Moj profil

Voćna gibanica

76

Inspirisana brzom i jednostavnom savijačom by Vanylica, gde se kombinuju kore i biskvitno testo, nastala je ova voćna gibanica tj. gužvara. Jednostavna i izdašna.

Inspirisana brzom i jednostavnom savijačom by Vanylica, gde se kombinuju kore i biskvitno testo, nastala je ova voćna gibanica tj. gužvara. Jednostavna i izdašna.

Sastojci

1 kg jabuka
2 manje banane
250 g višanja
za retko testo
200 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
150 g šećera
200 ml mleka
200 ml vode
100 ml ulja

Priprema

1.

Jabuke i bananke iseckati na što manje kockice i pomešati. Višnje ocediti od soka i ostaviti u posebnom sudu.

2.

Napraviti smesu za umakanje – pomešati brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja i mleko, varjačom mešati dok se ne dobije glatka masa. Dodati vodu i ulje i dobro promešati.

3.

Pleh obložiti papirom za pecenje. Ostaviti jednu-dve kore za pokrivanje gibanice a ostale nagužvati, svaku umočiti u tečno testo i redjati na pleh jednu do druge. Preko sipati voće, pa malo ugurati izmedju kora, da ne ostane sve na površini. Pokriti korom kratko namočenom u testu. Peći oko 45-50 minuta na 180-200°C. Na polovini pečenja pokriti pitu folijom, ako je potrebno, pa pred kraj opet otkriti. Pred služenje posuti prah šećerom.

  • Lovely-pie(1)
  • Gibanici-blagi(1)
  • Kolači voćni(1)
  • Kolaci-strudle(1)
  • Vocna-inspiracija-h(1)
  • Savijaca-slatka(1)
  • Pite-strudle(1)
  • Favourite(1)
  • Pita-sladka-sadna(1)

9

e ovako recept od Vanylice sam probala i stvarno je super, brzo i ukusno, medjutim danas sam smisljala sta sa gotovim korama koje vape da se upotrijebe i rijesli sam da probam ovaj recept, posto nisam imala visnje izostavila sam, a jos nikad nisam stavljala banane u pitu sa jabukama pa rekoh ajde da probam, malopre sam ju izvadila iz rerne i jedva docekala da se malo ohladi da probam prije nego ponudim svojim ukucanima i sta sam odlucila???? ovo je predivno, jednostavno, brzo, ukusno, odlicno izgleda, spoj slatkog(banane) i kiselog(jabuke) ja sam odusevljena probajte obavezno HVALA ZA RECEPT od mene 5x♥♥♥♥♥

ovo mi se čini super, svaka čast

Od Vanylice sam probala pitu i odlicna je, sad je red na tvoj recept i on mi se svidja! Ide u omiljene!

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)