Moj profil

SELSKO MESO

60 minuta
77

Selsko meso je Makedonsko tradicionalno jelo, koje se radi na razlicite nacine zavisno od toga kako ga ukucani vole. Ovo je moj nacin i nadam se da ce vam se dopasti.

Selsko meso je Makedonsko tradicionalno jelo, koje se radi na razlicite nacine zavisno od toga kako ga ukucani vole. Ovo je moj nacin i nadam se da ce vam se dopasti.

Sastojci

za
Sastojci
500gr. Svinsko kare
1kocka pileca ili goveda
2kasike brasno
100ml crno vino
so vegeta,mleveni biber
1kom jaje
250gr gauda

Priprema

1.

Meso se secka na kockice i dinsta na ulju postepeno se dodaje po malo vode. Na kraju se zacini vegetom biberom i soli po potrebi. # U mleveno meso stavimo sitno seckan luk, jedno jaje 2 kasike prezli, so biber vegeta, persun pomesamo i pravimo malene cuftice koje przimo na ulju. Sampinjone seckamo na listice i malo proprzimo na ulju. Sve sastojke stavimo u zemljenu tavu. #Sos: Na ulju przimo 2-3 kasike brasna, dodajemo supu od jedne kocke koju smo predhodno skuhali, mesamo da dobijemo lep sos bez grudvica. Stavljamo sos u meso promesamo dodamo persun biber i crno vino. Tavu pokrijemo sa alu. foliju i pecemo u rerni 20 min. Izvadimo iz pecnice dposipamo ribanu gaudu i vratimo bez folije oko 10 min da se sir stopi . Sluzimo uz salatu i po zelji kajmak ili pavlaka.

Posluživanje

Originalni recept za sos koji stavljamo je espanjol koji se pravi od pecenih telecih koski, koji se zatim kuhaju sa celerom i paskanatom, ja najcesce stavljam pilecu kocku. Na slici je moja stara zemljana tava od moje mame nasledzena i vec pola pojedeno selsko meso.

  • Selsko-meso(3)
  • Meso(3)
  • Glavno jelo*(2)
  • Meso-peceno(1)
  • Ručak(1)
  • Osnovni-jastija(1)

10

na koliko se stupnjeva peče? hvala!

Supeeeeeer,mi idat ligi od slikata....I jas sakam....Iako si go potgotvuvam cesto po zelba na soprugot 😁

Svidja mi se mnogo ovaj recept. Moracu da ga isprobam 🙂 Pozdrav do site vo MK 🙂