Moj profil

Špek fileki

120 minuta
49

Fileke ili tripice kako se još zovu ili volite ili ne volite,ali ove moje kad su na nagovor probali i oni koji ih baš ne vole bili su oduševljeni.

Fileke ili tripice kako se još zovu ili volite ili ne volite,ali ove moje kad su na nagovor probali i oni koji ih baš ne vole bili su oduševljeni.

Sastojci

za
FILEKI
1kg Fileka
20 dag špeka (slanine,pancete,šunke,pršuta)
3 srednje glavice luka
3-4 češnja češnjaka
3 jušne žlice brašna
3 jušne žlice prezli (krušnih mrvica)
2 veće mrkve
1 kavena žlićica slatke crvene paprike
1,5dcl vina
sjeckani peršunov list

Priprema

1.

Kupio sam ovaj puta već prokuhane i narezane fileke, ali sam ih svejedno još sat vremena prokuhal s povrćem za juhu i nekoliko kapi octa uz još dodatak lovorovog lista i nekoliko zrna papra u zrnu i to nisam naveo u sastojcima.
Kada su se fileki skuhali procjedio sam ih i još dobro oprao i krenul u akciju…

2.

Prvo sam na jako malo ulja stavio prepržiti špek i kad je dobil špekec zlatnu boju na njega sam stavil sitno nasjeckani luk malo prodinstal i stavil brašno i češnjak i još malo dinstal…

4.

Kada je povrće omekšalo stavil sam fileke i još malo promiješal te posipal s prezlima (krušnim mrvicama) i zalijal s vodom i pasiranom rajčicom i kuhal ih još na laganoj vatri uz dodatak začina jedno 40 minuta.

5.

pred sam kraj dodajte sjeckani peršunov list i papar…

Posluživanje

Večina ljubitelja fileka jedu bez priloga, ali ja sam ih serviral uz pire od krumpira i još na kraju obilno posipal parmezanom

  • FILEKI(2)
  • Tripice(2)
  • Spek-fileki(1)
  • Skembici(1)

10

Odlično 🙂

Hvala na petici!!! 👍

čista 5, kuhao sam ih sad po tvom postupku !

Ovako je ispalo drugima