Glavobolja :(

1. jeka11 04.02.12. 22:31, #1
    Korisnik je:
    Akcije

Imam 21 godinu,i od svoje 16 godine patim od jakih glavobolja.Pocinju tako sto mi se u uglu oka pojavljuje usijani kruzic ili crta koja mi smeta prilikom gledanja.To traje nekih 20-ak minuta.Kasnije pocinju jaki bolovi u predjelu cela,slijepocnica.Bila sam kod doktora (svih mogucih ) i niko mi nije dao konkretnu dijagnozu.Svi imaju razlicita misljenja.Glavobolje se javljaju jednom mjesecno,a nekada i cesce.Ima li jos neko sa ovakvim problemom i kako ublazava ove bolove:D MOLIM ZA SAVJET.... HVALA :)

2. artista 04.02.12. 22:58, #2
    Korisnik je:
    Akcije

jeka 11 hm... bas mi je cudno to kod tebe...

ali ta svjetlost o kojoj pricas me podsjeca na nesto!

moj otac boluje od glaukoma, to ti povisen ocni pritisak. oko ima svoj zaseban pritisak i kada se to poremeti dolazi do odumiranja ocnog zivca. njemu se to manifestovalo pojavljivanjem duginih boja oko izvora svjetlosi i bolnim glavoboljama u podrucju slijepoocnica. ako te doktori nisu vec slali na pregled ocnog pritiska pod obavezno je da odes!!!!

inace i ja negdje od puberteta patim od cestih jakih glavobolja. takodje sam se smucala po raznim ordinacijama i nije bilo svrhe. vise m ni lijekovi ne pomazu. jedino nekad zna pomoci brufen od 400 mg.

profle sedmice sam i u hitnoj zavrsila . u infuziji su mi dali nesto protiv bolova (mislim ketonal) pa me je proslo kroz par minuta.

3. jeka11 04.02.12. 23:20, #3
    Korisnik je:
    Akcije

Bila sam i kod ocnog onkaze da je sve u redu... VIse ni sama ne znam sta da radim...Pokusavam snimiti magnetnu,a i to tesko kome da dozvole..UZASS!U svakom slucaju hvala :D

4. dijana67 08.02.12. 19:12, #4
    Korisnik je:
    Akcije

a jesi li kontrolirala tlak?... ja sam muku mučila s glavoboljama i često sam imala osjećaj da mi mali kolutovi ili nešto poput prašine plovi pred očima.... kada mi se zamutio vid konstatirali su mi visoki tlak... nakon detaljnih pretraga ustanovili su mi problem s bubrezima i kada su mi prepisali terapiju prestale i glavobolje, a tlak sve niži...

5. monsoon 19.02.12. 09:51, #5
    Korisnik je:

jeka, pogledaj ovdje. tvoji simptomi najvise odgovoaraju simptomima migrene. saljem ti i link na migrene pa procitaj i o tome, mozda nades sto ti je okidac i zasto te migrena zgrabi u to vrijeme. pokusaj voditi dnevnik, zapisi svaki dan sto si jela, pila, radila... i onda uporedi s danom kada si dobila migrenu ili mozda dan ranije usporedi isto tako. nadam se da ces se rijestiti te tegobe.

ako ne razumijes engleski rado cu ti prevesti.:)

6. Bimi5 07.03.12. 20:58, #6
    Korisnik je: offline
    Akcije

I mene, jeka, ta tvoja bol podsjeća na  migrenu. Ja imam isto jednom mjesečno (uglavnom) vezano uz menstrualni ciklus (lijeva me sljepoočnica boli po 1,5-2 dana, krene slabija bol, a onda drugi dan kulminira toliko da me oko suzi)... u zadnja dva mjeseca pijem redovno barem šalicu zelenog čaja(po preporuci dr. OZ-a), evo već je prošlo preko mjesec dana i nije me još uhvatilo...{#emotions_dlg.roll} Pila sam Neofen, onaj jači, malkoc ublaži, ali bol ne nestaje, kao da mora odbolit ta 2 dana i onda poslije je sve ok...

7. ZakiA 16.03.12. 07:33, #7
    Korisnik je:
    Akcije

Meni to zvuci kao migrena. One se cesto pojavljuju kao posledica stresa, nedovoljnog spavanja, ali su povezane i sa hormonima. Neke hrane izazivaju migrene, poput sireva, kafeina, alkohola, cokolade itd. Ja licno bolujem od migrene i znam da mi svetlost uzasno smeta. I ja sam bila kod svih lekara kako u Kanadi tako i u Evropi, i posle magnetne rezonance nasli su da bolujem od migrene. Prepisali su mi neke lekove (Elavil se zove u Kanadi) i sada mi je mnogo bolje. Ali sam ujedno morala da promenim nacin ishrane, a i da smanjim stres. Kao neko ko radi u zdravstvu, preporucila bih da uradis magnetnu rezonancu, da budes na sigurnom, da nije u pitanju nesto opasnije. Isto, bih pregledala i oci kao i hormone. Nadam se da ce ovo pomoci. 

8. Billi 16.03.12. 07:40, #8
    Akcije

Ja dok nisam operirala stitnjacu nisam znala sta je glavobolja, od tada isto kao Bimi imam mjesecno 2-3 dana jaku glavobolju, pritisak u ocima i glavi. Kod mene je takodje vezano uz mjesecnicu. Tako da hormoni igraju takodje veliku ulogu. prekontroliraj u svakom slucaju i hormone.

sve najbolje! :)

9. Deeanna 16.03.12. 07:51, #9
    Akcije

Meni se migrena pojavila isto s nekih 16 god., imala sam takve simptome, blještanje pred očima, sa strane, pulsirajuća bol, mučnina, osjetljivost na svjetlo, zvuk, a posebno mirise, samo sam ležala, pila tablete i čekala da prođe samo od sebe.

To mi je trajalo oko 3 godine i onda se povuklo. Proučavala sam dosta što uzrokuje migrene. Prvo vidi je li netko u obitelji patio od takvih glavobolja. Netko ovdje ti je dao dobar savjet da vodiš dnevnik prehrane, tako ćeš najlakše vidjeti što ti smeta od namirnica jer ipak smo ono što jedemo.

Isto tako, vodi i dnevnik svojih emocija ;) jer migrena se javlja kod emotivnih blokada :)

10. enasarovik 03.05.12. 18:39, #10
    Akcije

To je tipicna migrena...sama migrena se manfestira tim skotomina u vidu tacki koje smetaju,onda smetanje svetlosti,cak i cesto puta moze i sami zvuk da smeta da tokom slusanja da se gadi.To je zato jer migrena se manifestira fotofobijom(smetanje svetlosti) i fonofobijom(smetanje zvuka).Karakteristican bol polovine glave (najcesce boli jedna ista polovina glave)slepoocnica,cesto i kad se sagne glava ima se osecaj i da svi gornji zubi te polovine bole.I sami pocetak ide sa gadezom povracanjem i onda taj bol.Uzrok moze biti svakakav emocije,GLAD,nervoza,preokupiranost..svasta.U ovakvim slucajevima najbolje je izolirat se u nekoj sobi tamnojoj da je tisina popit neki anelgetik(brufen).Moj savet je kad imate teske glavobolje osim tablete popit jednu crnu kavu u koju ste iscedili ceo limun..Ovo jes i nauka,a jest i moje iskustvo.Drzite se! Pozdrav svima :D

11. slavica114 09.05.12. 18:55, #11
    Korisnik je:
    Akcije

draga jeka evo ja imam sad 41 godinu. Kad sam bila devojka znači od neke 13 godine imamala sam do skoro glavobolje. Bila sam na svim mogučim pregledima i ništa. Na kraju mi je neki doktor rekao "na žalost moračeš da se privikneš da tako živiš". Tek kasnije u nekih 20 g. sam shvatila da su te glavobolje povezane sa ciklusom; nekad nedelju dana ranije a nekad nedelju dana posle. Često mi je bilo muka, povraćala sam često, padala u krevet po dan dva. Kad sam počela da koristim anti baby pilule nije se ništa promenilo (možda sam bila dobro mesec dva i posle opet isto), pa sam tako promenila nekoliko pilula. Stavila sam i spiralu i malo je bilo bolje. Tablete za bolove mi nisu pomogle ništa. Pre dve godine sam spiralu izvadila i nisam htela drugu da stavim pa mi je ginekolog dao Klaira pilule. E od tad mi je mnogo bolje, bolovi nisu tako jaki.  Desi mi se da me ponekad glava zaboli ali tad uzmem SPIDIFEN  600 (to mi je dao ginekolog jer sam mu se žalila da mi ništa ne pomaže protiv glavobolje) i bol u roku od 15-20 min prestane, mesečno popijem jedu kesicu tog leka a ranije bih se nagutala tableta da sam se posle toga uvek ispovraćala. Neznam dali tog leka ima kod tebe, ja živim u Italiji. 

12. taschaa 07.02.13. 22:18, #12
    Korisnik je:
    Akcije

Da i ja mislim da je migrena....

najbolje je da napravis hormosnku sliku krvi, kod ginekologa, mozda ti on bude mogao dalje pomoci...ja sam imala migrene u vrijeme kada sam uzimala pilule... tocno sam ih dobivala onih sedam dana, kada sam pravila pauzu sa njihovim uzimanjem...sada su mnogo rjedje...mozda jednom godisnje....

Pokusaj ja japanskim uljem od nane namazati mjesto koje te boli...to ublazava definitivno bol...zamraci sve prostorije, uagasi telefon, zvono i lezi, ne daj da ti ko uznemirava...i cuvam ti fige...znam kako ti je.