HEJEVA DIJETA- za zdravlje i vitkost

1. cica-maca11 15.08.11. 10:59, #1
    Korisnik je:
    Akcije

Pravilno kombinovanje hrane

Imala sam prilike da pre nekoliko dana procitam jednu vrlo zanimljivu knjigu http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/124052_Hejeva+dijeta+na+lak+na%C4%8Din_ISBN:978-86-7928-014-5 i Ideje koje se ovde izlazu jako su mi se dopale, jer se pre svega radi o zdravoj ishrani i kako da je pravilno kombinujemo da bi "hrana bila nas lek."  Dakle u ovoj knjizi akcenat nije na samom mrsavljenju, vec na lecenju celog organizma ,a mrsavljenje je prirodna posledica toga. Oni koji su pratili ovaj rezim i koji ga prate izlecili su se od raznih bolesti poput kandide, hipoglikemije, uklonili umor, napetost i niz drugih manjih ili vecih problema koji su negativno uticali na njih.

Dr. Vilijam Hej kada se tesko razboleo napustio je svoju praksu. Bio je tezak preko 100kg i imao je toliko problema sa srcem, visokim krvnim pritiskom i teskom bubreznom bolescu, da je izgledalo kako nece preziveti. U ocajanju, pribegao je ucenjima naturopata, hranio se samo svezim vocem i povrcem, integralnim zitaricama, sveze meso i riba i zapajnio je svoje doktore time sto se oporavio u roku od tri meseca. U to vreme oslabio je 19kg.

Koja su pravila?

1. Odvojite skrob od belancevina

2. 50% ishrane da cine sveze voce, povrce i salate

3. Izbacite svu preradjenu hranu

Kako treba da izgleda jedan dan?

Dnevno treba prosecno unositi 1800-2200 kalorija

Tecnost- najmanje jedan litar

Koncentrovane belancevine- 60-120g dnevno

Koncentrovani skrob- do pet porcija

Sveze voce- 5 plodova(oko 500g)

Salata i presno povrce- najmanje 250g

Esencijakne masnoce- ekstradevicansko maslinovo ulje : 1-2 supene kasike

Nerafinisano safranovo ili suncokretovo ulje: 1 kafena kasicica

Konzumirajte minimalne kolicine masti zivotinjskog porekla uljucujuci i mlecne proizvode, posebno sir i pavlaka.

Ovo je samo dnevno orijentir, individualne potrebe variraju.

Svakog dana treba imati jedan alkalni obrok, jedan skrobni i jedan zasnovan na belancevinama, neutralne namirnice uzimati za uzinu i NIKADA NE PRESKACITE OBROKE!

Mozda vam se cini komplikovano, ali verujte nije. Meni se licno dopada ovakav pristup jer je dosta slican onome kako se inace hranim. Ovde mozete jesti sve osim industrijski preradjene hrane, kombinacije su beskonacne.Zasto da se mucite i iscrpljujete svoj organizam kada postoji mnogo bolji put do cilja? Ako ima neko ko zeli da mi se pridruzi postavicu listu namirnica gde pise sta je sta i detaljnije opistati sve da bi vam bilo jasnije. Mozemo razmenjivati recepte i ideje za zdrav zivot :)  Dakle ko je samnom? :)

2. mo-girl 15.08.11. 13:36, #2
    Korisnik je:
    Akcije

evo ja bi se pridruzila al da imam recimo kao spisak hrane znas ono kao u un dijeti gdje ti pise sta i koji dan ces jesti jer mi se malo cini komplikovano da sv pohvatam bas

3. cica-maca11 15.08.11. 14:41, #3
    Korisnik je:
    Akcije

super :) znam da se cini da je komplikovano, ali kada malo dublje udjes u materiju videces da nije. Znaci bitno je znati koje su namirnice skrobne koje proteinske a koje su neutralne. Proteine i skrob ne kombinujes, neutralne kombinujes sa svim.

Proteini- P

Skrob-S

Neutralne- N

Svakodnevne namirnice :

Americki orah N

Ananas P

Articoka N

Avokado N

Badem N

Bakalar P

Banana S

Bela repa N

Beli luk N

Bob N

Brazilski orasi N

Breskve P

Brokoli N

Jaje celo P

zumance N

Cikorija N

Crne ribizle N

Crni luk N

Cvekla N

Endivija N

Govedina P

Grasak svez N

osusen S

Grejpfrut P

Grozdje, slatko S

Porije P

Hleb S

Indijski orascic N

Integralni pirinac S

Izdanci bambusa N

Jabuke P

Jagode P

Jam S

Jecam S

Jogurt obican P

Kajsije P

Karfiol N

Keleraba N

Kelj N

Kesten S

Kikiriki S

Kineski kupus N

Kivi P

Klementine P

Klice pasulja N

Klice semenki N

Kokosov Orah N

Korenasti celer  N

Kostunjavo povrce N

Krastavac N

Krompir sa ljuskom I oljusten S

Kruske meke S

zelene P

Kukuruz S

Kupine P

Kupus N

Lesnici N

Lici P

Limeta P

Limun P

Lisnati celer N

Mahune N

Malina ukrstena sa kupinom P

Maline P

Mango P

Masline N

Mekinje N

Nektarine P

Ogroz P

Okra africki slez) N

Ovas S

Ovsene mekinje N

Pastrnak N

Pacetina P

Papaja P

Paprika N

Paradajz svezi N

kuvani P

Pasionerka P

Pasulj

osusen S

svez N

Patuljasti grasak S

Pavlaka N

Pecurka N

Peruansko zito (kinoa) S

Piletina P

Pinjola N

Pistaci N

Pomorandze P

Potocarka N

Praziluk N

Proso S

Raz S

Rabarbara P

Rak P

Riba P

Rotkva N

Satsuma (vrsta andarine0 P

Semenke bundeve N

Semenke lana N

Semenke sncokreta N

Semenke susama N

Sir mladi P

krem sir N 

mrvljeni sir P

kasckavalj P

Slatki krompir S

Slatki kikuruz N

Smokve S

Socivo S

Spanac N

Sultana N

Suve sljive P

Suvo grozdje N

Sargarepa N

Sipak P

Sljive P

Spargle N

Svedska repa N

Tikvice N

Tofu S

Tresnje P

Urme S

Vaganj P

Vodena potocarka N

Zelena salata N

4. cica-maca11 15.08.11. 14:49, #4
    Korisnik je:
    Akcije

Uvesti u ishranu:

malo meda, sveze voce i povrce, svezu pavlaku, prirodan jogurt sa svezim vocem, prirodni intergralni pirinac, intralno brasno, hleb i spagete od inegralnog brasna, beskvasni integralni dvopek, psenicna vlakna, prirodni ovas za poridz, musli bez secera, pahuljice od integralnog zita

za kuvanje: puter, mast dobijenu pri pecenju mesa, maslinovo ulje.

aromaticne trave i zacine, domace supe, nepreradjeno kostunjavo vocesvezu ili smrznutu rubusvako sveze meso spremljeno kod kuce

soja u zrnu i tofu

izbaciti svu indusrijski preradjenu hranu.

5. cica-maca11 15.08.11. 15:26, #5
    Korisnik je:
    Akcije

Napisacu ti jelovnik za jednu nedelju da vidis kako otprilike to treba. Imas slobodnu volju da kombinujes sve sto zelis pridrzavajuci se osnovnog pravila. Ovo su primeri iz knjige da ti daju neku osnovnu ideju o svemu.

A- alkalni

S-skrobni

P- proteinski

Dorucak

1. Jabuka iseckana na kriske jogurt sa iseckanim bademima A
    2. Kasa od prosa sa suvim grozdjem S
    1. Banana prepolovljena po duzini sa umuceno pavlakom i seckanim jezgrima kostunjavog voca A
    2. Jabuka isecena na kriske, kupine, grcki jogurt A
    3. musli bez secera mleko od soje, iseckana banana S
    4. Pasirana banana na tostu od integralnog brasna posuta orasima S
    5. Otvoreni sendvic( samo jedna kriska hleba) : integralni hleb, puter od kostunjavog voca, naseckane banane i urme S 

Rucak

1.  Topli sendvic sa bananom, grozdje lesnici i suvo grozdje S
    2. Klip kukuruza, rendana sargarepa, seckana cvekla, kolutovi crnog luka, zelena salata, svezi kokosov orah A
    3.  Mesana salata, supa od sociva, zemicka od integralnog brasna avokado blendiran sa pavlakom S
    4. Pikantni integralni pirinac pomesan sa pasuljem i slatkim kukuruzom, mesana salata urme i orasi S
    5. Krompir u ljusci, seceni avokado, pasulj pomesan sa slatkim kukuruzom, seckanim crnim lukom i paprikom, zelena salata, kostunjavo voce i suvo grozdje A
    6. Krompir u ljusci, slatki kukuruz i paprike, paradajz, krastaci, salata od potocarke, sveze urme A
    7. Velika vocna salata, sveze i suvo voce, lesnici semenke suncokreta A 

Vecera

1. Bakalar na rostilju i puter, sargarepa i grasak, karfiol, sveze pomorandje P

2.  Odrezak na rostilju, pecurke, paradajz, krastavci, zelena salata, kuvane jabuke sa svezim kivijem i avlakom sa malim procentom masti  P

3.   Posirana jaja, rendani sir, slatki kukuruz, seckana paprika, sargarepa, sveza zelena kruska P

4.   Paprikas od curetine isecene na kocke, mesano povrce, sveza vocna salata: pomorandza i kivi P

5.   Govedina spremljena u vatrostalnoj posudi, pecurke paradajz, sargarepa, prokulice, zele od vosnog soka sa ananasom P

6.   Dzigerica i crni luk, sargarepa i svedska repa izgnjcene zajedno, kupus, vocna salata: ananas i pomorandze P

7. Karfiol u sosu od sira, posirana jaja, naseceni paradajz, slatki kukuruz, sargarepa, seckane pomorandze sa suvim grozdjem P

Znaci jedan alkalni obrok, proteinski i skrobni, nije bitan redosled dok god se pridrzavas pravila da skrobne namirnice i proteine ne mesas. Sve sto ti je nejasno pitaj, a ja cu i svoje jelovnike postavljati. U knjizi se savetuje da isplaniramo sedmicni jelovnik sebi jer je tako lakse. Sa ovakvom ishranom i redovnim vezbanjem za dva ,meseca neces se prepoznati u ogledalu ;):)

kada je rec o pripremi treba izbegavati przenje, nemoj se brinuti sto u pocetku gresis, videces kako se naviknes posle nekog vremena :) kosa se procisti, struk smanjuje a vaga pokazuje sve manje;)

6. alek 15.08.11. 16:28, #6
    Korisnik je: offline
    Akcije

Cica-maco, nisam sigurna koliko ti je ovo dobra opcija uz vezbanje, Ja se npr,. trudim jesti nesto proteinsko uz svaki obrok i mislim da je to dosta bitno za postizanje zeljene ko pozicije tela (vise misica, manje masnog tkiva). Post-workout meal treba da sadrzi i proteine i UH, tako da odmah vec kod toga ova dijeta nije optimalna. Sto se ostalog tice, mislim da je super izbaciti industrijski prepradjenu hranu, jesti dosta voca i povrca i tome slicno. Ali npr. mi izgleda po listi namirnica da su podeljene dosta proizvoljno. Suve sljive P, suvo grozdje N, sargarepa N? 50 g suvih sljiva ti sadrzi 1 g protein, 31 g UH. 50 g svezih smokava ima vise proteina, manje UH ukupno i za razliku od suvih sljiva UH su uglavnom fiber i sugars, ne skrob. Tako da mi ovo sa kombiniranjem na ovaj nacin bas nema puno smisla, ostali principi su manje vise OK.

Takodje kalorijski unos je za osobu sa solidnim metabolizmom koja redovno vezba, treba izracunati sebi koliko covek unosi i uzeti u obzir da ako se bavi sedentary poslom cak i sa vezbanjem svaki dan to je moderately active osim ako nije u pitanju po nekoliko sati vezbanja. Vezbanje tri puta tjedno po pola sata-sat kao sto puno ljudi radi (znam da ti vezbas cesce, ovo pisem zbog drugih koji citaju ovu temu) uz posao na kome se ne krece spada pod sedentary.

7. mo-girl 15.08.11. 16:46, #7
    Korisnik je:
    Akcije

sad ste me zbunile:Dmozda cu ti postavljati glupa pitanja al sta je alkalni obrok i gdje ti ovde spadaju UH,ja nikako nemogu da pohvatam vise koja hrana u sta spada mislim sta spada u uh sta u proteine itd znam opcenito al sad bas sve nikako nemogu da slozim.mozda se neinformisem dovoljno il nekontam il mozda treba da bas detaljno sve proucim.a jel vde ima kalorijskog unosa i kolicne koliko treba biti porcija itd

8. mo-girl 15.08.11. 16:50, #8
    Korisnik je:
    Akcije

ja cu od sutra ujutro ti pisati svoja jela a ti mi slobodno prepravi kako bi trebala pa mozda prije ukapiram.a sto se tice zdravlja ja takodjer vjerujem da se dosta bolesti moze sanirati ishranom dosta sam emisija gledala o makrobiotici i kako je to pomoglo ljudima inace kako su mnogi ozdravili i uklonili probleme promjenom ishrane.ja licno imam dosta problema sa vrtoglavicama,glavoboljom,umorom cesto sam bezvoljna i pospana,sve sam nalaze vadila sve je ok samo imam promjenjiv tlak pa bi to volila nekako rijesiti

9. sherry 15.08.11. 17:02, #9
    Korisnik je:
    Akcije

i ja sam se pitala kao i alek otkud toliko proteina u vocu? a to alek sto si pisala se slazem. ja vjezbam cesto 5-6x sedmicno al ja se i dalje ubrajam u sedentary jer ostatak dana uglavnom provedem sjedeci jer ucim. mislim da mi je i bila greska sto se tice mrsavljenja tj sto nikako da se izborim sa tim. jela sam vise a manje trosila(e sad sam izmisila toplu vodu :D)

ajde ti nama cico pisi jelovnik,kad ti se bude dalo..ja se bas ne snalazim u ovome

10. alek 15.08.11. 17:28, #10
    Akcije

Ovo od voca sto recimo ima smisla kombinovati sa proteinima je npr. ananas, papaja, kivi i to sveze zato sto sadrze enzime koji razgradjuju protein (bromelain, papain, actinidin) pa da se poboljsa probava. Ali po toj logici bi oonda i smokve bile P jer sadrze ficin koji takodje razgradjuje protein, a i imaju manje UH nego suve sljive. Tako da sve u svemu ta dijeta mi se cini jedna od milion "XY je smrsao na ovaj nacin i razvio ovaj reveloucionarni nacin prehrane, mozete i vi ", nista posebno, kome odgovara OK ali ima nelogicnosti. Grozdje S, suvo grozdje N? Gde je tu logika? A tofu je S? Huh?

Ako bas hoces da se pridrzavas ovoga uz tvoje vezbanje preporucila bih ti onda da se uglavnom drzis P obroka, a da bi nadoknadila minerale koji ne bi bili dovoljni ako se ne konzumiraju S namirnice samo ubacuj dosta raznih semenki (semenke celera, senfa, korijandera, komoraca, susam itd) u salate, i ukusnija salata i pokupis dosta trace minerals sa kasiciom ovoga i kasiciom onoga u toku dana nakupi se. Ili ubaci tofu u S obroke. Ali ti svakako treba vise proteina kad vezbas, a posto je dosta voca P mozes ga kombinovati uz namirnice koje su zaista proteinske za post-workout obroke. Medjutim stvarno ne vidim nikakav znanstveni razlog zasto bi ovaj nacin ishrane funkcionisao bolje od sasvim normalne prehrane sa obracanjem paznje na laorijski unos, da je prehrana balansirana i sto prirodnija.

11. cica-maca11 15.08.11. 22:03, #11
    Korisnik je:
    Akcije

Pre svega da naglasima da ovo nije djeta u smislu da se pridrzavas ovoga i smrsas, to uopste nije ni tema knjige, radi se o principu koji je pomogao ljudima da oslobode svoje telo toksina i izlece od bolesti. To je nacin ishrane. U samoj knjizi ima jedan naslov koji kaze "Prilagodite Hejevu djetu sopstvenim potrebama" Sve sto sam napisala gore sve je iz knjige. To su osnovne smernice koje trebamo prilagoditi svom organizmu jer smo svi razliciti na kraju krajeva. Meni se ovde svidelo sto je akcenat na vocu i povrcu i prirodnim namirnicama, zato cu dati sansu ovome, cisto da probam nesto novo i razbijem monotoniju a i iskoristim dok jos ima sezonskog voca i povrca. Dijete koje nude obecanja mrsavljenja za toliko i toliko dana me ne zanimaju, mislim da je to cista glupost. U Hejevoj dijeti se sve jede, samo treba to posloziti na pravi nacin. Volim da istrazujem na ovaj nacin, tako upoznajem svoj organizam, sta mu prija a sta ne prija. Samo je bitno da je u okvirima zdrave ishrane. U knjizi je naglaseno da ne treba naglo krenuti sa ovakvom ishranom vec postepeno navikavati organizam i tako cu i raditi.

Sutra

d- musli sa semenkama i sojinim mlekom, malo meda i cimeta, smokve

r- krompir u ljusci sa kupusom, salata od krastavaca paradajza i paprika

v- riba sa patlidzanom i salatom, breskva

za uzinu lubenica

12. sherry 15.08.11. 22:37, #12
    Korisnik je:
    Akcije

cico,tvoj jelovnik za sutra izgleda super pa po kakvoj god ishrani bio. slazem se da treba birati zdravu ishranu i to sve prilagodjavati sebi. ja bih vjerovatno da sam se do sad pridrzavala neke dijete,smrsala al meni je cilj da prvo prestanem biti zavisna o hrani kad sam nervozna a tad cu i smrsati. ja sam prokomentarisala samo jer mi  je cudno da voce spada pod proteine

13. kajanis 15.08.11. 22:56, #13
    Akcije

Aman zene, one koje ne znaju hemiju  i biohemiju nacisto ce se u ovome izgubiti,ovo je samo jos jedna u nizu "carobnih formula:  koje su uspesne po principu "drzi bure vodu dok majstori odu:

Osnova svega je zapravo - jesti manje , vise se kretati...r

To je najrevolucionarnija stvar koju mozete uciniti za sebe.

Nadogradnja ovog osnovnog postuata je - ne jesti uvece kasno, izbaciti grickalice, plivati, trcati, vezbati, nemamo bas svi  para za privatnog trenera, a neke od nas nisu do te mere opterecene kilogramima pa im i ne treba.... Alo mozemo u jednu duzu setnju sa dragim osobama svaki ili skoro svaki dan, zar ne... Ne moraju se sve serije neizostavno gledati...Ne mora se svaki post povde nauciti napamet....Zar ne ?

Sve se vodi na diisciplinu, male ali trajne promene u ishrani i zivotu, i neprezderavanje pod raznim izgovorima...

Stvarno, svaki dan osvane po 10 novih dijeta, koje samo izludjuju i zaludjuju i vode u krug bez kraja..

Moj skromni savet je - procitajte sve to, ok, porazgovarajte same sa sobom, proverite opste zdravstveno stanje i jedite manje a krecite se vise...Verujte povrcu, ono vam je saveznik..Verujte  laganom mesu, maslinovom ulju, ne verujte soli, cvarcima, belom hlebu.... Verujte i cokoladi onoliko koliko verujete nestalnom muskarcu :) nekad laze, nekad ne... :)  Kalorije.... Ne mozete ziveti na krem piti samo zato sto ona jedna jedina tokom dana ima podnosljiv broj kalorija. Vi njome hranite svoje navike, a ne svoje telo i um....

Znam sta pricam, prosla sam kroz taj pakao....

I izasla....Nisam u raju,ali bas mi je lepo tu gde sam....

Hvala vam na paznji, srecno !

14. alek 16.08.11. 05:59, #14
    Akcije

cica-maca11 napisao/la:

d- musli sa semenkama i sojinim mlekom, malo meda i cimeta, smokve

r- krompir u ljusci sa kupusom, salata od krastavaca paradajza i paprika

v- riba sa patlidzanom i salatom, breskva

za uzinu lubenica

Jelovnik izgleda manje vise OK, samo ako radis Bodyrock ujutru tu je premalo proteina za dorucak i gubices misicnu masu. Takodje bilo bi bolje zobene umesto muesli kad ionako vec dodajes med. Samo u ovome ne vidim da je zadovoljeno sto se tice opstih pravila koja si navela na pocetku: Koncentrovane belancevine- 60-120g dnevno; Sveze voce- 5 plodova(oko 500g); zavisi koliko si ribe i lubenice pojela ali opet to mi se cini malo proteina posebno sto vezbas, i sa 250 g ribe to je verovatno negde kod donje granice 60-70 g proteina.

Sto se tice te Hejeve dijete, sve sto hocu da ti kazem je:

1. Kombiniranje nema smisla, namirnice su oznacene S, P, N bez ikakve logike sto se vidi iz prethodno navedenih primera. Takodje, nema nikakvih znanstvenih dokaza da je potrebno neko posebno kombiniranje namirnica (osim u slucaju kad covek hoce povecati apsorpciju odredjenih nutrients, ali to recimo ne vidim u ovoj dijeti).

2. Ako vezbas, za post-workout obrok ti trebaju proteini i brzi UH. Ako hoces da pratis ovaj nacin ishrane, mozes kombinirati proteine sa vocem ali ti treba P obrok ili medjuobrok 1-2 sata posle workout.

15. cica-maca11 16.08.11. 08:58, #15
    Korisnik je:
    Akcije

@sherry nemam ja problema sa komentarima :) nisam nigde napisala da je ovo savrsen nacin ishrane niti cu se ceo zivot hraniti drzeci se strogo ovih principa jer i ja mislim da ima nekih nelogicnosti. Samo zelim da malo razbijem monotoniju ishrane, da probam nesto novo. Ja ne gledam ovo kao djetu jer mi je sve dozvoljeno (ne racunam preradjenu hranu jer to ne konzumiram vec duze vreme) Mislim da je ovo ipak normalniji nacin od vecine dijeta koje su na ovom forumu i to je jedini razlog sto sam pokrenula temu, mada izgleda da nece biti puno pristalica :D

@alek slazem se za nelogicnosti, ali pokusacu jedno vreme dok mi ne dosadi i pokusacu da ubacim P obrok posle vezbi.

@ kajanis uz duzno postovanje, izgleda da nisi procitala sve sto je napisano ili nisi razumela o cemu je rec i ovo nije novija djeta jer je nastala pre skoro 100g i ovo uopste i nije djeta vec nacin ishrane namenjen prvenstveno osobama sa losim zdravljem.

16. alek 16.08.11. 09:14, #16
    Akcije

Ma ne skodi probati nesto novo, posebno ako je relativno OK, po ovim principima se moze imati solidna balanisrana prehrana, jedino protein posle treninga i sve pet. Potpuno te razumem da zelis razbiti monotoniju, sasvim normalno i cak pozeljno.

17. Danni 23.08.11. 09:57, #17
    Korisnik je:
    Akcije

ja sam najvise bila smrsala kad sam se pridrzavala Hejeve dijete i vjezbala uz to...i ja imam knjigu i malo je tesko nekome objasniti, jer ima dosta stvari i sitnica nije bas samo sto ovdje pise

18. cica-maca11 23.08.11. 11:26, #18
    Korisnik je:
    Akcije

Dani slazem se da knjiga najbolje obajsnjava ovaj princip. Koliko dugo si se pridrzavala toga i koilo si mrsala? ja sam skoro pocela da sprovodim ovaj plan i nisam znala da je jos neko koristio ovu djetu.

19. Danni 23.08.11. 11:34, #19
    Korisnik je:
    Akcije

meni je hejeva dijeta bila postala nacin ishrane...trenirala sam svaki dan uz to i bila sam se dovela na idealnu tezinu...ali se toga onda i dalje treba pridrzavati...

ja planiram kad zavrsim sa dukanom i kad dodjem do trece faze da se hranim po principima hejeve dijete

20. cica-maca11 23.08.11. 11:49, #20
    Korisnik je:
    Akcije

pa da o tome sei radi, inace ne bih ni citala knjigu, nije nista ograniceno samo treba kombinovati. Samo bih volela da ima malo dedaljniji raspored proteina, uh i neutralnih namirnica.

21. MsMirkaaa 24.08.11. 15:55, #21
    Korisnik je:
    Akcije

Drage moje ja sam na Hejevoj dijeti mjesec dana. Izgubila sam vec 5 kg i mnogo se dobro osjecam. Ja ovom nacinu ishrane zaista vjerujem, jer mi cini mnogo vise od samog mrsavljenja... Ovo je drugi put da sam na Heju, prvi put sam prekinula, posle 6 mjeseci, da ne objasnjavam zasto, nije mi bilo dosadilo ni malo.  A onda sam mislila da mogu da jedem sta hocu, umjereno. Ocigledno da nisam mogla... Jedem nenormalno slatkisa, a onda ne jedem voce, a narocito povrce. Ja moram da imam rezim i sada sam se vratila, i mislim se ovako hraniti citac zivot... Treba uci u fazon i onda je milion kombinacija za Zdravo i Ukusno. Ja imam i zdravstvenih problema i ovaj sada osjecaj ne bih mijenjala ni za jedan slatkis ili losu kombinaciju... Samo da kazem da sam visoka 156, imam trenutno 55 kg. Prije dvije godine kada sam bila na heju imala sam 47kg, a na dijetu sam krenula iskljucivo iz zdravstvenih razloga, a ne zbog kilaze...  minus na vagi je bio poklon ;) Pozz

22. mo-girl 26.08.11. 08:03, #22
    Korisnik je:
    Akcije

cica-maca kako napreduje dijeta a gdje ima kupiti ta knjiga mozda je u njoj mlo detaljnije opisano

23. cica-maca11 26.08.11. 16:07, #23
    Korisnik je:
    Akcije

dobro ide i super se osecam :) doduse kile ne mrdaju dole ali ne osecam napuhanost i bolje funkcionisem, duze sam sita. Ako vec imas zelju za ovim ja bih ti preporucila knjigu, mnogo bolje ces razumeti kada je procitas, sve je tamo receno. Potrazi u bolje snadbevenim knjizarama, ja imam bas ovu http://www.knjizara.com/knjige/knjiga/124052_Hejeva+dijeta+na+lak+na%C4%8Din_ISBN:978-86-7928-014-5 

24. mo-girl 26.08.11. 19:09, #24
    Korisnik je:
    Akcije

bas cu potrazit kad budem isla u grad mora valjda negdje biti

25. ina1234 28.08.11. 22:32, #25
    Korisnik je:
    Akcije

cica-maca, mozes li da mi objasnis  musli (oves, rz etc) so sto kombiniras za da bide pravilno??kolku sto znam so mleko ne smee, a pogore pisuva so sojno mleko? pozdrav od Makedonija, jas se pridrzuvam do ovoj rezim no od knigata na Diamond. :-)