Moj profil

Macarons

80 minuta
286

Kolačići koji svaki put mogu biti druge boje i s drugim punjenjem, veseli, šareni, raznobojni, izazov su za napraviti, a okusom nagrađuju.

Kolačići koji svaki put mogu biti druge boje i s drugim punjenjem, veseli, šareni, raznobojni, izazov su za napraviti, a okusom nagrađuju.

Sastojci

200 g šećera u prahu
2 žličice jestive boje

Priprema

1.

Bjelanjke stavite u zdjelicu i prekrijte krpom ili papirnatim ubrusom. Ostavite ih stajati na sobnoj temperaturi minimalno 24 sata, a preporučujemo 48 sati. Bjelanjci moraju odstajati kako bi višak vlage ispario, a povećala se elastičnost.

2.

Bademe sameljite električnom sjeckalicom u sitni prah bez grudica i pomiješajte ga sa šećerom u prahu.

3.

Bjelanjke istucite električnom miješalicom, ali tek toliko da se počnu zgušnjavati. Dodajte šećer i dobro miješajte dok se ne poveže.

4.

Dodajte boju i još kratko promiješajte.

5.

Bjelanjcima dodajte smjesu šećera u prahu i bademe, pa kratko izmiješajte s kuhačom da se dobro povežu. Ne miješajte previše jer će se smjesa opustiti i omekšati.

6.

Smjesu stavite u slastičarsku vrećicu za ukrašavanje s okruglim nastavkom od 1 cm. U lim stavite papir za pečenje i na njega vrećicom istisnite smjesu u oblik kruga od 3 cm s razmakom od 5 cm između kolačića. Ostavite da stoji 30 minuta kako bi kolačići malo splasnuli i dobili koricu.

7.

Pećnicu zagrijte na 135°C, stavite kolačiće i pecite 18 minuta. Pustite ih da se ohlade do sobne temperature i lagano ih pomoću lopatice skinite s papira.

8.

Polovicu kolačića s ravne strane namažite Lino ladom i nježno poklopite s preostalim kolačićima.

Posluživanje

Poslužite uz omiljeni napitak.

Savjet

Za ovaj recept preporučujemo da koristite domaća jaja zbog bolje kvalitete bjelanjaka.

  • Macarons(5)
  • Makroni(1)
  • Desert(1)
  • Pecenje-kolaca-i-kruha(1)
  • Lino-lada-nougat(1)
  • Jestiva-boja(1)
  • Deserti- kolači(1)
  • Bjelanjci(1)
  • Macarons-kolaci(1)

10

Gdje nabaviti tako krasne boje za macarons?

Srednje zahtevno??? Hm. Pa macarons su jedni od najkomplikovanijih kolacica.

Ne, ne, ne, ovako se ne pise recept za macarons ako je cilj da drugima uspe.

Radila sam sve korak po korak. Rijetka smjesa, tj. ocito nedovoljno tuceni bjelanjci. Pise da da ih treba mijesati samo kratko, odnosno, tek toliko dok se ne pocnu zgusnjavati. Hm. Dosta nejasno objasnjeno. To moze biti minuta, dvije ili tri. A razlika je velika. Vidim po druim receptima da se mijesaju dok ne postane snijeg. I vidim da je ljudima tako uspjevalo. A ja slijepo slijedim podravkin recept, vjerujuci da znate sto radite al se ponovo razocaram. Nekoliko vasih recepata je mi je ispalo neuspjesno, a samo iz jednog razloga. JAKO lose pojasnjavate. I niste napisali da se ljuskice ne skidaju dok su vruce jer smjesa ostane zaljepljena na papiru. Uzas uzas uzas...

Ovako je ispalo drugima