Moj profil

Banana bread

23

Tortica od banana u obliku saksijice, gumpaste ljubicice. Mozete peci u kalupu za kuglof i samo posuti secerom, fin je i socan.

Tortica od banana u obliku saksijice, gumpaste ljubicice. Mozete peci u kalupu za kuglof i samo posuti secerom, fin je i socan.

Sastojci

Banana bread
aroma narance (prirodna, na bazi ulja)
1 solja pirea od banane
1 solja brasna
1/2 solje jogurta (greek style)
~50 g suvih visanja
Ukrasavanje (optional)
1 pakovanje belog fondanta
ljubicasta, zelena, smedja i zuta gumpaste
tamno zelena i siva boja u prahu
svetlo smedja cvecarska traka
zguzvana aluminijumska folija
ljubicasti stamens
cvecarska zica (#24)

Priprema

1.

Kalup namazati puterom i posuti brasnom (koristila sam dva poluloptasta kalupa). Izmiksati 3-4 banane u blenderu i odvaditi jednu solju. Umutite jaja, jogurt, aromu narance (moze umesto naribana narancina korica), secer i pire od banana u glatku masu, zatim umesajte brasno, cimet i sodu bikarbonu. Izlijte u kalup(e) i pecite u ugrejanoj rerni dok cacakalica ubodena u sredinu ne bude suva. Izvadite iz rerne, ostavite u kalupu jedno desetak minuta, pa ona jednu polovinu istresite na zicu a drugu direktno na tanjir (preokrenite da zaobljena strana bude dole da bi se malo slegla). Ako koristite drugaciji kalup i necete nista posebno ukrasavati, samo istresite iz kalupa na resetku, prohladite, glazirajte cokoladom ili pospite prah secerom pa prebacite na tanjir za posluzenje. Istu smesu mozete peci i u kalupicima z muffinse.

2.

Ukrasavanje (optional)

3.

Premazite donju polovinu marmeladom pa nalepite gornju polovinu. Premazite marmeladom s svih strana. Za uredniji izgled, mozete okolo premazati puter kremom sa ukusom limuna, ali skot em ne voli fondant em ne voli puter kreme, ne bi tolerisao i jedno i drugo pa nisam. Presvucite fondantom pa preokrenite i po rubu nalepite polulopte od fondanta. U sredini izdubite koliko je potrebno da utaknete podlogu sa ljubicicom za koju ste napravili delove dan ranije.

4.

Za podlogu, zguzvajte aluminumsku foliju i presvucite smedjom gumpaste pa cacakalicom izbusite rupice u koje cete utaknuti cvetove i listove. Ostavite da se osusi.

5.

Za listove africke ljubicice, tanko razvaljajte zelenu gumpaste, isecite oblik lista, nataknite na zicu i utisnite mu zilice. Ostavite listove da se osuse, zatim ih obojite tamno zelenom i sivom bojom u prahu i izlozite vodenoj pari da se boje stope, omotajte zicu svetlo smedjom cvecarsko trakom pa savijte i utaknite u pripremljenu podlogu.

6.

Za cvetove, presvucite vrh zice sa bledo ljubicastom gumpaste (pomesajte ljubicastu i belu) pa na njega dodajte lopticu od zute gumpaste koju nozem podelite na cetiri dela, pa sa strane nalepite stamen (ili zicu #33) presvucenu sa ljubicastom gumpaste. Ostavite da se prosusi. Tanko razvaljajte ljubicastu gumpaste, isecite cvetic, utisnite zilice. Pomesajte malo bele, ljubicaste i smedje gumpaste, razvaljajte, isecite calyx i nalepite na pozadinu cveta. Presavijte aluminijumsku foliju da formira malu zdelicu, u nju stavite cvet i provucite zicu kroz sredinu i ostavite da se ousi. Gotove cvetove zabodite u sredinu izmedju listova.

7.

Africka ljubicica
1
2

Posluživanje

Recept za banana bread je sa izmenama iz Basic to beautiful cakes by Roland Meissner.

  • Alek-mastaonica(1)
  • Banana-bread(1)
  • Svatovi(1)

9

Jako lijepo ,to je posao koji zahtjeva strpljenje, zato tako lijepe stvari prepustam drugima koji su jednostavno stvoreni da to rade,,,

E sad stvarno, gledala sam jako puno tvojih dekoracija, aali, ova jednostavna ljubicica je vrh vrhova, nos sam zaobola u monitor da se uvjerim da nije prava :))

Hvala ti mnogo na odgovoru . Probati ću , pa ću javiti . Lilli