Moj profil

Princes krofne

100 minuta
18

Sastojci

za
testo
100 ml vode
100 ml ulja
100 grama brasna
fil
1/2 litra mleka
3 supene kasike brasna
150 grama secera
150 grama putera
3 supene kasike ruma
100 grama secera u prahu
cokoladni toping

Priprema

1.

Na štednjaku zagrejte ulje i vodu i kada počne da vri sipajte u tankom mlazu brašno, stalno mešajući 3 minuta. Skinite sa štednjaka i ostavite da se potpuno ohladi, pa mutite mikserom i dodajte jedno po jedno jaje, nastavite da miksirate dok masa ne postane glatka. Testo vadite kašičicom i stavljajte u pleh, posut brašnom, na razdaljini najmanje 5 cm jedno od drugog. Pećnicu zagrejte na 250°C, a kada u nju stavite krofne, smanjite na 200°C. Pecite ih dok ne porumene. Ohlađene presecite preko sredine, napunite filom i pospite šećerom u prahu sa vanilinom.

2.

Fil: brašno rastvorite u hladnom mleku, dodajte šećer i vanilin i kuvajte, mešajući, dok se ne zgusne. Skinite sa štednjaka i ostavite da se sasvim ohladi. Mikserom umutite puter i rum, pa kada postane penast dodajte kuvan krem i mutite dok se masa sasvim ne ujednači.

  • Pastry-cream(1)
  • Princes-krafne(1)
  • Princeze(1)

6

ovaj je vrlo lak sa pravljanje.vece je prckanje sa kuvanjem fila u posudi sa duplim dnom nego ispeci prenceze.

recept za tijesto je isti kao moj samo sto ja nisam probala sa uljem vec obicno stavim margarin a u originalu je bila mast jer je recept bakin. Imam je pored ovog jos nekoliko recepata ali mi je ovaj najdrazi i najbolji

bas su ti lepe proinces krofne…odlican recept…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)