Moj profil

brzi rolat

90

rolat koji rado pravim kad tebam praviti vise kolaca ili n a dar nekome. za neku prigodu..a i kad mi trebaju gosti nepredvideni doci..:)

rolat koji rado pravim kad tebam praviti vise kolaca ili n a dar nekome. za neku prigodu..a i kad mi trebaju gosti nepredvideni doci..:)

Sastojci

biskvit
6 zlica secera
5 zlica brasna
1 prasak za pecivo
fil
1-2 salice oraha
zlicica cajna margarina (margo ili obicni stolni )
1-2 zlice secera
2dcl mlijeka
1 cokolada z a kuhanje

Priprema

1.

Jaja dobro umutiti sa secerom da dobijemo pjenastu gustu smjesu u koju cemo dodti i lagno promjesati brasno i prasak z a pecivo..
Peci u velikom plehu ( ja koristim onaj najveci koji mi je dosao uz pecnicu)koji smo oblozili alu folijom i malo podmazali sa par kapi ulja..
Ubaciti u ugrijanu pecnicu n a200 stupnjeva oko 20 min .Zavisi od pecnice.

2.

KAd je biskvit gotov izvaditi ga na vlaznu salvetu i urolati..

3.

Fil: staviti mlijeko da prokuha..sa secerom..i kad prokuha samnjiti temperaturu i dodati margarin i cokoladu da se istope..U to usuti orahe i keks i izmjesati..To mjesati minutu dvije na smnjenoj vatri tek toliko da se sjedini..
preporucam da stavite oko deci i pol mlijeka i postepeno dodajete orahe i kekse..da ne bi bilo gusto..Mora biti kremasto..

4.

Odmotati biskvit i premazati ga cijelog filom..i rolati tako da bude sto cvrsce da se sjedini..Ostaviti na hladno ..da se sve malo prohladi..i mozete ga posuti secerom u prahu ili preliti cokoladom..

Posluživanje

Savjetovala sam vam da stavite manje mlijeka i postepeno dodajete sastojke zato sto ja to vise nista ne mjerim vec onako..stavim odprilike..:))
A u fil mozete dodati i malo ruma ili vanilin stapic..kako tko voli..

  • Kolači(4)
  • Rolat(2)
  • Rolada(2)
  • Rolat-slatki(1)
  • Rolade-slatke(1)
  • Rolat-h(1)
  • ROLATI(1)
  • Kolaceki(1)
  • Brzo!!(1)

16

ODLICAN ROLAT,EVO ISPROBAN I SUPERRRR,HVALA ZA LEP I JEDNOSTAVAN A TAKO BRZ RECEPTIC😍

idem isprobati super mi se cini :))

Pravila sam ovaj rolat neki dan i predobar je bio, umjesto oraha sam stavila kokos i super je ispalo. Meni kora nije ispala najbolje jer nisam radila tačno kako treba :/ mixerom sam miješala jaja, šećer i brašno sa praškom za pecivo pa je ispalo 'gumeno' a i brašno nije bilo namjenjeno za kolače izgleda. Ali i pored toga bilo je super ukusno!

http://www.coolinarika.com/preview/slika/560037/

Ovako je ispalo drugima