Moj profil

Lisnati paketici

10

Savrsena kombinacija mljevenog mesa i lisnatog testa.

Savrsena kombinacija mljevenog mesa i lisnatog testa.

Sastojci

2 pakovanje lisnatog testa
150 ml. pire od rajcice
pola zlicie secer
po ukusu vegeta,sol,biber
100 gr. kaskaval
pola zlicice nane
1 zlicica basiliko
1 zlicica magdonos (persun)

Priprema

1.

Luk ocistite,te iseckajte na sitne kockice.Beli luk samo ocistite.Lisnato testo jos malo istanjite valjkom na pobrasnenoj povrsini.Kaskavalj naribajte.

2.

U tiganj na malo ulje dodajte cen belog lua.Ostavite tako da se zaprzi nekih 2-3 minuta pa ga sklonite.Dodajte iseckani luk,te ga przite dok zacakli,potom dodajte mljeveno meso.

3.

Przite meso,pa kad voda ispari,dodajte pire od rajcice.Dodajte i secer.Promesajte.Sad dodajte vegetu,sol,biber,nane,basiliko,magdonos (persun).Przite tako nekih 20-ak minuta.Sklopnite sa vatre,i ostavite da se prohladi.

4.

Od lisnatog testa vadite krugove,procenite sami kolko treba da vam budu velike jer trebaju da pokriju dno i strane kalupcice za mufine.

5.

Kalup za mufine fino pomastiti unutrasnost sa puterom.Potom stavite krug lisnatog testa i fino prstima pritisnite dno i strane kako bi vam se zalepilo testo.Dodajte zlicu-dve sosa od mljevenog mesa.I tako uradite sa celim testom.

6.

Po povrsini mesa narosite malo ribanog kaskavalja i na kraju poklopite sa krugom lisnatog testa.Povrsinu lisnatog testa probodite sa vilicom.Stavite peci paketice u predhodno zagrejanoj pecnici na 180 stepeni nekih 20-ak minuta.

7.

Kada potumenu na povrsini,tada su pecene.Pazljivo izvadite od kalupa i redzajte na tanjir za srviranje,prohladite pa posluzite.

8.

Prijatno!

Posluživanje

Posluzite kao predjelo ili kao vecera.

2

🙂

Vrlo interesantno