Moj profil

Lazanje

45 minuta
34

moje lazanje :)

moje lazanje :)

Sastojci

sastojci
1 pakiranje(500g) lazanja
250 ml soka od poma
malo nasjeckanog peršina

Priprema

1.

Kapulu nasjeckati i zažutiti na ulju.Dodati meso i mrkvu(izrezanu na tanke kolutiće ili kockice, prethodno obarenu) i začine i sok od poma. Šufigavati na laganoj vatri 15-ak minuta.
2.Lazanje malo prokuhati u slanoj vodi, paziti da se ne zalijepe.
Dno tepsije premazati uljem, zatim premazati bešamelom. Složite prvi red lazanja i premažite ga bešamelom, na to dodajte meso i pospite ga sirom. Ponoviti postupak lazanje-bešamel-meso-sir dok ima mesa. Završiti slojem lazanja i politi ga debljim slojem bešamela i na kraju naribati sir po vrhu.
3.Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 220 °c ok 20 minuta
4.Može i parmezan po vrhu ili kasnije prilikom posluživanja.

2.

Bešamel:
Prokuhati mlijeko. Napraviti zapršku od margarina i brašna. Dodati zapršku u prokuhano mlijeko i dobro miješati pjenjačom, da se ne bi stvorile grudice.na kraju dodati sol i malo naribanog muškatnog oršačića.

Posluživanje

Ako mi se stvore grudice u bešamelu razbijem ih štapnim mikserom

  • Ručak(1)
  • Tjestenina...(1)

10

Drage dame, konacno sam skupila hrabrost da probam i sama ovaj recepat. Pripremila sam se psihicki, i idem da se bacim na posao hehe

Da li bi mi neko mogao reci kako da dodam ovaj recepat u moj profil, ispod “spremnjeni recepti” Ako lepo izgleda, mozda i slikicu dodam :)

Hvala drage dame :)

Odličan recept draga :) Inače, probala sam ih par puta napraviti bez da prokuham manistru ( barem na 1/2 min-1 min ) i uvik su mi bile tvrde. Ja manistru uvik kuham :)

vanesax znam da je savijet :) svi su savijeti dobro došli, drago mi je čuti tuđa iskustva i pogreške tako da znam di ne pogriješiti sljedeći put. stavim dosta bešamela na dno i ima dovoljno soka, ali sam jednostavno oprezna s obzirom na prijašnje promašaje, pa sam uvik obazriva :D

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)