Od svih dijeta koje sam probala,najefikasnija i najlakša je upravo ova.Nema gladovanja,količine nisu ograničene i što je najbolje dozvoljeni su i slatkiši.Šta je suština ovog načina ishrane?-VREME OBROKA I KOMBINOVANJE NAMIRNICA!!!!Doručak je do 9h i tada se jede sve,poželjno namirnice životinjskog porekla kao i namirnice koje sadrže ugljene hidrate-pite.proje,pice,tost,šunka.crni hleb i maslac,kiselo mleko.Do ručka,koji je od13-15h se ne jede ništa,ni zalogaj.Za ručak se jede proteinska hrana biljnog ili životinjskog porekla i salata-sve bez hleba.Meso-juneća šnicla,ćuretina,riba i to onoliko koliko ste gladni i uz to neka salata ili sve nahunarke bez hleba i salata.Sada ono najbolje.Zimi od16-18 se jedu slatkiši ili voće koje je takođe slatkiš a ovo isto leti od17-19h.Dva sata pre spavanja ali da ipak prođe 4h od posednjeg obroka ,se večera takođe proteini i salata,ili kiselo mleko.sir tunjevinaMlečni proizvodi se ne mešaju sa mesom izuzev za doručakKafa se pije gorka,sokovi se ne piju ,izuzetak je limunada.Ko ima visoke vrednosti holesterola ili druge poremećaje treba da ograniči ugljene hidrate dok vrednosti ne budu dobre. EVO,NPR PRVI DAN!!!! Doručak-Burek i kiselo mleko u 8h Ručak-200-400gr.nekog mesa-juneće,pileće ili riba i salata koju želite,kupus,pečena paprika sa belim lukom ili ajvar,ili sveđa cvekla,šargarepa i beli luk sa jabukovim sirćetom i maslinovim ujem. Užina-crna čokolada ili kolač voće-2-3 jabuke ili pečena tikva sa suvim šljivama. Večera-Konzerva tunjevine,crni luk.Staviti u blender i napraviti pašteti.Jesti bez hleba. KOLIČINE NISU OGRANIČENE,nikada niste gladni a u obimu se smanjujete vidljivo za dve nedelje. Ovo je sajt za informisanjewww.drgifing.com
Na takvoj dijeti je moja rodica skinula 15 kila u par mjeseci, ali je slatko samo mogla uz rucak.
planiram da krenem na ovaj nacin prehrane.Mislim da ce dati rezultate,imala sam kontakta sa ljudima koji su ga primenjivali,rezultati nisu izostali.Pa,pozelite mi srecu,pa se javljam sa rezultatima.![]()
Nećete pogrešiti.Ja sam uz malo napora za godinu dana smršala 13kg a i ceo izgled tela je drugačiji,osećam se zdravije i psihofizički spremnija.Samo napred i pozdrav!!!
woooow ovo izgleda vrlo primamljivo, ali ja sam se udebljala dok sam čitala što se tu sve jede... hehehehehhe
Možda jednom i probam, kad mi bude ostalo puno manje kg za skinit.
Količine zaista nisu ograničene.Evo malo pre sam/u periodu od 17-19h pojela 5-6 kolača od rogača i jagode.Za doručak sam imala proju sa sirom i jogurt-bez brojanja količine,za ručak supa,krompir sa pečurkama i salata od krastavaca a za večeru će biti kiselo mleko.Da li vam se čini da je to malo?Samo još nešto-imam 55godina,kada je veoma teško smršati a ja sam uspela sa ovim načinom ishrane.Naravno,kada god mi to vreme dozvoli brza šetnja od 3-5kilometara po šumi.Svi moji prijatelji ,koji su probali,su uspeli.Moj muž je skinuo 20kg i iako je imao povišene vrednosti šećera-17jedinica kada je otkrio,terenutno ne pije nikakvu terapiju i vrednosti šećera drži u granicama -od 6-7.Sve zahvaljujući ovakvom načinu ishrane.
Ovo izgleda zanimljivo
Toliko hrane mora da se potrosi brzom setnjom ![]()
Ovako spremljena piletina se ne jede,samo piletina i salata bez kačkavalja.
Ovde nije rec o receptima vec o dijeti ![]()
Meni ovo djeluje jako zanimljiva prehrana jer se ne moram ničeg odricati, jel imate neki jelovnik kao primjer ali bez bureka ? Tj jel se mogu jesti zobene ujutro umjesto bureka?
Hello svi! Danas sam se prijavila prvi put u zivotu na neki forum. Ovo sam uradila samo zbpg ove dijete i zato sto mi se dopada ideja da sa vama podelim neka iskustva.Procitala sam knjigu koja se bavi ovim nacinom ishrane, i stvarno mislim da je zdrav i delotvoran! Ja cu pokusati od 1.6
nada17041990 napisao/la:
Nećete pogrešiti.Ja sam uz malo napora za godinu dana smršala 13kg a i ceo izgled tela je drugačiji,osećam se zdravije i psihofizički spremnija.Samo napred i pozdrav!!!
kako mislis da ti je izgled tela drugaciji ? Ja sam se ugojila 8kg samo u stomaku,struku i ledjima. Da li je ova dijeta dobra za skidanje tih delova? Thanks
Upravo to-ruke su mi bile kao kod Tajsona,stomak,zadnjica i sve gde ne treba.Ja sam navela primer bureka kao nečega što je primer kalorične hrane.Važno je nikada osim ujutru ne kombinovati proteine i ugljene hidrate i nikada ne grickati ništa između obroka.Po ovom načinu ishrane kuvan krompir,šargarepa i celer su šećeri i ne treba ih jesti.Sveže povrće uvek možete kombinovati sa svim namirnicama.Kada su mahunarke u pitanju one su proteini mogu se kombinovati sa salatama.Npr.pasulj,grašak,sočivo spremljeni bez mesa i neka salata.Tikvice,karfiol,kupus i drugo povrće može sa mesom ali bez hleba i testenine.Kada se malo uže u štos nije ništa komplikovano.Jaje je,recimo,i protein i ugljeni hidrat i celo jaje se jede sako ujutru a u ostalo doba dana belance je protein a žumance ugljeni hidrat i ne kombinuje se,Ja ponekada za večeru ispržim belance i sir i neka salata i večera superiška.Pečurke su jako zahvalne i one su dozvoljena lombinacija krompira i pirinča što kod drugih proteina nije dozvoljeno a kao što znate pečurke su bogate proteinima.Za sada toliko a uvek sam voljna da odgovorim na sve nedoumice.
To je to!!
Hvala Nado na odgovoru, ja mislim da ova dijeta radi!
i da pri tome nije uopste teska i nesto mi je najnormalnija od svih brzinskih dijeta. Ja imam sada 79kg i zelela bih da smrsam 9 kg. Krenula sam na jogu dva puta nedeljano, i ujutro radim ponekada Astangu. Resila sam da se merim svakog utorka i da vidim kakvo je stanje. Ako je neko za akciju sa mnom, AJDEEEE
!!!!
Samo napred,nećete se pokajati.Prvo merite obim struka i kukova pa tek onda težinu.Prvi rezultati se vide posle dve nedelje.
Nada, jesi li ti izgubila što s dijetom?
Evo vam link knjige za hrono ishranu
http://www.scribd.com/doc/49658851/Knjiga-o-DIJETI-HRONONUTRICIJA-najnovije
Ništa osim kilograma.Možda bi trebale da se rade neke vežbe sa tegovima,jer se pojavi višak kože ako je neko previše izgubio.S obzirom da ja imam 55 godina,meni je bilo bitno da ne budem debela i da budem zdrava.Vama ,koji ste mlađi ,savetujem neke vežbe za zatezanje.
Dobro jutro svima. Morala sam se javiti ovdje samo da se od srca zahvalim nadi koja je pokrenula ovu temu, a onda i svima vama na vasim linkovima. Odmah sam se bacila na proucavanje svih "pravila" i shvatila da je to ono za cim ja stremim cijelog svojeg zivota.
Ovaj nacin ishrane se pokazao na mojem organizmu jako djelotvornim vec nakon par dana. Osjecam se fantasticno, puna sam energije, ne osjecam se niti na trenutak napuhnuto ili kao da sam se prejela, mada jedem koliko god hocu. Vec nakon dva dana mi je potpuno nestao trbuh, a u manje od 7 dana sam vec manja za 2,5 kg. Znam da je to za sada samo visak vode otisao iz mene, ali osjecaj je nevjerojatan....
Nikada se vise necu prestati hraniti ovako... Nakon mnogo eksperimentiranja u prehrani,napokon sam pronasla pravi put, zahvaljujuci vama.
Javite vi koje se drzite ovog nacina prehrane, jako sam znatizeljna kako vama ide...
Drago mi je što se zadovoljni.Isto se i meni tako desilo.Ja nisam mogla verovati svojim očima,ali kada su drugi to primetili ,onda je to bilo to.Da se ne zavaravamo,za sve treba doba volja pa i za ovo.Zaboravite slasne kombinacije kao što su zajedno krompirići i meso u tepsiji ispečeni u rerni,lazanje sa mesom,pica uveče u gradi itd.Kada se ovakav način ishrane prihvati kao način života,onda je sve lako.Drage moje,biće oko vas puno skeptika,ali takve ne treba ni u šta ni ubeđivati.Neka svako proba pa će sam odlučiti.Puno sreće svima koji probaju!!!!
Heh, skeptika ima uvijek u svemu, ali ja kada se drzim svojega, ne obazirem se puno na druge. Najveci skeptik je mislim moj muz, tako da mi je u biti najveci cilj njega prevaliti na ovaj nacin ishrane, jer mislim da bi njemu jako puno pomoglo, a ulazi u one godine kada se kilogrami jako lako nakupljaju.
Sto se svega tice, meni nije nikakav problem odreci se lazanja, to ni tako ni tako ne jedem cesto, ili pizze navecer, kada znam da to samo steti mojem organizmu. Meni je najgore bilo biti na svim nekim drugim djetama, gdje se odrices ovog ili onog, a znas da to nije dobro za tvoj organizam, a svejedno to radis jer se zelis rijesiti viska po svaku cijenu... A ovaj nacin ishrane te uopce ne obvezuje da se bilo cega odreknes, osim da promisljeno kombiniras namirnice.
Evo kako su izgledali obroci kod mene zadnjih dana :
-dorucak ( oko 8 )- prepecenac sa maslacem i sunkom uz crnu kavu bez secera
- rucak ( zmedju 12 i 13) - piletina sa zara + salata od svjezeg kupusa
- mjesana salata sa tunom
- bistra juha od piletine + kuhano pilece meso + salata
- uzina ( oko 16 -17) - uglavnom voce ; dinja, lubenica, tresnje, jagode
- vecera (oko 19 ) - omlet od bjelanjaka + salata od mrkve
- tuna sa salatom
- peceno pile sa salatom
Niti jednog trenutka ne osjecam glad niti zelju za nekim grijehom, malo mi dodje voda na usta kad moji navecer uzmu grickati smokice, ali onda ustanem, popijem casu vode, prosetam do sobe, bilo sto ucinim samo da "ubijem" tu zelju ![]()
Muža ćete lako ubediti ,kada se ponovo zaljubi u onu vitku devojku sa početka braka.
Ja sam tako mog muža ubedila i sada je on mršaviji celih 20kg.
Ma "zateleban" je on i tak i tak
Ja imam srece sto imam jaku misicnu konstrukciju, pa sam sva zategnuta, tako da on ovih mojih 6-7 kg viska niti ne smatra nekim viskom. Ali ja to prvenstveno zbog sebe, zbog svojeg zdravlja. Imam neke fizioloske predizspozicije za srcano- zilne bolesti, dijabetes i fetmu, pa sve u zelji da to koliko je god moguce sprijecim... Zato me fasciniralo sve sto se govori za ovaj nacin ishrane ... Zdravlje na prvom mjestu