Moj profil

SARENA SALATA

30 minuta
13

Ovo je naj salata koju sam ikada jela, bilo je to u nekom chain fast food restoranu u USA, super brza i lagana i odlicna za male izbirljive jedace koji izbjegavaju povrce.

Ovo je naj salata koju sam ikada jela, bilo je to u nekom chain fast food restoranu u USA, super brza i lagana i odlicna za male izbirljive jedace koji izbjegavaju povrce.

Sastojci

za
POVRCE
1 velika konzerva graha
1 srednja konzerva kukuruza
1/4 kupusa (bijeli ili crveni)
1/2 glavice salate
2 velike tortilje
zutog sira
Dresing
bijeli talijanski dresing
malo senfa
malo kecapa
par kapi chilli sosa

Priprema

1.

Mrkve i sir naribati na vece rupe na ribezu, kupus naribati ili narezati na trakice, salatu, svaki list preresati po duzini i narezati na 1cm siroke trakice, dodati grah i kukuruz. Sve zzajedno pomjesati.

2.

Ja sam u USA pa ne znam kakve dresinge imate u Cro, ali treba biti kremasti bijeli dresing za salatu, oko 3 dcl, u to se doda malo senfa tek toliko da se osjeti, malo kecapa da da malo slatkoce, i par kapi cilli sosa ili nekog drugog ljutog da doda “zeng” dresingu.

3.

Piletinu pripremite kako vam volja, na grilu, pohanu…ja osobno radim u tavi, natrljam solju i vegeton twist za piletinu i pecem par minuta dok se ne zarumeni.

4.

Na kraju prerezite tortilje na pola , zarolajte i rezite na 2-3 mm siroke trakice. To isprzite u ulju dok ne postanu krute i promjene boju, ostavite da se ocjede na salveti i ohlade.

5.

I to je to. Salata je glavno jelo, piletina je dodatak. Salatu podijelite u zdjele i zacinite dresingom po volji, na vrh pospite sa trakicama tortilje koje daju extra hrskavost.
Dobar tek !

Posluživanje

Dresing nema mjere jer je radjen prema sjecanju, nas dvoje napravimo oko 4-5 dcl i nikada ne ostane viska. Ako vam se dresing cini prekiselim ili preslanim, nemojte ga razrijedjivati jer ce se okus razrijediti kada ga izmjesate sa salatom.
Ne stavljajte na saaltu vise nego cete pojesti jer nece biti svijeza drugi dan ako vam ostane viska.
Ko ne voli przene tortilje, samo da kazem da one dodaju mrvicu okusa pecenja salati tako da nije preobicna, bez obzira na piletinu. Ja inace stavim jednu cijelu tortilju na moju zdijelu salate.
Inace ovo su mjere za dvoje ljudi, i nama traje skoro dva dana.
Usput da li netko zna kako se doda slika pripreme jela uz linkiranu rijec??

  • Tortilja-salata(1)
  • Tortilje(1)
  • Salate(1)

5

Danny sori nisam vidjela vidjela da si iz Nisa. Ne brini za umak, ni moj nije original, ko sto sam rekla radila sam ga prema sjecanju, pa tako i ti mozes napraviti nek isvoj originalan. ja svaki put dodam jos neki drugi umak jer experimentiram, patako i ti smiksaj neki po svom ukusu, jos jednom oriuginalu je osnova kiseli, sa slatkim i ljutim. sretno !

Hvala connieB na pomoći. Moram da ti kažem da sam iz Srbije što ne menja stvari jer ni kod nas, koliko ja znam, nema tih dresinga. U Hrvatskoj nisam bila više od 20 godina što mi je jako žao jer nosim divne uspomene na Brač. Pozdrav!

Jako zanimljivo

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)