Moj profil

Varivo od bukovača

30 minuta
16

Fino i lagano jelo na žlicu!

Ps.Ovaj recept posvećujem LjubiciciCool jer obožavaa bukovače!!   :))

Fino i lagano jelo na žlicu!

Ps.Ovaj recept posvećujem LjubiciciCool jer obožavaa bukovače!!   :))

Sastojci

500g bukovača
1 veća glavica luka
pola žličice bibera
jedna žličica crvene paprike
dvije žlice brašna

Priprema

1.

Očistite i narežite luk na sitne kockice, te ga stavite na vrelo ulje dinstati sa malo vode.Dinstajte na nižoj temperaturi dok ne poprimi zlatno-žutu boju. Dok se luk dinsta, operite bukovače pa ih narežite na veće trakice.

2.

Bukovače dodajte luku , ulijtet ek toliko vode da prekrije gljive, (ne puno jer će gljive pustitti svoju tekucinu!!)dodajte vegetu,biber i mljevenu papriku, promiješajte i pustite da se krčka oko 20 minuta.

3.

Povremeno miješajte i po potrebi dodajte malo vode ukoliko je  sva tekućina isparila. Nakon 20-ak minuta probajte jesu li gljive omekanile. Ukoliko su gotove, smanjite vatru i pripremite u jednu malu zdjelicu smjesu od dvije žlice brašna i maloo vode, te dobro promiješajte da dobijete gustu smjesu.

4.

Smjesu dodajte varivu i dobro promiješajte i ostavite da krčka 2-3 minute. Varivo treba biti srednje gustoće. Nakon toga, jelo je gotovo.

Posluživanje

Varivo poslužite sa kiselim vrhnjem i nekom laganom salaticom. Dobar tek!

  • Recepti-s-posvetom(1)
  • Pecurke(1)
  • Bukovace(1)
  • Jelo-na-zlicu(1)
  • Gljive(1)
  • Isprobati-supa(1)

8

🤗

❤️ i bolonjez bi bio super 😁

Eh draga, evo uspjela sam ugrabiti malo vremena za Coolku i tvoje divno iznenađenje, koje sad i nije bilo iznenađenje jer sam već znala 😁 ali opet sam se jako obradovala kao i onaj dan kad si mi poslala slike ❤️ šta da ti kažem, prefino izgleda a znam da je ukusno i baš mi je dobro došlo da malo promijenim. Bukovače najčešće pržim.. a sad na kašiku malo, ma super..

I hvala ti za posvetu, bar ti znaš koliko sam luda za gljivama 😁 mogla bi ja i bolonjez skontat sa bukovačama hahah 😁

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)