Moj profil

Limun snite

56

Jos nesto jako fino iz Majkinog kuvara!   

Jos nesto jako fino iz Majkinog kuvara!   

Sastojci

Kore
400 g brasna
100 g masti ili margarina-hladne
140 g secera + 1 vrecica vanilin secera
1 vrecica praska za pecivo
Fil
500 ml mleka
150 g secera
1 stapic vanile (oko 5 cm)
5 kasika brasna (85 g)
Jos potrebno
sok 1 limuna (50 ml)
cokolade za posuti gotov kolac

Priprema

1.

U vecu posudu prosijati brasno pa rukama utrljati mast toliko da se dobije mrvicata smjesa kojoj dodati oba secera, prasak za pecivo, limunovu koricu i jaja te zamjesiti glatko tjesto.

2.

Podjeliti na tri loptice, otprilike 270 g svaka. Papir za pecenje iseci kolike su vam dimenzije tepsije (kore se peku na obrnutoj tepsiji) moje su bile 22x38cm. U zagrejanoj rerni na 180C, peci kore oko 8-10 minuta ili dok pocnu lagano rumeniti, ali trebaju ostati svetlije.

3.

Za fil, od potrebne kolicine mleka odvojiti 200 ml i razmutiti brasno a u preostalo dodati secer, stapic vanile (koji smo predhodno zasekli po sredini) te zakuvati fil, u prohladjen dodati izradjen margarin i limunov sok.

4.

Fil podeliti na tri dela, nafilovati, gornju koru posuti rendanom mlecnom cokoladom. Ostaviti da prenoci (nije potrebno nista stavljati na gotovu pitu) jer se kore odlicno slazu sa filom i nista se nece odvajati a tokom noci lepo ce da opuste.

5.

Iseci na stanglice i posluziti. Mogu se i zamrznuti :)

6.

Mogu biti i posne ako za kore jaja zamenite 1.5 dcl vode a fil skuvate u sojinom ili bademovom mleku. Margarin za kore Stork (perfect for biscuits & pastry) za fil (dairy free) Pure sunflower butter. Posuti ribanom raw cacao Ombar cokoladom.

  • Limun(2)
  • Sitni kolači(1)
  • Pite(1)
  • K-pite-s-korama(1)

4

Hvala mnogo 🤗

Draga Smiki hvala ti na predivnom receptu.Snite su tako osvjezavajuce.Svi smo se divno pocastili. ❤️

Odlicne snite ....sigurno osvjezavaju 👍

Ovako je ispalo drugima