Moj profil

Brownies od cvekle

33

Originalni recept od Harriet Eastwood, vidjela na 24kitchen...

Originalni recept od Harriet Eastwood, vidjela na 24kitchen...

Sastojci

400g kuhane cvekle
100g mljevenih ljesnjaka
3 jaja
1/4 MK soli
150g tamne cokolade
2VK ostrog brasna (rizino brasno bi bilo najbolje)
70g kakao praha
2MK praska za pecivo
30 g sjeckanih ljesnjaka za posuti po kolacu

Priprema

1.

Kuhanu cveklu stabnim mikserom pirirati. Cokoladu isjeckati i dodati cvekli. Zatim sve staviti na ringlu i mijesati dok se cokolada ne istopi i masa ne ujednaci u pire. Ostaviti da se ohladi.

2.

Jaja, secer, vanilin secer i sol dobro mikserom mijesati nekih 5 minuta dok ne dobijete pjenastu masu. Zatim dodati mljevene ljesnjake, brasno, kakao i prasak za pecivo. Sve lagano izmiksati dok se ne sjedini. 

3.

Zagrijati pecnicu na 180 stepeni. Manji pleh 27x 20 obloziti pekpapirom.

4.

Sada pire od cvekle dodati smjesi sa jajima, Sve dobro izmijesati i istresti na pleh. Posuti sjeckane ljesnjake po smjesi.

Peci 40-45 minuta.

Posluživanje

Posluzite uz kuglu sladoleda.

  • Cikla(2)
  • Brzi kolači(1)
  • Cikla-kolac(1)

9

Koji divan tekst si napisala a mene nigdje😵, bas se radujem da ste uzivale u ovom kolacu, ti si moja dusa draga, lolim I bubim te punooo, odavde do neba i rückwärts😍🤗😘👍👋

Sencice moja draga, danas sam pravila ovu tvoju divoticu, ma ljubim te milion puta sto si ga podijelila na coolci sa nama, danas su mi bile moje hanume iz Sirije, u planu je bilo da skupa pravimo falafffel, jutros sam prvo napravila kolac, zurbu sam imala, jer sam imala mnogo stvari u planu pa ici po arapski hljeb kod turcina pa po malenu u obdaniste, naravno sve osvjezit kod kuce, rucak treba takode na vrijeme i kad sam pocela rezati kolac sjetih se onih ljesnika koji su trebali ici po vrhu da sam zaboravila 😵prosao voz davnih dana, sta sad, ma nista, posluzila sam kolac uz sladoled kako si i preporucila, uhhh odmah sve redom daj rcp ja se pocela smijat, reko da znate sta je u kolacu, pa preko google prevodioca prvo tipkali cveklu, kako su me pogledale, vele nije sva svoja ali su ostale na tome sve zele rcp, hvala ti do neba, ljubimmmm ❤️ nedostajes

Hvala na komentaru draga aida, lijep pozdrav👋

Ovako je ispalo drugima