Moj profil

Kinder torta

81

Recept je mozda standardni samo sam ja mjere udvostrucila zbog visine torte.

Recept je mozda standardni samo sam ja mjere udvostrucila zbog visine torte.

Sastojci

za
Kora smedja
9 s.kas secera
9 s.kas brasna
5 s.kas vode
2 s.kas kakaa
Kora bijela 2x raditi odvojeno
8 s.kas secera
2 s.kas brasna
1 s.kas ulja
8 s.kas prezle
Fil 2x raditi odvojeno
8 s.kas secera
8 dcl mlijeka
2 kom vanilija pudinga
2 s.kas brasna
125 gr stauba
u drugi ovakav staviti 150 gr istopljene cokolde
Prilozi
600 gr plazme
400 gr nutele ili nesto slicno
200 gr drobljenih ljesnjaka

Priprema

1.

Priprema ljesnjaka: U suhoj tavi prziti ljesnjake da im smedja kora otpadne, uvaljati u suhu krpu da bolje spadne sve i budu bijeli.Drobiti ih oklagijom u krpi. Kora bijela : Tepsiju namazati uljem i staviti papir za pecenje, na njega posuti 100 gr drobljenih ljesnjaka i istresti koru koju smo prethodno pripremili tako sto smo izmutili bjelanjke jakom brzinom i postepeno dodavali redom sve sastojke a prezlu na kraju izmjesali kuhacom.Peci na 150 stepeni dok ne dobije boju nes kave.Tako uraditi jos jednu koru.

2.

Fil: Miksati zumanjke i secer dok ne pobijele dodati mlijeko i sve ostale sastojke redom i na pari kuhati uz obavezno stalno mjesanje(lako se zgrudva) dok ne bude gust.Kad se ohladi dodati margarin.I tako ponoviti jos jednom sve, samo u drugi dodati rastopljenu cokoladu.

3.

Smedja kora: Umutiti pjenasto zumanjke i secer uz postepeno dodavanje ostalih sastojaka a na kraju bjelanjke kuhacum sjediniti sa masom.Peci na 200 stepeni na papiru.

Posluživanje

*Slagati: bijela kora sa ljesnjacima na gore,nutela,zuti fil,plazma,smedji fil,zatim smadja kora,smedji fil ponovo pa plazma,zuti fil pa opet bijela kora premazana nutelom sa ljesnjacima okrenutim na dole.

  • Torta(3)
  • Torti(1)
  • Torta-za-fondan(1)
  • Dekoracija(1)
  • Dekoracije-fondanom(1)

15

Sjajno!Ova tortu cu da pravim svom sinu za 7. rodjendan. To je po narudzbi jer je jeo na nekom rodjendanu i od tada govori da zeli samo "Kinder" za rodjendan . Sve sam pregledala  i ova mi najvise odgovara jer on ne voli slag. Molim vas kako se stavlja ovaj fondan ja to nisam nikada stavljala. Da li mozete mozda da me uputite ili samo postavite link gde bih mogla vise da procitam o tome. Hvala unapred

Secer u prahu,a koliko je tezila to neznam

torta je odlicna...... jer vidi se po sastojcima da je ukusna .a molim da mi pojasns sta znaci staub.