Jutro svima!
Ja sam užasno prehlađena. Nemam nikakav okus u ustima i ništa mi se ne jede.
Još ne znam šta ću jesti za doručak....posni sir i dvopek, ili čaj s dvopekom i neko voće....stvarno ne znam jer mi je sve bljutavo....Niti za ručak ne znam šta ću....Ma užas!
Još danas idem na trx....vidjet ću da li ću izdržati.....
Šta je vama danas fino na jelovniku?
D - komadić domaće šunke (oko 50g), šnita kruha i jogurt
R- sad sam došla sa faxa, pa ću napraviti piletinu (oko 200g) i neki kineski mix povrća... pojma nemam šta je,niti kako ću ga napraviti... al vidjet ću kad otvorim...smrznuto je povrće 
MO - tuna i zelena salata
V - posni, kajgana od 2 jaja i dimcek
Ovo pitanje sam postavila i na drugom forumu, ali kako nisu svi i na tom drugom forumu, postavljam ga i ovdje. Hvala na razumjevanju onih koji su pročitali i na drugom forumu.
Trebala bi jednu pomoć od vas.....već duže vrijeme planiram kupiti integralnu tjesteninu. Pa me zanima koliko je ona zapravo zdravija od "bijele" tjestenine? I koju je najbolje kupiti?? Jako volim jesti tjesteninu u svim oblicima....sa tunom i jogurtom, zapečenu sa sirom, jajima i vrhnjem....Ali ne znam kolko ona zapravo ima kalorija i koaj je najbolja...pa ako entko zna bila bi vam jako zahvalna da podijelite svoja iskustav sa mnom.
Sylvia ja kad sam i najprehladjenija mogu papati;))
Želim ti brzo ozdravljenje...i da se vrati osjetilo okusa..
Doručak:šnita integralnog kruha sa sunkom,sok od naranče i grejpe
Ručak: spinat i kuhana piletina
Užina:integralnikruh samalo polumansog sira
za veceru kefir i nestojoš neznam...
Danas sam definitivno odlučila umjesto hrane na faxu koju dobivamo,koja jepremasna i preloša,skuhati sebi vecer prije neka variva i ponijeti sa sobom.(naime moj fax je malo specifičan i nemamo tipičnu menzu sa nekoliko vrsta jela vec nam lokalni restoran dostavlja )i preloše je, a stanujem deset minpjesice od faxa pa mogu došetati na rucak, Upravo kuham žutu mahunu,sajunetinom,i puno povrca,na maslinovom ulju malo zaprženo,lagano se krčka,bez zaprške naravno.Moj zaručnikmi dolazi ujutro u 6 poslije smjene pa cu njemu za ljubav napraviti nekoliko palačinaka da ga dočekaju dok krene na spavanje,a i imam gotov ručak za sutra,pa se možemo druziti više,ne moram gubit vrijeme na kuhanje:)) Obećavam necu nijednu palaćinku pojesti,a nekako sad kako zbilja pazim sta jedem uzivam kuhati za druge ...valjda mi lakše tako:)) Neznam kako vi...
Nažalost dobila smamengu,pa samsva naduta i boli me,panecu na joggiranje vcr preskačem,afali mi vec,izgleda da ima istine u onoj da energija sto se više troši više se obnavlja pa sam puna elana danas (za razliku od jucer)
A i pokupila sma nekoliko zdravih recepata sa coolke i salatica da malo promjene uvedem..a sve zdrave i lagane naravno:))
Slavonka mislim d aznamna koju mjesavinu misliš...samostavi par kapi maslinovog ulja i dinstaj lagano i super ,i pospi bijelim lukom;))
Eh da Sylvia sto setiče integralne tjestenine,ne bih ti znala po čemu se razlikuje od bijele.al znam da je zdravija a bome i skuplja ![]()
Sory na greskicama tipkovnica mi šteka![]()
odgovorila sam ti na drugoj temi...ali evo i ovdje 
integralna je puno puno zdravija... (isto kao i integ. riža), jer te duže drži sitom (složeni uh) i ne diže glukozu u nebesa kao obična...
ja uzimam spagete u konzumu, proizvodi Ekozona
Hvala slavonka. Pokušat ću ih naći u svom Konzumu.
Slavonka23 napisao/la:
odgovorila sam ti na drugoj temi...ali evo i ovdje
integralna je puno puno zdravija... (isto kao i integ. riža), jer te duže drži sitom (složeni uh) i ne diže glukozu u nebesa kao obična...
ja uzimam spagete u konzumu, proizvodi Ekozona
da, daje nam energiju na kapaljku, polako i dugotrajno. osim toga sadrzi i vlakna, vise proteina.![]()
monsoon, koju ti koristiš i gdje ju kupuješ?
Monsoon živi u Australiji....tak da 

Ja sam danas baš happy...prije manje od 2tj sam dala otkaz na starom poslu... i danas su me zvali da sam primljena na novi posao... i da startam u pon... a to je ono što volim raditi...upravljanje ljudskim resursima u jednoj poznatoj firmi 
i jučer sam prohodala sa jednim dečkom s kojim se viđam već neko vrijeme... 

Današnji meni:
D - 2 kuhana jaja, miješana salata, 50g sušenog karea, pecivo od buče
R - piletina sa pireom i salata od kukuruza, zelena salata, mrkva, luk, limunov sok i malo ulja
MO - komadić šunke i zelena salata
V - tuna i posni
da, ja zivim u australiji. ako ce ti sto pomoci, kupujem onu i bio uzgoja i onu od kamuta (opet iz bio uzgoja). ako niste nikada probali kamut probajte ga u bilo kojem obliku; brasno, pastu, zrno, couscous i sl. meni je preukusno. puno je zdravije od psenice i puno hranjivije.
kad smo vec kod zrnja... jeste li ikada probali freekeh? meni je tako ukusna kao tabouleh ili bilo kakva druga salata.![]()
e, zaboravih i na razne noodles. volim i one od smede rize i one od heljde. soba noodles u miso juhi (ove na slici nisu od ciste heljde vec su mijesane s psenicnim brasnom) su mi mmmmmm....![]()
Ja najvise volim spelt testeninu (pirovu), kao i heljdinu. Ima i neka integralna psenicna sa chilijem, ta mi je super. Ali opet ne znam cega ima kod vas.
nema toga ništa kod nas, barem ja nisam vidjela... 
Mislim da ima pirove tjestenine u Intersparu.
Cure šta mislilte o kokicama? Dozvoljeno ili ipak zabranjeno?
zabranjene.. zbog kalorijske vrijednosti...kokice mogu imati i do 500kalorija na 100g...
100 grama kokica ima 390 kalorija dok 4 žlice biljnog ulja sadrže 480 kalorija. Dakle kad se kokice pripremaju u ulju broj kalorija koje kokice sadrže brzo rastu. Čaša kokica koje su bile pripremljene u ulju sadrže 55 kalorija od kojih je 28 iz masti, dok kokice koje su pripremljene s aparatom za kokice imaju 31 kaloriju po čaši, a toga 3 kalorije dolaze iz masnoća. Šalica kokica pripremljenih u aparatu za kokice sadrži i 6 grama ugljikohidrata i 2 grama dijetnih vlakana.
Maslac i drugi začini dodaju kalorije. Kokice s maslacem koje nisu pripremljene s uljem imaju oko 62 kalorije po šalici, s time da je 33 od tih kalorija iz masti. Kokice s maslacem koje su pripremljene s uljem sadrže oko 73 kalorije po šalici, a od toga 42 kalorije dolaze iz masti. Dodavanje začina kokicama kao što je sol dodaju još kalorija.
Krasno....znaći ništa od mojih kokica.....
Moj jelovnik za danas:
dor:dva dvopeka, 300grama jogurta, 80 grama slame Posebna
mo. naranča
ručak: varivo kelja s krumpirom ( stavit ću samo malo krumpira, više kelja), jabuka
večera: vjerojatno isto što i za ručak
Ne znam kolko ću pojesti variva jer ne važem više. U početku jesam ali sad mi je sve otprilike.
kokice pecene samo u vrucem zraku, bez dodatka masnoce su ok. nemojte dodavati previse soli i zdravi su snack.
kod mene danas:
dorucak
prepeceni razeni kruh od kiselog tijesta premazan tahinijem (od integralnog sezama) i dzemom od marelica
salica mlijeka (zapravo bijela kava od zitarica pripremljena s punomasnim nehomogeziranim mlijekom)
snack
banana
rucak
salata od puy lentils (fancuska leca), posnog sira, rajcica, krastavaca i luka zacinjena maslinovim uljem
snack
jabuka
vecera
teriyaki losos, smeda riza, brokula kuhana u pari i zelena salata
sve skupa 1700 cal, 92g proteina, 61g masti, 203g uh, 30g vlakana, vitamini i minerali zadovoljeni 90%
doručak: integralni sa sunkom delux (dosadila vise ima sta drugo da preporučite ,pureća')?
međuobrok: voćni jogurt
ručak: kelj s amrkvom na maslinovom ulju ,pileći file
vecera :salata od tikvica sa malo tunjevine
Joj vecina va sbroji kalorije doslovno,ja nisma,pazim,al ne brojim,i ne vazem,al jedem za rucak normalnu jendu porciju,a ovo ostalo pomalo....trebam li baš baš vagati??
ma ne moraš... može se to i otprilike izračunati... ne mora točno u gram 
ja sam si danas kupila hlače koje do prije mjesec dana nisam mogla prevući preko guze... jeeeeeeeeeeeej 

monsoon, kojim tablicama se koristiš kod izračunavanja?
Slavonka23 napisao/la:
ma ne moraš... može se to i otprilike izračunati... ne mora točno u gram
ja sam si danas kupila hlače koje do prije mjesec dana nisam mogla prevući preko guze... jeeeeeeeeeeeej
ajoooj baš te je pošlo,nova veza,ušla u hlače bravoooooo,curke samo naprijed,nedam se ni ja![]()
Sta mislite o magneziju šumećem kao dodatku prehrani?
ja ih pijem svaki dan.... inače se nebi mogla ustati iz kreveta od silnih upala mišića hahaha xD