Moj profil

Grčki sladoled

213

Neki dan je moja majka donijela ovaj recept od frizerke i odlučile smo isprobati jer ga svi hvale. Nakon strahova da neće uspjeti ipak smo uspjele i evo,rezultat je pred vama i čeka da ga i vi isprobate. Jednostavan je,ne peče se,nema margarina,samo se treba dosta ohladiti.

Neki dan je moja majka donijela ovaj recept od frizerke i odlučile smo isprobati jer ga svi hvale. Nakon strahova da neće uspjeti ipak smo uspjele i evo,rezultat je pred vama i čeka da ga i vi isprobate. Jednostavan je,ne peče se,nema margarina,samo se treba dosta ohladiti.

Sastojci

Krema
1 litra mlijeka
2 dcl šećera
10 dkg napolitanka
7,5 dcl Hole šlaga
1 šlag krema od vanilije
Ukrašavanje
2,5 dcl Hole šlaga

Priprema

1.

Krema:

2.

Želatinu pripremiti kako piše na poleđini paketića. Odvojiti 3 dcl mlijeka u lončić, staviti u to želatinu i šećer. Ostatak mlijeka (7dcl) staviti na vatru da zavri, ukuhati u to želatinu, mlijeko i šećer. Kad je kuhano staviti da se ohladi, prvo vani i onda nakon toga staviti u hladnjak na najmanje 3 sata. Kad je kuhano krema bude jako rijetka, ali neka vas to ne zabrinjava; krema je spremna kad u hladnjaku se toliko ohladi da postane želatinasto.

3.

Pripremiti šlag kremu od vanilije prema uputstvu na poleđini paketića. To umiješati u hladnu kremu.

4.

Napolitanke i petit kekse svako posebno usitniti u multipraktiku. Izmiksati 7, 5 dcl Hole šlaga.

5.

Pripremiti 3 posude. Hole šlag podijeli u te 3 posude da u svakoj bude jednako, isto tako i kremu. U jednu posudu staviti usitnjene napolitanke, a u drugu petit kekse. Treca posuda ostaje samo hole i krema. Izmiješati sastojke u posudama.

6.

Duboki protvan obližiti aluminijskom folijom sa svih strana i da viri van. Na protvan stavljati redom: krema s napolitankama, obična krema, krema s petit keksima. Staviti u hladnjak preko noći da se ohladi.

7.

Drugi dan okrenuti kreme na drugi protvan i odvojiti od folije. Gore staviti izmiksani ostatak Hole šlaga i čokoladne mrvice i opet staviti u hladnjak.

Posluživanje

Nadam se da vam je priprema jasna. Ako vam nije,komentirajte ispod ako je nešto nejasno pa ću dodatno objasniti. I mi smo dobili malo nejasan recept i neke nam stvari nisu bile jasne,ali sam se potrudila čim bolje opisati postupak.

  • Sladoled(7)
  • Torte(5)
  • Kolači bez pečenja(3)
  • Torta(2)
  • Icecremic(1)
  • Keks-torta-san(1)
  • Havana-xx(1)
  • Nepecena-torta(1)
  • Brze-torte(1)

23

Želatina se nikad ne smije vreti.Moj savjet je da se prvo prokuha šećer i mlijeko, a nakon što to kratko prokuha, nakon hlađenja od otprilike 10 min dodati već pripremljenu otopljenu želatinu.

Hvala puno!

ne sjećam se više točno,ali mislim da to nije ništa loše jer je želatina u pitanju i naravno da je ona već počela raditi svoje 🙂 možda je stvar i miješanju,jer sam ja miješala cijelo vrijeme.

Ovako je ispalo drugima