Moj profil

Tufahije

60 minuta
46

Jede vam se nešto slatko a nemate puno namirnica u kući...jabuke i orahe imamo uvek....pa da krenemo da napravimo poslasticu, koju možemo poslužiti i za dan zaljubljenih.....

Jede vam se nešto slatko a nemate puno namirnica u kući...jabuke i orahe imamo uvek....pa da krenemo da napravimo poslasticu, koju možemo poslužiti i za dan zaljubljenih.....

Sastojci

za
4 veće jabuke (ja sam koristila GALA)
1 kašika esencija vanile
Za fil
100 ml mleka
2 kašike šećera
cimet po ukusu
1 kesica vanilinog šećera
50 gr putera
po želji šlag za dekoraciju

Priprema

1.

U šerpici, u kojoj ćete kuvati jabuke staviti sok od jabuka i vanilu. ( ako vam sok od jabuka nije dovoljno sladak, dodajte šećer po ukusu, ja sam stavila oko 100 ml agavinog sirupa )

2.

Jabuke očistiti od semenki i oljustiti, pa ih staviti u sok od jabuka,preliti sa sokom od limuna, pustiti da provri pa smanjiti temperaturu i kuvati ih od 7 do 10 minuta, u zavisnosti od vrste jabuka. Pazite da ih ne prekuvate.Treba da budu kuvane, ali cvrste.

3.

Izvaditi jabuke a sirup ostaviti da se još malo ukuva. Skloniti ga i ostaviti da se ohladi i staviti u frižider.

4.

Mleko staviti da provri zajedno sa šećerom/sirupom, dodati cimet,mlevene i seckane  orahe, da fil bude gust, izmešati, dodati puter i dobro sjediniti sa smesom od oraha.Puniti jabuke sa još toplim filom i ostaviti ih da se dobro ohlade u frižideru.

5.

Hladan  sirup od jabukovog soka raspodeliti da imete dovoljno za 4 činijice, preko stavite hladne jabuke, ukrasiti sa umućenim šlagom ili po vašem izboru.

6.

Prijatno!!!!

  • Tufahije(5)
  • Kolači(1)

26

recept je super

Nasmejavas me sa ovom dozvolom, ne zezaj, koja dozvola koji bakraci:)) Ti to usavrsila da se moje postide:)

BRAVO Zoki, bas si uporna i neumorna. SLicica je SUPER i radujem se da ste uzivali. Ti si ih bas modernizirala, sad je meni ovo tvoje zanimljivije:)