Moj profil

Munchmallow kolac

5

Ako vam treba fini,veliki i kremasti kolac probajte ovaj!

Castim vas za moju 2.godinu sa vama na Coolki...

Ako vam treba fini,veliki i kremasti kolac probajte ovaj!

Castim vas za moju 2.godinu sa vama na Coolki...

Sastojci

5 kasika secera
1 kasika sirceta
ako ne susite kore onda dodajte jos-
2 kasike brasna
Krema
700ml mlijeka
3 pudinga od vanilije(prah)
1 kasika brasna
1 vrecica vanilin secera
250g secera
250g putra
100g cokolade(milka)
24 komada keksa munchmallow

Priprema

1.

Bjelanjke mutiti sa secerom i sircetom oko 10 minuta da dobijete cvrst snijeg!Ako ne zelite da susite kore onda dodajte orahe i brasno,kratko umjesajte pjenjacom pa ih pecite ( kao i ja ) 13 do 15  minuta na 200° . Pecite dvije kore! Ja sam ih mutila i pekla posebno da mi budu identicne.

2.

Za kremu mutite zumanjke sa secerom,dodajte brasno ,puding,vanilin i malo mlijeka dok ne razmutite grudvice.Ostatak mlijeka stavite kuhati i unutra ukuhajte kremu i mjesajte dok se ne zgusne. U ohladenu kremu umutite putar i podjelite je na tri djela.

3.

Munchmallow kekse odvojite od kore,koru grubo izmrvite rukom i stavite u jednu trecinu kreme.Druga trecina ostaje zuta,a u trecu trecinu dodate otopljenu cokoladu.

4.

Slaganje kolaca:

Na prvu koru stavite kremu sa mrvicama munchmallow keksa,gore poslazete munchmalov,preko ide zuta krema,pa druga kora,pa krema sa cokoladom. Ukrasite sa slagom.

Posluživanje

Ja sam ostavila preko noci da se upiju svi sastojci,a slag sam koristila iz vrecice u prahu i nista mu nije smetalo da stoji preko noci!Velicina pleha je 20x30 cm!

Recept pokupila ovdije! http://domacirecepti.net/munchmallow-torta/

6

Hvala svima! Veliku radost mi pricinjava svaki dan kada zabodem nos ovdje ,pokupim inspiraciju sta da kuham,mijesim,pecem! Isto tako volim i da podjelim sa vama svoje isprobane recepte i pokuse!Obozavam ove stranice i vase vrijedne rukice   😘 !!!

Odlican kolac .Cestitam ti dve godine druzenje sa nama👋

Cestitam draga Marina!!Divan kolac. 😍

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)