Moj profil

Banana torta

120 minuta
7

Moja najdraža torta, ta torta je obilježila moje djetinjstvo 

Moja najdraža torta, ta torta je obilježila moje djetinjstvo 

Sastojci

za
za 1 roladu: a trebaju vam tri
10 dkg brašna
20 dkg šećera
krema: 20 dkg margarina il putera
3 žl šećera i 3 vanilin šećera
0,5 l mlijeka, banana ekstrakt
400 g pekmez marelica
0,3-0,5 l gusti sok od marelice
6-8 banana
malo limunova soka u kojima namočimo banane da ne pocrne
0,6 l šlaga
boja po želji za farbanje šlaga

Priprema

1.

Skuhati kremu i staviti na hlađnje. Ispeči tri rolade, kad se ohlade premazati pekmezom od marelice te narezati na komade.

Krema se kuha tako da se stavi kuhati mlijeko u koje se stavi šećer, a malo mlijeka, brašna i jaja izmješati i onda dodati  mlijeku uz neprestano mješanje dok ne zgusne. Kad se krema ohladi dodati 3 vanilin šećere, ekstrakt banane i margarin te izmiksati.

2.

U kalup za pečenje torte staviti vrečicu, kad je kalup obložen vrečicom, početi stavljati komade rolade na dno kalupa. Rolade malo poprskati gustim sokom od marelice.

3.

Na rolade staviti ohlađenu kremu i narezane banane, ja sam ih rezala po dužini,te banane opet premazati kremom. Postupak se ponavlja, rolade poprskane gustim sokom, krema, banane, krema, rolade i tak dok ne dođete do kraja.

4.

Kad dođete do kraja rubove vrečice podići i na vrhu zatvoriti vrečicu.

Na tortu treba staviti nešto gore i ostaviti preko noći da se sve skupa stisne. Ja sam stavila tanjur i na tanjur knjige.

5.

Drugi dan skinuti teret sa torte i staviti na tortu podlogu na kojoj će torta biti, te preokrenuti tortu. Kalup skinuti i maknuti vrečicu.

6.

Tortu premazati šlagom i ukrasiti po želji. Ja nisam neki majstor ukrašavanja, ali vi možete staviti gore šta vama bolje odgovara za premaz i ukras.

  • Torti-banani(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.