MESNA DIJETA-pravila, chat i savjeti!!!

1. marijana272 25.01.12. 09:37, #76
    Korisnik je:
    Akcije

dobro jutro svima !

kavica se popila, a sad se već polako razmišlja i o nekakvoj klopici. nemam baš neke ideje, vjerojatno ću prokuhati nekekvo povrće, mislim da će biti brokula i možda ju pomiješam s tunom, pa na salatu...vidjet ću u stvari kaj ću naći u lidlu.

jučer sam radila pitu krumpirušu, svi su rekli da je odlična, a ja nisam probala ni mrvicu ;) jako sam ponosna na sebe!!!!

2. nelly-nelly 25.01.12. 09:43, #77
    Korisnik je:
    Akcije

Bravo Marijana, svi znamo kako je to teško :).

Nego htjela sam vas pitat jel smijem ono nekad samo malo badema ili oraha za prigrist...

3. Just-lady-blue 25.01.12. 09:47, #78
    Korisnik je:
    Akcije

hej cure,

ma neće nam zamrijeti tema, tu smo mi sve! Ja sam opet bolesna :( temp ubija, ali ne odustajem. Nisam ni jučer brljavila, jela ujutro jaja i salamu, a kasnije za ručak i opet za večeru šnicle sa gljivama (uz ne znam ni ja koliko lupoceta).

Danas dragom pravim pizzu, a sebi ću samo juhicu napraviti da u popijem, a kad budem gladna spravim si jaja il skuham kobasice, nemam snage za ručak cijeli praviti.

Nelly i ja sam to pitala neki dan, i ipak nije dozvoljeno.

4. nelly-nelly 25.01.12. 09:52, #79
    Korisnik je:
    Akcije

Just lady blue- hvala ti, sorry nisam vidla da si to pitanje već postavila. Ma malo me muči kaj bi mogla onako samo za prigrist (umjesto grickalica), možda sirovu mrkvu ili tako nešto. Ako imate kakvih ideja pišite.

5. Just-lady-blue 25.01.12. 10:06, #80
    Korisnik je:
    Akcije

To ti i mene pati, ja po cijele dane žvačem žvakaće, a znam si napraviti tu salatu s puretinom uposudu i kad god bi nesto grcnula uzmem toga malo iz frižidera. Ili slanine i narežem na kockice pa jedem (hahahah) ali ozbiljno, to smijemo pa onak malo po malo. Netko je ranije pisao kako si možeš napraviti puslice od bjelanjaka samo sa zaslađivačem (nikako ne tekući nego u prahu jer ti s tekućim neće uspjeti (isprobano!!!)) pa to možeš papati

Evo ja se vagnila, kila manje, za tjedan i pol, ali neka, navikla sam da te zadnje idu najsporije

I da, palo mi je nesto na pamet, čitala sam recepte u očaju što bih napravila "slatko" da smijem jesti, a sad ne znam da li mi to smijemo i da li je uopće izvedivo, možda netko tko ima vise iskustva da savjet dakle nešto tipa torte od sira bi možda mogli jesti, neku KVAZI torticu, ja ću napisati recept, pa me vi ispravite ako može ili ne može

2 pakovanja Phildelphya sira (450g) (ovaj kao u oopsie kruhićima), 3 jaja, zaslađiač u prahu, 2 kisela vrhnja (ili millerama 400g), isjeđeni sok limuna i malo ekstrakta vanilije. Znači umutiti sir i stavljati jedno po jedno jaje, pa dodati ostale sastojke. E sad tu ide i podloga od keksa koju mi ne smijemo, ali mislim da bi moglo i bez nje. dakle to treba izliti u kalup i sa njegove vanjske strane omotati ga aluminijskom folijom. Zatim taj kalup staviti u veću posudu i do pola visine kalupa usuti vrelu vodu i tako peći 45 min na 160 °C. Kada je gotov on je kao puding a ne čvrst ostavit ga sat vremena na sobnoj temp i staviti preko noći u hladnjak da postane čvrst i onda ujutro skinuti stranice kalupa.

E sad, tu mi jedino kritično zvuči to vrhnje, ali ako ga znamo pojesti i ovako, dakle ima 4UH na 100grama, a nećemo same pojesti cijeli "kolač" (hope so) mislim da bi mogle, ha!? Što vi mislite?!

6. Debelicka 25.01.12. 10:07, #81
    Korisnik je:
    Akcije

Bok cure, čitam vas i odlučila sam se pridružiti,ako me primate u društvo.Imam 91 kg na 170 cm i moramla bih se vratiti na 65 kg. Prije par godina sam jaaaaaakkkkkkkkkkoooo smršavila na ovoj dijeti, jedno 10 kg u mjesec dana i bil presretna. Rodila sam prije 4 mjeseca i natukla sve ove kile. Znam kako je teško biti na ovoj dijeti, posebno ako niste ljubiteljice mesa, kao što sam ja. Uglavnom, eto i mene od danas, startam s 91 kg pa kako mi bude. Pitala bih autoricu-da li je ikako dozvoljeno kavica bez šećera, ali s mlijekom????Prošli put sam pila bez mlijeka,ali sad mi nešto to teško pada.....pozzzzzzzzzzzzzz svima

7. Morticia1981 25.01.12. 10:26, #82
    Korisnik je:
    Akcije

Debelicka napisao/la:

Bok cure, čitam vas i odlučila sam se pridružiti,ako me primate u društvo.Imam 91 kg na 170 cm i moramla bih se vratiti na 65 kg. Prije par godina sam jaaaaaakkkkkkkkkkoooo smršavila na ovoj dijeti, jedno 10 kg u mjesec dana i bil presretna. Rodila sam prije 4 mjeseca i natukla sve ove kile. Znam kako je teško biti na ovoj dijeti, posebno ako niste ljubiteljice mesa, kao što sam ja. Uglavnom, eto i mene od danas, startam s 91 kg pa kako mi bude. Pitala bih autoricu-da li je ikako dozvoljeno kavica bez šećera, ali s mlijekom????Prošli put sam pila bez mlijeka,ali sad mi nešto to teško pada.....pozzzzzzzzzzzzzz svima

Dobrodošla!

Ja bih ti preporučila da si kupiš vrhnje za šlag od vindije ili neko s malim udjelom uh i stučeš ga u šlag s natreenom ili steviom u prahu.

Ja sam tako na početku dijete radila i kili su išli, a sad bez problema pijem kavu bez ičega!

Sretno!

8. marijana272 25.01.12. 12:30, #83
    Korisnik je:
    Akcije

evo gablec je gotov

brokula, mozarela i rajčica...jaaakooo fiinooo

9. Marina2308983 25.01.12. 14:55, #84
    Korisnik je: offline
    Akcije

Haj,

Luda i ljuta! Naime krsima svaka 2 dana - vrtim se od 69,5 -70,5 JER KRŠIM I KRŠIM. NE ZNAM ŠTA MI JE!

:(((((((((((((((

10. Marina2308983 25.01.12. 15:02, #85
    Akcije

Jesam li reka koje vitamine pijem??

PRE- NATAL care- od Twinlaba- skupe su, i kao da su najbolje! Mogu ih piti i trudnice!

Morti kaj kažeš?

11. Marina2308983 25.01.12. 15:18, #86
    Akcije

Nema više kršenja, bliži se Valentinovo...tako da 5 kila moram skinuti, pošto su to one zadnje kile- NEMA BRLJANJA VIŠE!!!!

12. Saskica0205 25.01.12. 17:03, #87
    Korisnik je:
    Akcije

Devojke :) samo da vas pozdrav, ja sam tu, citam vas kada stignem i ne krsim :* danas mi je treci dan :) u ketozi sam ,proverila sam stapicima.. )

13. deaxd 25.01.12. 20:27, #88
    Korisnik je:
    Akcije

Evo da se i ja javim.. :) Čitam vas i pratim, al kad rješavam sad maturu i to pa sam u strci..

Krenula sam lagano s dijetom u ponedjeljak i moram priznati da je početak bio užasan. Stalno gladna, a nemam ideja šta jesti, zlo mi, hoću povraćati, razmišljam o odustajanju, ali onda samo pogledam hlače na sebi :D Teško je početak, definitivno, navikla ono za odmor si uzeti pecivo ili nešto drugo iz pekare, a ovako..čudno je jako početi, moram priznati.

Jučer jela hrenovke, jaja i mrkvu, danas salatu s tunom. Danas sam maaalo prekršila, pojela bombon, potpuno zaboravila na šećer, a jučer nisam mogla izdržati glad, pa si kupila neku pločicu fitness, sa nekih 7g UH, pa sam vas htjela pitati koliko je otprilike dozvoljeno grama UH?

14. Just-lady-blue 26.01.12. 09:00, #89
    Korisnik je:
    Akcije

Jutro cure, :)

kako ste!? Jučer dan protekao ok, papala samo dopusteno, kuhane kobasice, jaja i salamu iako me temp i dalje ubija. Danas pravim kupus na paradajz supu i faširano (moram za sebe nekako iskemijat neko kvazi faširano).

Deaxd, dozvoljeno je 20 UH dnevno, ali ne znam baš koliko su dobre te pločice na ovoj dijeti.

15. nelly-nelly 26.01.12. 09:16, #90
    Korisnik je:
    Akcije

Lady blue- nadam se da buš bolje i da će temperatura proći. Super ti je ručak danas, već mi sline cure ;)

Saskica- kakvi su to štapići za ketozu i gdje to ima za kupit- ako nije problem daj mi malo pojasni.

Ja sam zadovoljna ne brljavim, malo jedem i skroz sam se tako navikla, ipak imam osjećaj da mi kile baš i ne idu dolje, no sutra je vaganje pa javim.

16. Saskica0205 26.01.12. 09:24, #91
    Korisnik je:
    Akcije

Neely ja sam kod nas U Srbiji kupila u apoteci, zovu se "Uriscan trake" .. oni putem urina detektuju broj ketona u urinu... To cesto koriste dijebaeticari jer odredjuje i glukozu... nisu ni skupe, oko 4-5e... :)

17. Morticia1981 26.01.12. 09:28, #92
    Korisnik je:
    Akcije

Pozdrav!

Marina, prenatal vitamine sam pila u sve 3 trudnoće i ne vidim razlog zašto ih netrudnjača ne bi mogla uzimati jer sam ih pila i nakon poroda. Dok sam dojila, a poslije mi se nije dalo8).

JUSTL, evo i ja nakon antibiotika i dalje kašljem tako da sam sigurna da je virusno i nadam se da će ti biti bolje.

Ja ne brljam, a ni muž. Sinoć vaga pokazala 60kg. Jutros se nisam vagala, a sigurna sam da će biti manje...

Eto, to je to od mene, imam puuuno obaveza!!!

18. majabravo 26.01.12. 10:14, #93
    Korisnik je:
    Akcije

samo da vas pozdravim.Na dijeti sam od 9.01.  ,ne krsim ,resila sam ovoga puta da istrajem.Prvih 10 dana jela sam iskljucivo ciste proteine(jaja,meso.slaninu,prsut,tunjevinu),pa sam postepeno pocela da uvodim povrce.Za sada je ok,skinula sam 8 kg(malo sporije nego pre 4 god) ,ali je ok jer padaju centrimetri.Imam i ja tracice za ketozu i proveravam svaki dan.Sretno cure,ja imam jos puuuuuuno kg za skidanje,ali do leta se nadam da cu biti fit

19. esmirabakovic 26.01.12. 11:27, #94
    Akcije

Pozdrav i od mene, jutros vaga stoji na 90,5 kg, zadovoljna sam :)

istina brljam, ali idu dole, polahko, ne kao prije ali iduuuu :)

20. nelly-nelly 26.01.12. 11:56, #95
    Korisnik je:
    Akcije

Saskica0205 napisao/la:

Neely ja sam kod nas U Srbiji kupila u apoteci, zovu se "Uriscan trake" .. oni putem urina detektuju broj ketona u urinu... To cesto koriste dijebaeticari jer odredjuje i glukozu... nisu ni skupe, oko 4-5e... :)

Hvala :) pitat ću u ljekarni kod sebe....

21. deaxd 26.01.12. 14:36, #96
    Korisnik je:
    Akcije

Evo da se pohvalim da su i meni uspjele sarme.. Inače sam ih znala s kruhom pojesti max 3, a sad, pošto nisam ni doručkovala, pojela svih 10, što me je jaaako iznenadilo. Osjećam se lakše, nisam stalno gladna, ali osjećam kao neku prazninu, upravo to zbog kruha, i mislim da sam skinula u ova 4 dana 1,5-2kg :)

22. Ana024 26.01.12. 16:32, #97
    Korisnik je:
    Akcije

Hej, curke evo i mene, ja sam jucer opet krenula, jer do 6 mj. moram skinuti bar 15 kila, ako ne i vise kumovi smo na svadbi i sad me vec depra hvata kak budem izgledala ako to neskinem :(

Ja sam na pocetku opet vratila sve sta sam skinula :( samo zderem i zederm i uzas gadim se sama sebi :(

Ali sta je tu je idemo skupa dalje u nove pobjede ;)

Znaci krecem od 98 kn sigurno, bar mi se tako cini, jer mi je vaga crkla pa neznam tocno koliko imam, s obzirom na dva posla u teretanu nestignem, a tako mi je ljepo krenulo i sad razmisljam da kupim orbitrejk za doma, ali nije mi to to i nek si mislim da bi i on prasinu skupljao :(

Kaj papate danas?

23. Aalayah25 26.01.12. 16:48, #98
    Korisnik je:
    Akcije

Pozdrav! Imam pitanje vezano za mesnu dijetu: Negdje sam pročitala da se ugljikohidrati iz povrća (npr.kelja) ne računaju zato što oni spadaju u neprobavljive ugljikohidrate (vlakna). Je li to točno? Da li netko uzima blokatore ugljikohidrata, primjerice XL-S medical, i po vašem mišljenju, je li ih se isplati uzimati na ovoj dijeti? Sutra bi trebala ići na neki ročkas, smijem li piti bijelo vino? Da li ono izbacuje iz ketoze? Negdje sam pročitala da izbacuje, a negdje da ju čak i pospješuje. Da li vi znate više o tome? Unaprijed hvala na pomoći. Pozz!

24. Ana024 26.01.12. 16:51, #99
    Korisnik je:
    Akcije

Ja pijem bjelo vidno tj. gembac :) nezaustavlja, ali ja sam na Aktinsu, tako da kod mene pise da smije nakon 6 dana dijete ;)

25. Aalayah25 26.01.12. 16:55, #100
    Korisnik je:
    Akcije

Ana024: Danas za doručak kajgana od tri bjelanjka (izbjegavam žumanjke jer često jedem jaja, pa se bojim kolesterola, koji je na zadnjim nalazima bio lagano povišen) i prepržene slanine, a za ručak dva komada pilećih prsa dinstana u teflon tavi, bez ulja, samo na češnjaku (maslinovo ulje sam prelila po njima tek nakon što sam ih ispekla) i oko cca 200 grama kuhanog kelja kojeg sam oparila na vodi da uvene, izrezala ga na sitne komadiće, pomješala ga sa pestom (mljevena slanina, češnjak, peršin, zelene masline i maslinovo ulje) te ga vratila u zdjelu i podinstala još malo da zamiriši. Večeru još nisam isplanirala, možda ćak i neću jesti jer nisam uopće gladna.