Moj profil

Cherry torta

120 minuta
50

moja rođendanska torta…..

moja rođendanska torta…..

Sastojci

za
Biskvit
125 g šečera
1 vanilin šečer
2 žlice mlake vode
75 g glatkog brašna -tip 550
75 g gustina
1 mala žlica praška za pecivo
Krema
400 g mascarponea (jedno pakiranje-vindija)
Za ukrašavanje
10-12 kom višnji

Priprema

1.

Za biskvit odvojite bjelanjke od žumanjaka.U zdjeli istucite žumanjke, dodajte šečer, vanilin šečer i vodu.Sve dobro izmiksajte dok krema ne postane čvrsta i svijetla.Bjelanjcima dodajte sol, te ih izmješajte u jako čvrsti snjeg.Brašno izmješajte s praškom za pecivo i škrobnim brašnom.U smijesu žumanjaka dodajte prvo istučene bjelanjke i na kraju lagano umiješajte brašno.
Pecite na 175 stupnjeva oko 25 min.( kalup promjera 26 cm).
Ispecite 2 biskvita, samo u drugi dodajte 2 velike žlice kakaa.

2.

Za žele procijedite višnje i soku od višnje dodajte još toliko vode, da ukupno dobijete 0, 5l tekučine. Stavite da zakipi.U posudi izmješajte malo hladnog soka od višnje s pudingom i šečerom i kad sok zakipi ukuhajte kao puding dok ne bude gusto . U malo prohlađeni žele umiješajte ocijeđene višnje.

3.

Za kremu kuhajte na pari žumanjke sa šečerom dok ne dobijete pjenastu kremu. Stavite da se ohladi, te u ohlađeno stavite mascarpone i sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte istučeni šlag od slatkog vrhnja.

4.

Slažite smeđi biskvit, žele, krema, bijeli biskvit, žele , krema i tako dok ne potrošite sve sastojke. Ukrasite po želji.

  • Torte(4)
  • Torta(4)
  • Voće(2)
  • Višnje(2)
  • Mascarpone(1)
  • Fine torte(1)
  • Višnja(1)

21

ukusna i odlična torta :))

gogsy! prelijepa je! od srca ti želim sretan rođenda, naravno sa zakašnjenjem, kako ja to već i obićavam. sram me je!!!! a torta je predivna!

torta je predivna…a što se tiće zamjene za maskarpone može iči mliječni namaz, ja racimo stavljam u kolaće koji inaće idu sa maskarponeom dukat ili mlječni namaz super zamjena, a i puno jeftinija od samog maskarponea…

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)