Moj profil

Kompot od krušaka

33

Pravim puno kompota od različitog voća.Kruške pravim kao i sve ostalo,ali ima mala sitnica kako da ne potamne i ostanu lijepe bijele.
Erna,ovo je receptić za tebe... 

Pravim puno kompota od različitog voća.Kruške pravim kao i sve ostalo,ali ima mala sitnica kako da ne potamne i ostanu lijepe bijele.
Erna,ovo je receptić za tebe... 

Sastojci

šećer,vanilin šećer,bourbon vanilija ili rum šećer

Priprema

1.

Uzeti 2-3 limuna i iscijediti sok.
Kruške guliti,2-3 odjednom-ne više.Narezati na kockice ili četvrtine(po želji),preliti s malo limunovog soka i promiješati.
Tako raditi i s ostalim kruškama.Najvažnije je raditi odjednom s 2-3 kruške i redovito ih promiješati s limunovim sokom. 

2.

Kruške poslagati u prethodno oprane bočice,na vrh postaviti pritiskivač.
Otprilike po bočici ide oko 250 ml vode i oko 4-6 žlica šećera.Izbrojati bočice i izmjeriti vodu.U vodu usipati šećer,ne zaboraviti da ima i limuna,treba dodati 1-2 žlice šećera više nego za neko drugo voće.Dobro promiješati da se šećer otopi.
Ja dodajem i vanilin bourbon šećer ili rum šećer,to je već po želji,ali dobije se fina aroma.
Slatku vodu usipati u bočice i pažljivo i čvrsto  zatvoriti poklopcem.

3.

Uzeti prikladnu posudu tj. šerpu,prekriti dno slojem papira ili krpom i poslagati bočice.Ako se bočice dodiruju obavezno između staviti slojeve papira(tanji karton)da se prilikom ukuhavanja ne razbiju.Uliti vodu da bude do 3/4 visine bočica.
Zagrijavati dok ne zavri,smanjiti i ukuhavati oko 10-tak minuta(ili malo dulje ako želite malo mekanije voće iz kompota).
Nakon ukuhavanja bočice OBAVEZNO ostaviti da se ohlade u toj vodi,ne vaditi ih. 

4.

...

  • Zimnica-blaga(1)
  • Kompot-kruske(1)
  • D-kompot-razno(1)

7

Ajme kruske volim,salji vamo jednu staklenku!

Ljiljo,krenulo je punom parom.😉Daca,probaj!😁Neno,znaš kako to ide-malo danas,malo sutra...u trenu se sakupe bočice sa svime i svaćim.😎Erna,hvala na brzom isprobavanju.Drago mi je da ti se sviđa.Luce,probaj.Nisam niti ja radila kompote do prije par godina kada sam počela raditi na ovaj jednostavan i odličan način.Hvala tebi na povjerenju... 

I ovaj recept je super , nikada nisam pravila kompote , inace  radim zimnicu obavezno . Ti i Erna cete me natjerati da i ovo  probam . U stvari probam obavezno , hvala vam od srca moje drage .