Moj profil

Torta od oraha

11

Torta od oraha sa kremom od cokolade i kafe.

Torta od oraha sa kremom od cokolade i kafe.

Sastojci

Biskvit
5 kasika javorovog sirupa
180 g oraha
Krema
100 g mlecne cokolade sa ukusom kafe
100 g tamne cokolade
1-2 slag fixa
Glazura 1 i 2
100 g cokolade sa ukusom kafe
60 ml corn syrup
60 ml vode
Ostalo+ukrasavanje
3 banane +sok od limuna
gumpaste hortenzija
istucani orasi

Priprema

1.

Umutiti cvrst sneg od belanaca. Umutiti zumanca, secer, i javorov sirup, pa dodati mlevene orahe, promesati i dodati dve kasike snega od belanaca, promesati pa lagano spojiti sa preostalim snegom od belanaca. Istresti u kalup oblozen pek papirom i peci u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pecenu tortu ostaviti u kalupu jedno 10-15 minuta p a zatim istresti na resetku da se skroz ohladi pa preseci na pola.

2.

ml slatkog vrhnja staviti da prokuva pa preliti preko sitno izlomljene cokolade, mesati dok se ne rastopi. Ostaviti da se ohladi. Umutiti slatko vrhnje sa slag fixom, pa dodavati kasiku po kasiku smese sa cokoladom i mutiti (alternativno, mozete umutiti i jednu i drugu smesu pa spojiti).

3.

Na tanjir staviti obruc za tortu oblozen pek papirom. Staviti biskvit, namazati marmeladom i preko rasporediti banane pa namazati kremom, pa onda odozgo drugu polovinu biskvita, marmeladu, banane i kremu. Prelijte glazurom od rastopljenih 100 gr cokolade sa 50 ml slatkog vrhnja i ostavite u frizideru da se dobro ohladi. Ako koristite gumpaste ukras, u sredinu utaknite debelu slamku ili flower pick u koji cete kasnije utaknuti cvet.

4.

Za drugu glazuru, potopite zelatinu u vodi da omeksa, pa zatim ugreje da se rastopi. Kako rastvorite u ugrejanom corn syrup i spojite dve smese. Prelijte preko torte i vratite u frizider da se stegne. Kad se stegnulo, skinuti obruc, odlepiti pek papir, poravnati kremu sa strane i nalepiti istucane orahe. U sredinu utaknuti gumpaste hortenziju.

5.

Uputstvo za izradu gumpaste hortenzije ima ovde

6.

Gotovo:
1
2
3
4
5

  • Torti(1)
  • Torte-orah(1)
  • Alek(1)
  • Choxa(1)

3

Kod tvojih recepta obožavam to da nas uvijek iznenađuješ sa tvojim prekrasnim kreacijama . Lilli

Hvala!

Predivno, kad pgledam tvoje torte neznam dali su torti ili neki aranzman, ali sigurno znam da su to dela tvojih magicnih rucica!!!!!!!!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)