Moj profil

“Francuski krumpir”

45 minuta
31

Sastojci

za
20dag slanine

Priprema

1.

Skuhati krumpir u slanoj vodi, oguliti ga i narezati na ploške. Slaninu narezati na kockice, tvrdo kuhana jaja također izrezati na ploške.

2.

U namaščenu posudu slagati red krumpira, red jaja, kockice slanine, prošarati uljem i vrhnjem, posuti vegetom, pa opet slagati red krumpira, red jaja, slanina, prošarati uljem i vrhnjem , posuti vegetom i tako dok se ne potroše svi sastojci. Peči na 160 ° oko 30-40 minuta.

  • Krumpir(2)
  • Prilozi(1)

3

Babika hvala na savjetu isprobati ću!Thankssss

nas “francuski krompir” (omiljeno porodicno jela), umesto przene slaninice ima kolutice domace kobasice ili kulena, a prelivamo mesavinom 2 jaja i pavlake, obilato – joj sto je dobro, i ovo mora da je jako zanimljivo, za ocene se slazem sa Agathom, prvenstveno zbog razlicitih ukusa, i zbog toga sto nam se nesto moze “ne svideti se”, toliko da damo losu ocenu, tek nakon probanja (to se doduse odnosi i na petice, ali to nekako dozivljavam kao neko “dopadanje na prvi pogled”:))

ovo znam i ovo je super!( ne znam ko dijeli slabe ocjene, ali smatram da niti jedan recept na ovim stranicama ne može biti ocjenjen sa manje od četiri…ako se nekom ne sviđa, neka ga ne ocijeni! to je samo moje mišljenje, pa kako hoćete!!!)