Moj profil

Kakao šnite

30 minuta
110

Donedavno sam morao nagovarati mamu da pravi "svoje čuvene kakao šnite", a sada joj ja nosim moje. Eto.

Donedavno sam morao nagovarati mamu da pravi "svoje čuvene kakao šnite", a sada joj ja nosim moje. Eto.

Sastojci

za
250gr šećera
200ml ulja
300ml mleka
350gr brašna
i malo ruma

Priprema

1.

Jedan vrlo prost, ali zahvalan kolač. Nađite mixer, a onda šećer i jaja promešajte u penu. Dodamo lagano ulje, pa mleko i onda brašno, Redosled je nebitan, samo dodajte sastojke polako, da ne leti po celoj kuhinji. Ubacite i prašak za pecivo, vanilin šećer, rum (ja malo preteram pa deca idu ranije na spavanje) i malo rendnem koricu limuna.

2.

Na kraju nekako uvek ostavim te dve kašike kakao praha – onda znam da sam gotov. Sabijem to u neku standardnu tepsiju na 30 minuta i 200°C, oba grejača upaljena, na pola visine da se ravnomerno ispeče. Ponekad pred kraj podignem malo gore, da malo dam i korici po pečenju.

3.

Po receptu se rastopi 1 čokolada za kuvanje, pa se zalije u vrlo tankom sloju, ali pošto mene to mrzi (i više volim ovaj izvorni ukus) – to je to.

Posluživanje

Pustite da se ohladi, lepše je. Kolač ko kolač je odličan i nakon nekoliko dana stajanja. Samo pazite da ne poginete od mrvica u dušniku. Uz čašu mleka dobijate idealan doručak. Svi klinci koji su ovo jeli – hoće još!

  • Slatko-pečeno(1)
  • Mufini(1)
  • Biskvit-kocke(1)
  • Kolači(1)
  • Slatko-kakao(1)

15

Najbolji recept!

Čoveče, svaki put se iznova pitam da li smo mi (misli na moju porodicu) tolika stokica da uvek pojedemo ove kolače za manje od 1h... Možda ostane red ili 2... ali retko... 🙂

Odlican;jos ga nismo jeli hladnog! Naravno da je u omiljenima

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)