Moj profil

Torta od jabuka!

38

Pita od jabuka u obliku torte, a zašto ne!

Pita od jabuka u obliku torte, a zašto ne!

Sastojci

za
Tijesto
30 dag brašna
14 dag maslaca
za nadjev

Priprema

1.

Razmutiti jaje i dodati 4 dag otopljenog masalaca,1,5 dl mlake vode i limunov sok i sol,to dadati u brašno i umijesite glatko tijesto,po potrebi dodajte još malo otopljenog maslaca i mijesiti dosta dugo,oblikujte kuglu prekrijte folijom i stavite u hladnjak na 1 sat. Okrugli kalup namažite sa maslacem i stavite ga u hladnjak.

2.

Šljive nasjeckati na kockice i zaliti sa rumom, a jabuke oguliti i očistiti i naribati na što tanje ploške i nakapajte sa limunovim sokom.

3.

Tijesto podijelite na 4 komada s tim da jedan dio bude malo veći od ostalih i taj veći dio razvucite da bude veći od kalupa i zatim ga prebacite preko kalupa neka krajevi vise (ako pukne kao meni nema veze jer se na kraju prebaci preko svega).Otopite preostali maslac i tijesto malo premažite. Na tijesto stavite malo naribanih jabuka,preko toga šljive,pa pospite šećerom i cimetom.

4.

Pokrijte drugim razvučenim tijestom(neka bude veličine kalupa, a ostatak otkinite i ostavite sa strane) i slažite opet jabuke,šljive,šećer i cimet i tako napraviti i sa ostatkom tijesta i jabuka.

5.

Kad se sve potrošilo ono tijesto što visi preko kalupa prebacite preko svega(zamotajte),premažite maslacem i stavite peći na 150 stupnjeva na 10 minuta., a u međuvremenu napravite tuljce od viška tijesta.

6.

 U međuvremenu napravite tuljce od viška tijesta, ja sam koristila kalupe za šaum rolne,a može poslužiti i alu folija.

7.

Izvadite tortu nakon 10 minuta i tuljce poslažite na vrh i premažite ih maslacem i sve skupa pecite još 25-30 minuta. Kad se ohladi izvadite kalupe ili foliju lagano i pospite šećerom u prahu.

Posluživanje

Možete koristiti vučeno tijesto koje vama odgovara, i ispod kalup OBAVEZNO stavite nešto da ne curi sok od jabuka i da ne uprljate pečnicu kao ja!

  • Jabuke(2)
  • Kolači(2)
  • Tjesto(1)
  • X(1)

15

nesto jako neobicno meni nikad vidjeno a divno 10++

super izgleda....a ja obozavam kolace sa jabukama..

Jako lijepo izgleda a imora biti fino i sočno.

Ovako je ispalo drugima