Moj profil

ČOKOLADNA TORTA

120 minuta
10

recept iz "kolači.biz" NATAŠINE SLASTICE- prefina čokoladna torta, rađena za mog muža i stvarno smo oduševljeni.. bit će sigurno ponovljena. ..

recept iz "kolači.biz" NATAŠINE SLASTICE- prefina čokoladna torta, rađena za mog muža i stvarno smo oduševljeni.. bit će sigurno ponovljena. ..

Sastojci

BISKVIT;
8 žlica šećera
5 žlica kakaa
prstohvat soli za bjelanjke (snijeg)
KREMA;
4 vrećice pudinga od čokolade
6 žlica šećera
250 g margarina
OSTALO;
300 g marmelade ili đema

Priprema

1.

odvojite žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke sa malo soli smiksajte u čvrsti snijeg, a žumanjke dobro izradite sa šećerom dok nebude pjenasto. lagano dodavati brašno pomješano sa praškom za pecivo i kakaom, na kraju lagano kuhačom umješati snijeg. Biskvit sam pekla u okruglom kalupu promjera 28cm obloženom papirom, na 170 C oko pola sata.

2.

Kada je biskvit pečen i ohlađen prerežete ga na pola ili na 3 dijela, ovisi kako želite i u kakvom kalupu ste ga pekli.

 Smiksati šlag.

3.

za kremu odvojite 3 dcl mlijeka koje dobro izmešajte sa praškovima pudinga i šećerom, a ostalo mlijeko stavite da zakipi pa zakuhajte puding, sklonite s vatre i ubacite izlomljenu čokoladu u vrući puding i mješajte dok se otopi a zatim  malo izmješajte sa mikserom da se poveže. Krema se mora ohladiti, povremeno mješajte da se ne napravi korica na vrhu, u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.

4.

slagati biskvit pa ga premazati marmeladom po izboru staviti dio čokoladne kreme pa dio izrađenog šlaga i tako ponavljati ispočetka dok imate biskvita i kreme. Na kraju dekorirati po želji ..

Posluživanje

dobar tek! uživajte <3

  • Torti(1)

5

ĐUKIIICAA ❤️

Super je 🙂

Ljubav radi čuda!!!👍❤️

Ovako je ispalo drugima