UN recepti s coolinarke

1. UN-fan 23.01.07. 20:07, #1
    Korisnik je:
    Akcije

Evo, pošto sam vidjela par finih recepata za UN (a njih nikad dosta)...tu ću kopirati recepte ili pejstati link...AH, DA, I VI TO MORATE NAPRAVIT smiley-tongue-out

2. UN-fan 23.01.07. 20:19, #2
    Korisnik je:
    Akcije
  3. JaSamNaDijeti 26.01.07. 10:31, #3
    Korisnik je:
    Akcije

http://www.coolinarika.com/recept/palacinke-s-blitvom
    UH DAN

pa kaj smijem jaja i mlijeko na Uh dan?!?

4. UN-fan 26.01.07. 13:54, #4
    Korisnik je:
    Akcije

ma većina jede....ali možeš napraviti palačinke i bez jaja i mlijeka...i peći na teflonu...

5. Astro-riba 30.01.07. 15:12, #5
    Korisnik je:
    Akcije

Zanimljivo!

6. ivana2005 09.02.07. 15:05, #6
    Korisnik je:
    Akcije

UN-fan napisao/la:

ma većina jede....ali možeš napraviti palačinke i bez jaja i mlijeka...i peći na teflonu...

Molim, kako to izvesti? Zar se neće palačinke trgati ako je tijesto bez jaja?
    Molim, napišite recept (ako već nije negdje postavljen). Hvala. smiley-tongue-out

7. Doria 09.02.07. 20:22, #7
    Korisnik je: offline
    Akcije

Jedna moja susjeda pravi palačinke tako da stavi samo bjeljanak u smjesu i peče na teflonu bez ulja. Nisu tako fine i masne kao klasične, ali zbog klasičnih i jesmo ovdje. Ako za UH dan smijemo jesti kolače u kojima ima i jaja, i mlijeka, ne vidim razloga da taj dan ne smijemo jesti palačinke.....jel griješim?? Pozdrav!!!

8. papavero 09.02.07. 21:37, #8
    Korisnik je:
    Akcije

UN-fan napisao/la:

Ma nije da nemoze, ja sam cak i probala ali su mi "blju". Savjet svima koji nisu probali:"Nemojte ni pokusavati bez veze su."

9. WhiteChocolate 13.02.07. 20:25, #9
    Korisnik je:
    Akcije

mene ne muce jaja (za glavni obrok se ne bi trebala jesti, kao ni mlijeko - u kolacima ih ne treba izbjegavati) u UH danu, nego blitva! uz ugljikohidrate se ne jede povrce (dozvoljen dodatak je ketchup/pelati/.., ako se ne varam).
    citala sam da ako se zajedno jedu povrce i UH dolazi do puno sporije razgradnje ugljikohidrata, pa to pokusavajte izbjegavati.
    pusek!
    ps - ako sam u krivu, pls ispravak! smiley-smile

10. UN-fan 16.02.07. 22:40, #10
    Korisnik je:
    Akcije
  11. Griva 17.02.07. 18:43, #11
    Korisnik je:
    Akcije

Caponata - sa coolinarike - odlican prilog od povrca za svaki dan!

12. egzona 18.02.07. 17:32, #12
    Korisnik je:
    Akcije

Na vocni dan dali je greska popiti malo supice iz kesice

13. Aki-x 26.02.07. 00:31, #13
    Korisnik je:
    Akcije

Piletina na francuski nacin

Potrebno:
    800 gr bataka(sto manjih)
    biber, sol, paprika, 2 cehna bijelog luka, 3 glavice luka, pola kg paradaiza, 3 kasike maslinovog ulja, timjan, 150 gr sampinjona, 100 gr crnih maslina, persin, 1 kasikica secera.( ide i 2 kas. brasna izmjesanog u hladnoj vodi - al mi cemo to preskociti)

Piletinu uvaljanu u alevu papriku, sol i biber na ulju prziti sa svih strana, (ali mi cemo dodati malcice vode i manje ulja), na to dodati isjeckani bijeli i crveni luk, i paradaiz. Dodati izrezane sampinjone, secer, parsin i timjan. Dinstati 25 minuta na laganoj vatri. nakon 15 minuta dinstanja dodati cijele masline. (Nakon 25 minuta dodati te 2 kasike brasna izmijesane sa vodom i kuhati jos 10 minuta-tko nije na dijeti;)

Posluziti uz zelenu salatu, i tko nije na dijeti uz basmati rizu.

14. meja2 12.04.07. 10:17, #14
    Korisnik je:
    Akcije

HY!Evo da se i ja uključim..nisam baš osoba od karaktera po pitanju dijete, pa se nadam da ćete mi svi vi pomoći!Bila sam na dijeti mjesec dana, skinula sam 4kg, pa sam odustala.Prošlo je od tada 2 mjeseca, hvala Bogu nisam ništa vratila jer sam zbilja pazila što jedem, a sad me opet uhvatila panika prije ljeta i htjela bi skinuti bar još 5 kilica, al je problem moj karakter za reći NE!

15. dzenita- 13.04.07. 11:23, #15
    Korisnik je:
    Akcije

cao
    zelim kupiti knjigu un dijeta, gdje , kako molil pomozite.

16. mamaika 04.01.10. 16:00, #16
    Korisnik je:
    Akcije
  17. bebka 08.01.10. 09:22, #17
    Korisnik je:
    Akcije

PROTEINSKI DAN

•    Puretina u umaku
    Narežite jedan luk i popržite ga na malo ulja. Dodajte puretinu narezanu na trakice. Pirjajte dok ne ispri voda pa podlijte vrhnjem za kuhanje i dodajte začine. Servirajte sa salatom po želji.

•    Domaći gulaš
    Na ½ kg mesa ide 1 luk crveni narezan na kockice. Pirjajte luk pa dodajte meso, također narezano na kockice samo krupnije. Ako želite gusto meso pirjajte sve dok ne ostane bez kapi vode nakon čega se počne podlijevati vodom tek toliko da ne zagori. Zatim malo posolite, dodajte češnjak i rajčicu.

•    Pirjane srdele
    Sastojci-srdele, malo krušnih mrvica, češnjak, Vegeta mediteran, maslinovo ulje, papar, sol
    Priprema- U tepsiju ulijte ulje pa poslažite red očišćene ribe, red nasjeckanog peršina i mješavinu soli papra, krušnih mrvica, zgnječenog češnjaka i Vegete. Ponovno stavite red ribe pa prelijte uljem i čašom vode. Krčkajte na laganoj vatri oko sat vremena sve dok voda ne ispari. Mogu se služiti i tople i hladne.

ŠKROBNI
    •    Paprika s rižom
    Na malo masnoće popržite luk, dodajte nasjeckanu crvenu i zelenu papriku i malo kukuruza. Prije toga posebno skuhajte rižu i pomješajte je s poprženim povrćem.

•    Pirjani vrganji
    Na žličici ulja popržite nasjeckanu manju glavicu luka, dodajte 3 šake narezanih vrganja ili drugih vrsta gljiva i 2 češnja nasjeckanog češnjaka pa zalijte s malo vode. Kad prokuha posolite i popaprite te obilno pospite nasjeckanim peršinom. Dodajte šaku kuhane riže. Za večeru pojedite upola manji obrok.

•    Hajdučki grah
    Sastojci 40dag graha, 2 glavice luka, 4 češnja češnjaka, ½ korjena celera, 1 mrkva, korijen peršina, malo sušene ljute papričice, lovorov list, malo mljevene crvene paprike, papar, sol
    Priprema – Očistite grah, operite ga i stavite u hladnu vodu da se kuha na tihoj vatri. Poslije 20 min ocijedite ga i nalijte toplu vodu. Očistite luk i češnjak i dodajte grahu. Sušenu papričicu operite pa i nju stavite u grah. Isto i lovorov list i papar. Zatim grah kuhajte na tihoj vatri dok ne omekša ali pazite da zrna ostanu cijela. Kad dopola bude skuhan dodajte sol i u čaši hladne vode razmućeno malo brašna i mljevenu crvenu papriku. Skuhajte do kraja. Prije posluživanja izvadite zelenje.

18. nina11 08.01.10. 12:15, #18
    Korisnik je:
    Akcije

zasto se ne mgu mijesati sir i meso? ako se u proteinskom danu smije jesti mlijecno s cime da se kombinira? ne kuzim bas...sa jajima? ili samo?....tko zna?

19. bebka 26.02.10. 10:23, #19
    Korisnik je:
    Akcije

Možeš napraviti ovakav raspored:
    nrp.
    d: 2 jabuke
    u: 1 jogurt
    r: 3 šnicle, salata, kruh i juha
    u: posni sir
    v: pola ručka ili možeš neke druge namirnice kao riba, ili jaje.

Znači možeš miješati proteine ,ali ne unutar jednog obroka.Možeš imati užine i tako pojesti što ti paše.Užine koje su dopuštene su isto proteini (kuhano jaje, sir, jogurt)
    Iako neki i tako miješaju.

20. gladnaus 18.12.11. 19:40, #20
    Korisnik je:
    Akcije

papavero napisao/la:

UN-fan napisao/la:

Ma nije da nemoze, ja sam cak i probala ali su mi "blju". Savjet svima koji nisu probali:"Nemojte ni pokusavati bez veze su."

Ajde nemoj zezat, bolje i takve nego nikakve, namaži nutelle i nećeš ni primijetit da su 'blju' ahahah