Moj profil

Kolač od sira sa suvim voćem

30 minuta
120

Ovo je recept iz jednog Poljskog kuvara domaćih recepata ‘’Domowe Specjały’’. Kod njih su kolači od sira nacionalna poslastica i prave ih na sve moguće načine, jedan od njih je i ovaj ‘Sernik z bakaliami’.

Ovo je recept iz jednog Poljskog kuvara domaćih recepata ‘’Domowe Specjały’’. Kod njih su kolači od sira nacionalna poslastica i prave ih na sve moguće načine, jedan od njih je i ovaj ‘Sernik z bakaliami’.

Sastojci

za
testo
150 g brašna
100 g šećera
70 g maslaca
1/2 flačice arome limuna Dr.Oetker
za fil
180 g maslaca
200 g šećera
1/2 flašice arome limuna
600 g svežeg, neslanog sira
1 puding sa ukusom slatke pavlake
1 čašica ruma
250 g suvog voća (brusnice, grožđice, suve kajsije)

Priprema

1.

Prvo pripremiti suvo voće, kajsije naseckati na kockice. Sve pomešati i naliti rumom slika1. Ostaviti da stoji do upotrebe. Povremeno promešati da bi se svo voće jednako natopilo u rumu.

2.

Od navedenih sastojaka umesiti glatko testo. Ostaviti ga da stoji na hladnom mestu oko 1/2 sata. Zatim razvaljati i obložiti dno i obod (5cm) podmazane forme vel. 26 cm. Ostaviti malo testa za ukras. Dno na nekoliko mesta izbosti viljuškom.

3.

Za fil mutiti maslac sa žumancima i šećerima. Dodati sir, puding i aromu slika2 .Umutiti i umešati čvrst sneg od belanaca. Na kraju dodati i suvo voće. Krem naneti preko testa i poravnati.

4.

Razvaljati ostatak testa na pobrašnjenoj površini. Modlicom vaditi zvezdice raznih veličina i ređati ih po filu slika3 .

5.

Kolač staviti da se peče u prethodno zagrejanoj pećnici na donjoj rešetki. Peći na 175*C, oko 1 sat.

7.

Pri pečenju fil će nabuhtati, on je tada još mekan, zato nakon pečenja ostaviti da fil spalsne i da se ohladi, jer se onda kolač lakše seče.

  • Torte(4)
  • Cheesecake(3)
  • Kolači(3)
  • Cheescake(2)
  • KOLAČIĆI(2)
  • Poljska(1)
  • Broccoli(1)
  • Dr-broccoli(1)
  • Svježi sir(1)

28

Divna torta,kombinacija sira,maka i voca koja se topi u ustima i koju ne mozes prestati jesti😁

pravila sam ove godine za bozic, odlican! ( i izgled i ukus) 😁

dugo tražim ovakvu kombinaciju sastojaka za tortu.....moja mama to obožava, a ja nikako da nađem ovako savršen recept.....i evo ga! Hvala za ovaj kresan recept ( i za sve druge).....za vikend će ga pripremiti mama 🙂

Ovako je ispalo drugima