Moj profil

Starinske kiflice

150 minuta
77

Oduvijek smo radili ova mekana i fina orahova peciva , narocito za blagdane . Obicno bi ih imali za dorucak uz salicu mlijeka , fantasticno .

Oduvijek smo radili ova mekana i fina orahova peciva , narocito za blagdane . Obicno bi ih imali za dorucak uz salicu mlijeka , fantasticno .

Sastojci

Tijesto
60 g svijezeg kvasca
1 kg ostrog brasna
1 zlicica soli
200 g secera
1 limun ( korica )
1 naranca ( korica)
1 zlica ruma
Nadjev
200 g secera
1 naranca ( korica )
1 limun ( korica )
1 zlica ruma
2 zlice mlijeka
Dorada

Priprema

1.

Najprije napravi kvas tako sto ces u toplom mlijeku namrviti kvasac i dodati zlicu secera . Ostavi na toplom dok se napravi pjenica . U medjuvremenu u zdjelu za mijesanje uspi brasno i u sredini napravi udubljenje u koje ces staviti sve ostale sastojke ukljucujuci i pjenicu od kvasca . Umijesi fino i glatko tijesto , pokrij ga i pusti neka uzlazi na toplom 30 min .

2.

Uzaslo tijesto prebaci na pobrasnjenu plohu i razvuci na 1 cm debljine . Cijelu povrsinu premazi maslacem i preklapaj kao pismo . Dobiveni pravokutnik preklopi jos jednom tako da dobijes kocku . Prekrij tijesto i ostavi u hladnjak na 30 min. 

3.

U medjuvremenu napravi nadjev tako sto ces pjenasto izmutiti maslac , secer i vaniliju , pa dodaj orahe i ostale sastojke . Sve izmijesaj u jednolicnu masu i ostavi sa strane do upotrebe .

4.

Rashladjeno tijesto podijeli na dva dijela i svaki razvuci u veci pravokutnik . Tijesto premazi polovicom nadjeva , zarolaj kao strudlu i rezi ostrim nozem ukoso . Kiflice prebaci na lim oblozen papirom za pecenje , premazi razmucenim jajem , pokrij i neka tako uzlazi 30 min . Na isti nacin razvuci i drugi dio tijesta . 

5.

Uzasle kiflice prebaci u ugrijanu pecnicu na 180 stupnjeva i peci 20-25 min , dok lijepo ne porumene . Recene prebaci na resetku za hladjenje .

6.

Serviraj tople posute sa secerom u prahu , uz casu obicnog ili cokoladnog mlijeka ili bijelu kavu .

  • Dizano(2)
  • Orasi(2)
  • Kiflice-san(1)
  • DIZANO TIJESTO(1)
  • Peciva-kiflice(1)
  • Kiflice-slatke(1)
  • Kiflice-nadjev(1)
  • Orah-pecivo(1)

22

Sinoć sam ovo pravila nemam , rijeći, samo što žalim da sliku ne stavim .Nemam prikladi mobitel ni digitalni fotoaparat, predivan je, volim sve stare recepte. Bravo

Fino izgledaju njamiii 🙂

Zove se Fresh Bakers Yeast a proizvodjac je Fleischmann's kao i za suhi kvasac . Oprosti sto sam to zaboravila napisati . Uglavnom pitaj osobu koja radi na hladnjacima oni ce ti odmah reci dali imaju i gdje se nalazi . Nadam se da sam ti bar malo pomogla . Pozdav i sretni blagdani .

Ovako je ispalo drugima