane orahe da pokriju dno. S' druge strane umutiti koru od 6 jaja, 6 kasika secera i 6 kasika brasna i praska za pecivo i i preliti preko oraha i staviti u prethodno zagrejanu rernu i peci na 200 stepeni dok kora ne porumeni. Izvaditi pecenu koru iz rerne i ostaviti da se ohladi.

2.

Skuvati fil od mleka, secera, brasna i gustina na pari. U serpu pomesati brasno, secer i gustin i polako dodavati mleko i mesati da se ne stvore grudvice da se dobije glatka masa i tako mesati dok svo mleko ne ulijete. Kuvajte fil na pari dok se ne zgusne,zatim, sklonite sa sporeta i dobro ga ohladiti. Kad je fil ohladjen u veliku posudu umutite maslac mikserom i mozete dodati malo vanilin secera po zelji i onda u to dodavati kasiku po kasiku fila i mutiti da se dobije gladak fil, kao beli fil eurokrema. Ja ovaj fil volim jer se lako kuva, ne morate stajati pored sporeta samo povremeno dodjete da ga promesate i sto je lep i u kolacima a i u kombinaciji sa vocem u tortama je neprevazidjen. Jednostavan a lep! 

3.

Ohladjenu koru secite na jednake trake a svaku traku na kvadrate manje ili vece po zelji zavisi kolike kolace zelite da napravite, ja ih uvek secem vece jer su nekako efektiniji :-) Sada uzmite dva kvadrata i okrenite tako da glatki delovi patispanja budu spolja a filom spajate donje delove kore koji su od oraha. Nadam se da me razumete, Ne znam koliko se dobro na slici vidi. Filom spajate dva kvadrata i takodje okolo nafilujete, samo odozgo i dno se ne filuju. Redjate kolace na tacnu.

4.

Glazuru spremite tako sto otopite cokoladu sa malo ulja na pari i kad se prohladi cokolada, prelivate preko kolaca. Po zelji, na gornjoj strani kolaca stavite pola jezgre oraha kao sto je na slici.

5.

Prijatno! 

  • Kinder-kocke(1)

11

I jos bih volela ako ih neko napravi da mi javi kako mu se svidjaju 🙂

Hvala tanjama 🙂 Ako budem izmislila neki nov recept eto mene ponovo 🙂 Pozdrav svima!

Pošto ti je ovo prvi recept na coolki ja ti čestitam na njemu!Odlične kocke,meni se sviđaju.Mora da su jako fine...Čekam nove,fine recepte.😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)