Moj profil

Domaci kruh

240 minuta
220

Ovo je domaci kruh na moj nacin. Drage moje neka vas nebrine vrijeme pripreme, rezultat je sjajaj.

Ovo je domaci kruh na moj nacin. Drage moje neka vas nebrine vrijeme pripreme, rezultat je sjajaj.

Sastojci

za
Kruh
700 grama brasna
1/4 kasikice suhog kvasca
3 kasikice soli
4 dcl vode
2 kasike kukuruznog brasna

Priprema

1.

Izmjesajte zajdeno brasno, kvasac i sol. Dodajte vodu dok se sve skupa ne spoji( nemojte dugo mijesiti, treba da dobijete grublje tijesto). Zdjelu u kojoj ste zamijesiti tijesto pokrijte plasticnom folijom i ostavite tijesto preko noci na sobnoj temperaturi. Sutradan tjesto stavite na radnu porsinu koju ste posuli brasnom i malo rastanjite, pa isto preklopite (kao da pravite lisnato tijesto.Ostavite da se odmara l5 minuta. Poslije l5 minuta od tijesta formirajte loptu, pospitesa kukuruznim brasnom i prekrijte krpom. Tijeso ostavite da nadolazi. Kad je tijesto udvosrucilo svoj obujam, ugrijte pecnicu , zajedno sa rosterom u kojem ce se kruh peci na 22oC (pleh u kojm cete peci kruh treba da bude dubok i sa poklopcem). Prvih 3o minuta kruh pecite poklopljen, a poslije maknite poklopac smanjite temperaturu na 200 c i jos pecite 30 minuta. Gotov kruh izvadite iz pecite i sacekajte da se malo prohladi prije sluzenja.

Posluživanje

Ukoliko zelite skratiti postupak pripreme, povecajte kolicinu kvasca na l/2 malek kasikice.Gotov kruh nemojte vlaziti vodom ili zamatati u krpu jer ce kukuruzno brasno povuci vlagu

  • Kruh(6)
  • Kruh-sa-malo-kvasca(1)
  • Peciva-hleb(1)
  • Sve-5(1)
  • Fini-kruhici(1)
  • Kruh i peciva(1)
  • Bready(1)
  • Bread(1)
  • Hleb(1)

25

Ovaj recept je u potpunosti ispitan i to sa više vrsta brašna.

Podigao se preko noći i poduplao. Ubacio sam vrećicu kvasca (7 gr) na 1kg miksanog brašna (bijelo glatko, graham, raženo i pirovo) i dodao 1 l vode otprilike. Vodu dodajete po oku 😁

Ubacio sam u smjesu još orahe, bademe, suncokretove i bućine sjemenke te dodao 5 žlica djevičanskog maslinovog ulja iz našeg maslinika.

Rezultat je savršen. Mom sinu se sviđa. A što je najvažnije: sviđa se jako i mojoj punici! Greb, greb.

I za kraj želim napomenuti da svježina kruha traje nekoliko dana. 

Pozdrav ekipa !

Hvala draga na receptu,bolji kruh nisam jela,svi su oduševljeni,poz,sretan Uskrs

zahvaljujem se na odlicnom receptu...ovo mi je bilo vatreno krstenje, a sada sledi eksperimentisanje sa raznim tipovima brasna i semenkama :))))

pozdrav !

Ovako je ispalo drugima