Ovako... Odlucila sam otvoriti ovu temu jer vidim da jos uvijek ima zabuna u vezi Atkinsove dijete. I ne, ovdje nije rijec o MESNOJ dijeti ( jer je to ketogena dijeta u kojoj su UH u potpunosti izbaceni, a Atkinsova je nesto posve drugo! ) Ne tvrdim da sam strucnjak glede ove dijete, ali sam sasvim racionalno pristupila razresenju svih nedoumica i prije nego sto sam se upustila u ovu dijetu, dobro istrazila sve.
Ovo je c/p sa jednog sajta - decko je preveo dio orginalne Atkinsove knjige ''Atkins For Life'' i ako obratite pozornost te proguglate malo, uvidjet ce te da original skroz drugaciji od ovih internet verzija...
Atkins
faza privikavanja
traje 1-2 sedmice
unos UH 20 grama na dan
MESO
sve vrste mesa govedina, teletina, svinjetina, divljac, riba cak i slaninu(u manjim kolicinama)
Produkti sa nitratom, nitritom i secerom (gotovi produkti) se ne smiju koristiti.
PERAD
Sva perad cak i kozica se smije jesti
MORSKI PLODOVI
Svi morski plodovi
(dagnje i jos neke skolljke samo 110 grama dnevno)
JAJA
na meko na tvrdo sa spekom sa zacinima sa pesinom i kako god hoces
SIR
Svi tvrdi sirevi (sto masnije to manje UH)
mekani sirevi za mazanje (jes da nemas na sta namazat)
mozarela, tofu, svicarski sirevi, chedder
ZACINI svi ali gledaj da nema secera u njima
BILJNE MASNOCE
maslinovo,vinovo,orahovo,sesamovo,suncokretovo,repicino ulje
MASNOCE
Maslac, majoneza,(slatko vrhnje ili kajmak 3kasike dnevno)
Ne treba skidati masnocu sa mesa.
PICE
voda,mineralna voda soda, voda sa ukusom necega bez kalorija
Ma ne prevodi mi se ovo sve pijte vodu i ono sto nema kalorija ni ugljenih hidrata
Dnevno smijes izabrati 3 porcije od sledeceg
paprika 125 grama
krastavac125 grama
crvene rotkvice 100 grama
paradajz 150 grama
zelena salata 100 grama
gljive 75 grana'mladi luk 100 grama
masline 125 krama
celer 125 grama (misli se na onaj sa liskama i pruticima)
Umjesto salate mozes pojesti nesto od sledeceg
Articoke 125 grama
sparoge 125 grama
patlidjan 75 grama
meso od bambusa 150 grama
brokula 75 grama
kupus 100 grama
karfiol 100 grama
celer (sad se misli na korijen)150grama
zukini (tikvice)100 grama
list od maslacka 60 grama
Koloraba125 grama
puriluk (prasa)90 grama
grasak 90 grama
bamija 100 grama
luk 150 grama
bundeva 100 grama
sspinat 30 grama
mladi luk 40 grama
mohune 100 grama
Svaki dan mozes pojesti 10-20 maslina
pola malog avokada
2-3 kasike frisko iscjedjenog soka od limuna ili lime
Secer nikakav osim saharina 3 cajne kasike dnevno (ja ni to)
Po mogucnosti izbaciti kafu ako ne onda ne vise od 2 dnevno
Znaci ovo je bila faza privikavanja i u njoj garantuju 4-8 kg za dvije sedmice
onda ide faza mrsavljenja
U fazi mrsavljenja smije se jesti vise UH tako sto se svake sedmice dodaje po 5 grama
1 sedmica 25
2 sedmica 30
i dalje.
U fazi mrsavljenja bi se trebalo jesti izmedju 40 i 60 grama UH
Sve zavisi od osobe do odobe
ako se primjeti da se slabije mrsa onda samo smanjiti UH
*U ovoj fazi smije se jesti
vise salate i drugog povrca
friski sir
orasasto vece (orasi bademi i ostali)
bobicasto voce
cak i 125ml suhog vina (to mu ga dodje da nije slatko valjda) ili185ml piva svijetlog ili 30ml viskija po danu
Primjer za povecane UH
40grama badema
50grama suncokretovih sjmenki
60grama mladog sira
180grama jagoda
ovo sve ima po 5 grama UH
U ovo fazi gubis 1ipo do 2 sedmicno
Faza mrsavljenja traje sve dok imas sta da smrsas.
Kad ostane 2-5 kilograma do zeljene tezine onda se prelazi na fazu finog usavrsavanja
U toj fazi mozes jesti voce (ali naci tabelu sa UH vrijednostima)
kruh za cijelim zrnom
svo povrce i grah, sociva i slicno
Kazu ako ne lazu da se smije jesti izmedju 45 i 100 grama ugljenih hidrata
i da svako mora sam za sebe pronaci gdje mu je granica
Poslije ove faze dolazi faza odrzavanja
u toj fazi jedes onako kako si naucio u prve tri faze
U svakom slucaju ima i slatkisa u ovom svemu i smije se pojesti nesto slatko ali ne svaki dan
i ne svaki put kad nam padne na pamet.
Zabranjeno: brasno, soja, svi seceri, svi slatkisi, sve grickalice, prezle, kruh, tjestenine, voce!
Iako, ja se i dalje drzim onog i drzat cu se uvijek, da u prvoj fazi ne jedem grasak i sve ostale mahunarke - previse UH 
Eto stavit ću i ja ovdje svoje podatke pa ako nekog bude zanimalo da vidi moja iskustva s Atkinsom.
Počela s Atkinsom 23.11. -84 kg, a vagat ću se u ponedjeljak 28.11. pa ćemo vidjet kak je poslije 5 dana Atkinsa. I samo da napomenem... voda iz organizma mi je već otišla (valjda :)) jer sam skinula 4 kg od 7. 11.
Uh, ja jedva cekam da napokon na vagi vidim 75kg
Poslje ce sve biti lakse
A da nisam toliko brljala, ziher bih odavno vec premasila tu cifru 
burning light lepo je sto si se potrudila i sto konacno imamo detaljniju temu o ZDRAVOM nacinu mrsavljenja pomocu low carb dijeta jer to jeste zdrav princip ukoliko se postuje ovo gore napisano i izbegavaju razne preradjevine koje su pune svega i svacega kao i razni zasladjivaci koji su cist otrov
jedino moram da te ispravim i da dodam da atkins jeste ketogena dijeta ali ketoza nije nista lose, ono sto je lose je ketoacidoza a to je stanje u koje upadaju jedino oboleli od dijabetesa tipa 1 tako da nema brige oko toga...i da onako brzo mrsavljenje kao sto je navedeno u knjizi nit je zdravo nit je normalno niti treba ocekivati takav rezultat osim ako nije u pitanju ekstremna gojaznost tako da ne treba gubiti motivaciju ako kg padaju sporije.
Hvala sto si me ispravila, ali zapravo se nismo razumjele ![]()
Nisam rekla da Atkins nije ketogena dijeta, jer jeste, ali s obzirom da postoje 3 vrste ketogene dijete ( mesna - cisto meso i riba, atkinsova - meso, povrce i mlijecni proizvodi, te jos jedna ketogena dijeta koja ne znam kako se tocno zove, ali je isti princip kao kod atkinsove - unos UH mora biti sto manji, ali s tim da se svaka 2 tjedna mora odrzati dan-dva punjenja, tj. moramo u sebe unjeti dosta vise UH jer autor smatra da se nas organizam uljeni pa prestane mrsaviti, tj. navikne se na takav nacin prehrane pa ga se treba malo ''probuditi'' :), htjela sam naglasiti da MESNA nije isto sto i Atkinsova jer se u mnogocemu razlikuju.
Krivo sam se izrazila, pa se ja ispricavam!
Ovih dana cu se potruditi pribaviti jos tekstova koji bi nam mogli pomoci da sto bolje ''shvatimo'' sto je Atkins htjeo postici sa ovim rezimom prehrane.
Evo nekih slatkih i slanih recepata prilagodjenih Atkinsovoj dijeti!
ČOKOLADNA TORTA OD ORAHA
Sastojci:
• 2 šalice oraha
• 1/3 šalice kakaa
• 1 žlica praška za pecivo
• ¼ žličice soli
• 4 jaja
• 1/2 šalice otopljenog maslaca
• 1 žličica vanilije ekstra
• Zaslađivač u zamjenu za 1 šalicu šećera
• ½ šalice vode
Priprema:
Zagrijte pećnicu i namastite kalup za pečenje.
Orahe sameljite u blenderu (neće se svi do kraja samljeti, ali to je O.K.)
Dodajte sve suhe sastojke u orah dok je još u blenderu i promiješajte.
Sada dodajte mokre sastojke i dobro umiksajte dok je sve još u blnederu.
Sipajte u kalup za pečenje. Vrijeme pečenja će zavisiti od vrste kalupa. Počnite provjeravati oko 25 minuta dokle god vam igla kojom ćete probavati tijesto ne bude skroz suha kad je vadite.
Sijecite kad je potpuno olađeno i servirajte sa vrhnjem za šlag (bez šećera Dukatov ili Z' Bregov) ili otopljenom gorkom čokoladom.
Tortu podijelite na 8 dijelova – svaki ima 2 g UH, 6 g proteina, 334 kalorija. Možte je podijeliti i na više dijelova.
Grčka piletina
Sastojci
* 1/2 kg pilećih prsa
* 15-ak maslina ( po mogućnosti crne ili koje imate ili volite )
* 150g feta sira
* 1 patlidžan
* 2-3 paradajza
* 2-3 češnja bijelog luka
* vegeta, so, biber
* maslinovo ulje
Priprema
Patlidžan oguliti, narezati na šnite, dobro posoliti i ostaviti u mlijeku da odgorči.
Paradajz također narezati na šnite.
Usitniti fetu i masline pa ih izmješati i tim mixom puniti zarezane džepove na pilećim filetima koje ste predhodno „navegetili“.
Vatrostalnu posudu namazati s malo ulja i složiti ocjeđene šnite patlidžana.
U ćoškove ubaciti po češanj bijelog luka. Preko njega složiti ploške paradajza, posoliti, pobiberiti, te na vrh poredati punjene filete.
Posuti sa ostatkom fila (ako vam je ostalo) i peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni C, nekih 35-40 minuta.
Omlet s kobasicama i rajčicom
• 8 jaja
• 4 rajčice
• 200 g kobasica češnjovki
• 1 ljubičasti luk
• 2 režnja češnjaka
• 1 žlica sjeckanog peršina
• 20 g maslaca
• sol i papar
Češnjak protisnemo, rajčice, luk i kobasice narežemo na kolutove, a jaja razbijemo u zdjelu i umutimo ih. U tavu, na dvije žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo narezanu rajčicu i luk, protisnuti češnjak i pirjamo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Za to vrijeme u zasebnu manju tavu, na malo ugrijanog maslinovog ulja, dodamo kolutove kobasica i pržimo na srednje jakoj vatri 4-5 minuta. Zatim pržene kobasice i pirjano povrće izvadimo na stranu. U tavu u kojoj smo pržili kobasice, na masnoću od prženja dodamo maslac, ulijemo dio umućenih jaja i pečemo male omlete. Gotove omlete premjestimo na tanjure, nadjenemo ih pirjanim povrćem i prženim kobasicama, preklopimo, posipamo ih sjeckanim peršinom i poslužimo.
Pureća prsa s mozzarelom i paradajzom
Sastojci:
pureća prsa 600g, ulje 30ml, mini paradajz 200g, mozzarela sir 200g, bistra supa 150ml, vegeta, papar mjleveni po potrebi, peršun po potrebi, bosiljak po potrebi
Priprema:
1. Narežite pureća prsa na odreske, izlupajte ih čekićem za meso i posolite.
2. Paradajz očistite, operite i razrežite na četvrtine. Istresite ih u činiju. Dodajte mozzarellu narezanu na kriške, peršun i origano. Posolite, pospite maslinovim uljem i sastojke promešajte.
3. U velikom tiganju ispržite odreske na iskon ulju s obe strane. Zalijte ih supom i dinstajte na laganoj temperaturi oko 10 minuta. Na svaki odrezak stavite smesu od paradajza i mozzarelle. Posudu poklopite i nastavite da dinstate na umerenoj temperaturi još oko 10 minuta. Povremeno promešajte i dolivajte vode koliko je potrebno.
ENGLESKE ĆUFTE
# 700 gr mlevene govedine
# 2 velike glavice luka
# ulje
# so i biber
# 1 veza peršunovog lišća
# 2-3 kašičice ljutog senfa
# 8 jaja
Luk i peršun sitno naseckajte, pa umešajte u meso sa senfom solju i biberom.
Oblikujte 8 ćufti debljine 2 cm i pržite na vrelom ulju po 5 minuta sa svake strane. kada su pečene izvadite ih iz ulja i ostavite da se malo ocede.
Na svaku stavite jedno jaje pečeno na oko i pobiberite.
Sladoled od višanja
Sastojci za oko litru sladoleda:
- 6 jaja,
- zasladjivac,
- 100ml slatkog vrhnja 2.8uh,ili 100ml mlijeka 4.7uh,
- 100g visanja 11.7uh,
- ekstrakt od višanja.
Priprema: bjelanjke ulupati u cvrst snjeg zajedno sa ekstraktom od višnje. Zutanjke sa sl.vrhnjem ili mlijekom,i zasladjivacem,malo jos ekstrakta mutiti na pari. Kad se pocne zgusnjavat skinut s pare i umjesat visnje. Jos malo mjesat dok visnje puste sok i pustit da se ohladi. U ohladjene zutanjke umjesat bjelanjke,dobro izmjesat i istresti u posude i zaledit. Cjeli sladoled ima 14.5uh,a s mlijekom 16.4uh. Ovaj sladoled takodje se moze napravit i s kakaom umjesto visanja,i ekstrakt od ljesnjaka dobije se super okus sl.eurokremu.
TEMELJNI PROTEINSKI KRUH:
1 šalica Atkins Diet Bake ili sojinog brašna
2 jaja
1/2 žlice gustog vrhnja
1/4 šalice gazirane mineralne vode
maslac za podmazivanje
Zagrijati pećnicu na 250 stupnjeva.
Namastiti kalup za pečenje (22 cm x 11 cm x 6 cm).
U velikoj zdjeli izmiješati sve sastojke.
Uliti tijesto u kalup i peći 25 min.
Ohladiti 5 min.
Poslužiti odmah ili čuvati dobro zamotano u hladnjaku do 5 dana.
Ukupno g UH - sa Atkins Diet Bake = 17,0 g UH
- sa sojinim brašnom = cca 25 g UH
PALAČINKE
1/2 šalice sojinog brašna ili mješavine Atkins Diet Bake
3 jaja
1/2 šalice gazirane mineralne vode
1/4 žličice soli
ulje
U mješalici izmiješajte prva četiri sastojka. Zagrijte ulje u tavi promjera 20 cm. Na vrelo ulje stavite 3 žlice tijesta i ravnomjerno rasporedite po tavi. Brzo ispržite s obje strane. Istresite na pladanj. To ponovite s preostalim tijestom.
Ove palačinke možete koristiti kao temelj za kanelone, lazanje, blinzeve, pa čak i za pizz.
Ukupno grama UH: 15,1 (7,5 g UH s mješavinom Atkins Diet bake)
grama po porciji: 2,5 g UH (1,3 g UH s mješavinom Atkins Diet Bake)
Mislim da bi ovo mogla biti savršena dijeta za mene, jer hitno se trebam pokrenuti.
Zabetonirana sam na 71 kg već 3 mjeseca i ni makac niže, makar dosta pazim što jedem no nisam ni na jednoj posebnoj dijeti bila.
Sad mi treba neki poticaj i mislim da bi to mogla biti ova dijeta.
Inače sam visoka 160 cm i trenutno imam 72 kg, đizzzzzzzzz ![]()
željela bi prvo 60 a onda možda i idealnih 55 ali i 60 bi bilo savršeno.
Idem sad proučiti malo recepte i princip dijete pa krećem. evo nakon slatkiša, malo prije pojela krišku tiramisu torte jer je kolegici rođenadan i časti na poslu,a doručak su mi bila 3 keksa s kokosom i čokoladom....i popila sam već tri kave s mlijekom....jaooooo sram me bilo,ovo je bad bad ponedjeljak ![]()
@burning-light, ovi recepti svi su ti super!!!!
a sad kad sam pažljivije pročitala tvoje upise i sve ovo o dijeti, ajme imam još više motivacije!!!
evo, i ja se pridružujem dijeti, tri četiri SAD- MOJ START!!!!
idemo!!!!!! krećem!!! ![]()
Bok cure!
Ja sam već nekoliko puta bila Atkinsovoj dijeti, uvijek bi rezultati bili jako dobri..
Sad sam krenula od prošlog ponedjeljka, u tjedan dana sam smršavila 3 kg, pišem na mesnoj jer su cure super, ali drago mi je da sad postoji i ova tema.
Pratit ću vas sigurno.
Moj ručak danas je pečena piletina sa tikvicama i patlidžanima i zelena salata.
Recepti iznad su odlični, sigurno ću nešto iskorisiti.
Evo da i ja prijavim svoje iskustvo... danas mi je 6. dan na Atkinsu i do sada sam skinula 4 i pol kg :)))
Meni zbilja ta dijeta čuda čini, sretno svima i tipkamo se ![]()
aurora, dobro dosla i zelim ti mnogo uspjeha!
Sve sto te zanima slobodno pitaj, ako znam, vrlo rado cu ti pomoci! Dijete je izvrsna, bar sto se rezultata tice, ali nije za svaciji zeludac
Ali ja sam i inace veliki mesozder tak da mi to nije problem 
unique, takodjer dobro dosla! I cestitke za izvrsne rezultate! i ja sam neko vrijeme pisala na mesnoj, ali sam odustala, jer ipak je Atkins - Atkins, a Mesna - Mesna 
djevojcica23, aaaaa, bas mi drago zbog tebe!!! To je izvrstan rezultat, a i odlicna motivacija za dalje!!! Cestitam!!!
Ja sam tek sad stigla jesti... dinstani kupus i piletina... i to je to za danas... puna sam 
burning-light napisao/la:
aurora, dobro dosla i zelim ti mnogo uspjeha!
Sve sto te zanima slobodno pitaj, ako znam, vrlo rado cu ti pomoci! Dijete je izvrsna, bar sto se rezultata tice, ali nije za svaciji zeludac
Ali ja sam i inace veliki mesozder tak da mi to nije problem
unique, takodjer dobro dosla! I cestitke za izvrsne rezultate! i ja sam neko vrijeme pisala na mesnoj, ali sam odustala, jer ipak je Atkins - Atkins, a Mesna - Mesna
djevojcica23, aaaaa, bas mi drago zbog tebe!!! To je izvrstan rezultat, a i odlicna motivacija za dalje!!! Cestitam!!!
Ja sam tek sad stigla jesti... dinstani kupus i piletina... i to je to za danas... puna sam
Istina, mesna je mesna, a ovo je nešto drugo, ja se ne želim odreći povrća, kad sam to probala dobila sam osip i stalno mi je bilo mučno.. Ovako kombiniram i super. Ja sam krvna grupa 0 pa mi meso savršeno odgovara.
Moj najveći problem je nastaviti se hraniti na taj ili bar sličan način, dođem do neke okej kilaže i onda totalno počnem jesti junk, kasno navečer i stalno se tako vrtim u krug. Ovaj put moram imati bolji plan za poslije ![]()
hej uniqe- ma znam kak je to... ja sam varirala od nekih 68 do 97 kg....baš to -smršavim pa krenem jest ko da će apokalipsa... I ja stalno razmišljam o planu za poslije i još ga nemam
A valjda se nadam da će se desiti neki klik i da ću dobit neki karakter sama od sebe ![]()
Kazu, ako ne lazu, da nakon Atkinsa ( ili bilo koje ketogene dijete ) unosimo sve UH koje zelimo ali samo do 15h! Poslje toga samo proteine.....
E, ja cu probati po zavrsetku tako! I nastojat cu ne vecerati... i kruh cu jesti u minimalcu... i slatkise isto tako... itd itd
Pa cu valjda uspjeti.... Ali Atkinsova tvrtka garantira, da ako se tocno pridrzavamo faza, tj. postepeno uvodimo UH, kilogrami se nece vracati bar 3 god! Pa sad.....
Ja sam krvna grupa A, trebala bih skoro pa uopce ne jesti meso, bar ono crveno
A i ne jedem ga bas cesto... vise se baziram na piletinu, puretinu i ribu.... tu i tamo malo svinjetine...
Eh da, aurora, mlijeko ces nazalost morati izbaciti ako zelis na ovu dijetu... nije toliko problem postotak UH u njemu, koliko je glukoza.... tako da kavu pijuckaj sa Dukatovim vrhnjem za slag - bez secera! I za sve koristi neki zasladjivac..ali da nije na bazi saharoze, glokoze.... itd 
I obavezno si nabavi vitamine, npr. Natural Wealth ABC+...
djevojcica23 napisao/la:
hej uniqe- ma znam kak je to... ja sam varirala od nekih 68 do 97 kg....baš to -smršavim pa krenem jest ko da će apokalipsa... I ja stalno razmišljam o planu za poslije i još ga nemam
A valjda se nadam da će se desiti neki klik i da ću dobit neki karakter sama od sebe
Joj, sve znam, ja dok sam na dijeti stvarno se pridržavam, čim odlučim uzeti pauzu gotovo, totalno drugi sklop u mozgu, pa naručivanje hrane, restorani, Mc Donalds, fast foodovi svih vrsta, čipsi, nema šta nema. I to sve kasno navečer dok je najgore. Ja ne moram jesti do 18 h, a onda poslije prava apokalipsa ![]()
Planiram uvijek nakon dijete unositi manje UH, npr. za večeru samo proteine, ne jesti kasno itd. Na žalost još uvijek se nisam uspjela toga držati za ozbiljno.
Vježbate li?
Sutra za ručak sarma bez riže.. njamii ![]()
Ma ja ne vježbam... ne mogu stvarno... doslovce mi suze krenu na oči nakon svakog pokušaja...neću se tjerat zasad.. jedan od mojih mnogih super cool planova lol je i da krenem u teretanu kad skinem kile da se utegnem do ljeta, a vidjet ćemo kak će taj plan završiti..
Ma ja sam totalni gurman...uh meni je meksička dostava i McDonalds najslabija točka... evo sad mi je već toplo oko srca kad se sjetim
Iskreno.. mislim da se tog užitka neću nikad odreći, ali ću zacrtat da bude maksimalno jedan dan u tjednu i da ostale dane pazim... tu i tamo ću se tako ispuhat, bitno je samo držati granicu...
Ja cu sutra konzervu tunjevine i 3 kuhana jajeta, ako poslje budem gladna...nesto cu smislit 
Evo jos jedan brz, a jako ukusan receptic...
Rolovana piletina
Potrebno:
- 1kg pilecih prsa
- 1 kutija zdenka sira
- po zelji zacina
Cekicem stanjite meso, jedan trougao sira razmazete po povrsini. Preklopite i spajate cackalicama. Pecite svaku stranu 2 puta po 5minuta da se lepo ispece a da ne zagori. Servirajte uz zelenu salatu.
I jos jedna mala tajna....ako ste ljubitelji pohovanog mesa...umijesto brasna, koristite sitno mljevene bademe. Uvaljajte meso u njega, pa u jaja i pecite u tavi dok ne porumeni.
@burning-light, recepti su savršenstvo, koje super ideje, pa ovoje više nego dovoljno za dijetu, smao što ću se ja pridržavati 2 tjedna nekih jednostavnijih stvari tj. menija ![]()
evo, nedoumice i pitanja:
- super ovo za pohanje i bademe, dakle, moraju biti baš bademi, lješnjaci ne smiju biti?
- dakle, niti mlijeko nego da uzmem ono vrhnej za šlag, a je l šlag smijem istuči pa koristiti za kavu, naravno, bez šećera?
- jaja smijem peči na ulju? tj. da l uopće smijem pečena jaja?
- da l smijem gljive pripremiti kao dinstane na luku, pa onda umješati punomasno vrhnje? isto i špinat spremiti s češnjakom i vrhnjem?
- riba iz konzerve s povrćem se smije?
- a salame onda bolje nikakve, niti pileće, koje naprimjer nemaju UH kao što su pileća prsa salama, ali možda imaju nitrite i nitrate.......?
evo za početak ova pitanja a službeno onda danas računam da je prvi dan dijete pošto sam jučer prijepodne još jela keksiće i tortu...
hvala na odgovorima!
djevojcica23 napisao/la:
Ma ja ne vježbam... ne mogu stvarno... doslovce mi suze krenu na oči nakon svakog pokušaja...neću se tjerat zasad.. jedan od mojih mnogih super cool planova lol je i da krenem u teretanu kad skinem kile da se utegnem do ljeta, a vidjet ćemo kak će taj plan završiti..
Ma ja sam totalni gurman...uh meni je meksička dostava i McDonalds najslabija točka... evo sad mi je već toplo oko srca kad se sjetim
Iskreno.. mislim da se tog užitka neću nikad odreći, ali ću zacrtat da bude maksimalno jedan dan u tjednu i da ostale dane pazim... tu i tamo ću se tako ispuhat, bitno je samo držati granicu...
Eh da, ja već mjesecima govorim kako krećem u teretanu od prvog u mjesecu, prošlo je već pola godine, nisam još krenula. Sad sam svima rekla, pa evo i vama da startam u četvrtak ili petak,ovisno kad mi plaća dođe, ako slučajno ne krenem ima da me popljujete do kraaajaa! Nadam se da će me mogući sram prisiliti ovaj put ![]()
super post !!!!
kao da ste znale da sam od jučer krenula s dijetom....inače kad se odlučim za dijetu vrludam negdje između mesne i atkinsa, jer tu zaista imam vidljive rezultate, a to je svakako dobra motivacija da se ne posustane
recepti su vam odlični, prava stvar da se ne upadne u monotoniju
uglavnom...s vama sam i nadam se da ćemo do nove godine sve biti u top formi 
pozzz svima !!!!
Hej Uniqe ![]()
Dogovoreno-kamenovat ćemo te ak ne kreneš hihihi
Evo da ti odgovorim na neka pitanja koje ja znam dok se Burning ne dođe pa će pojasniti ostalo..
Vrhnje za šlag smiješ, ali zbrajaj si njegove Uh u taj dnevi iznos, naravno da smiješ pečena jaja, smiješ sve na ulju (ima 0 UH), smiješ i dinstat na luku al isto zbrajaj uh (luk ih ima), a ovo za vrhnje ne znam baš... vidim da je gore Burning navela da se smije samo sir od mliječnih proizvoda... tu ćeš pričekat da ti ona kaže... Nije ni meni baš jasno to oko mliječnih proizvoda, ne znam u kojoj fazi ih smijem ubacivati i koje smijem. Za salame si u pravu- najbolje nikakve, a ribe iz konzerve s povrćem su ti pune svačega, a pogotovo šećera tak da bolje nemoj to, znam da smiješ običnu tunu u ulju iz konzerve al ovo s povrćem bolje ne....
Burning hajde tipkaj ostale informacije :)))