Moj profil

Turske pizze

80 minuta
30

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Pizza s nadjevom od janjetine i finom tahini pastom kreacija je turske kuhinje koja svojom zavodljivošću šarmira i vrhunske gurmane.

Sastojci

Za tijesto
1 žličica šećera
Nadjev od janjetine
4 češnja češnjaka
2 žličice Sumac začina
1 žličica Vegete Natur chili
70 g tahini paste
sok ½ limuna
50 g poprženih pinjola
2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema

1.

Brašnu dodajte kvasac, sol, šećer. Razmutite jaje s maslinovim uljem u maloj posudi, dodajte brašnu, i pomoću električnog miksera ili rukom zamijesite glatko i elastično tijesto. Pokrijte i ostavite na toplom mjestu oko 30 minuta da se diže ili dok tijesto ne udvostruči veličinu.

2.

U međuvremenu na tavi zagrijte 2 žlice ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte nasjeckani češnjak da zamiriše, zatim dodajte sjeckanu rajčicu i kuhajte oko 10 minuta ili dok se tekućina ne reducira.

3.

Dodajte koncentrat rajčice, sumac, Vegetu pikant, posolite i popaprite. Miješajte 1 minutu, a zatim stavite na stranu da se ohladi.

4.

Tijesto podijelite na 4 jednake loptice i razvaljajte u obliku ovala (duge 22 cm). Stavite na dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje, pokrijte, ostavite na toplom 20 minuta da lagano naraste. Mljevenu janjetinu dodajte pripremljenom umaku i lagano posolite.

5.

Svako tijesto premažite s 1 žlicom ulja, a zatim rasporedite umak s janjetinom. Pizze pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200°C ili do zlatnožute boje i dok ne postanu hrskave.

6.

U posudi umutite tahini i sok od limuna. Kod posluživanja na svaku pizzu stavite žličicu tahini smjese, zatim pospite s pinjolima, narezanim rajčicama i peršinom.

Posluživanje

Poslužite odmah tople.

Savjet

Turske pizze možete poslužiti i sa svježim narezanim lukom, krastavcima, maslinama i sl.

  • Turska kuhinja(2)
  • Koncentrat-rajcice(1)
  • Nadjev(1)
  • Peceno(1)
  • Pikantno(1)
  • Tijesto-za-pizzu(1)
  • Vegeta-pikant(1)
  • Gurmanska poslastica obožavana od davnina(1)
  • Sva lica pizza(1)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o receptu i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.

Kako je tebi ispao recept?

Poslikaj i pohvali se! :)