Pozdrav svima, nadam se da vam je svima jucerasnji dan dobro prosao.
Molim vas, mozete li pomoci? Stvarno bih vam se rado pridruzila, ali ne znam kako.
Koje sokove vi koristite? Mogu li koristiti nesto drugo umjesto toga? Koliko soka, tj. vode pijete dnevno? Moram li koristiti taj papar koji ste spominjali?
Hvala 
Azaiqua napisao/la:
Pozdrav svima, nadam se da vam je svima jucerasnji dan dobro prosao.
Molim vas, mozete li pomoci? Stvarno bih vam se rado pridruzila, ali ne znam kako.
Koje sokove vi koristite? Mogu li koristiti nesto drugo umjesto toga? Koliko soka, tj. vode pijete dnevno? Moram li koristiti taj papar koji ste spominjali?
Hvala
U prijašnjim postovima ja navedeno kako tko provodi gladovanje, pa pročitaj. Jedino, zanemari post sa cjepanjem drva, to nije u opisu gladovanja! Ha, ha.. Izvini m...
Zbilja nije komplicirano!
Vode pij kako bi trebalo i inaće 2-3 litre dnevno.
Danas je dan 2. tek počeo a već sam ponosna na sve vas gladne!
Dobro jutro!
lkulenov napisao/la:
evo mene, skuhala sam dragom vrhunsku klopu, police i okruglice mesne u umaku od rajčice, mažurana, klinčića, vina i rajčice! valjda sam gladna pa kuham sa svim guštima! nisam jela i to je ok, nadam se, a tako miriše! ajme još liže prste i grebe po tanjuru! spaveš li eustahije!
Lkulenov, kao prvo, zamolila bi te da nam ne pišeš kaj si napravila za ručak, ne baš u detalje, ipak je ovdje prevladavaju gladni, pa je dovoljan spomen riječi ručak da žlijezde slinovnice prorade, a kamoli da nam u detalje pišeš... Nadam se da češ razumijeti moju zamolbu, da se ovakve stvari više ne ponavljaju...
A kao drugo, go Lkulenov, go Lkulenov, go... hahahahahaha
Lp
I ja bih vam se rado pridružila. Kipila sam Javorov sirup, grade A. Danas ću probati naći i kajenski papar, nadam se uspješno. Je li on na koncu crvene boje ili kao obični papar?
Još jedno pitanje, smeta li vam gladovanje kad imate menzes? Ne znam je li mi pametno sad počinjati kad bi opako trebala zagaziti u PMS, a ovi dani za koje pričate da su krizni padaju taman na prve dane ciklusa?
Ili vam jedno nema nikakvog utjecaja na drugo?
Ujutro sam se vagala i vaga kaže da imam 64 kg na 2. dan. Tako da znate, da možemo pratiti napredak. Prvi dan se nisam vagala ali vjerojatno je bila kila više.
Nemam glavobolju niti ikakve smetnje. Najvažnije jest to što glad uopće ne osjećam, al dobro, obično je najgore 3. i 4. dan, tako da to tek slijedi. Preživjet ću, uopće ne sumnjam, previše sam sigurna u uspjeh. Puno mi pomaže pisanje ovdje!
Grace napisao/la:
I ja bih vam se rado pridružila. Kipila sam Javorov sirup, grade A. Danas ću probati naći i kajenski papar, nadam se uspješno. Je li on na koncu crvene boje ili kao obični papar?
Još jedno pitanje, smeta li vam gladovanje kad imate menzes? Ne znam je li mi pametno sad počinjati kad bi opako trebala zagaziti u PMS, a ovi dani za koje pričate da su krizni padaju taman na prve dane ciklusa?
Ili vam jedno nema nikakvog utjecaja na drugo?
Pri prvom gladovanju, mjesečnica mi je došla kad sam bila na nekom 13. ili 14. danu i sve je bilo najnormalnije. Inaće me poprilično boli, ali tada jedva nešto malo.. Zanemarivo. Tako da iz osobnog iskustva mislim da nebi trebala imati nikakvih problema.
Hvala ti, baš si me ohrabrila! 
Grace napisao/la:
Hvala ti, baš si me ohrabrila!
Nemaš frke, zato i jesmo tu! 
Budi jaka i sigurna u sebe! 
Evo za one koji bi htjeli čišćenje sa Javorovim sirupom, kratki pis, pa ko voli nek izvoli:
DETOKSIKACIJA
Limun dijeta je napitak koji se sastoji od:
1. Madal Bal sirupa ILI Javorovog sirupa (c klasa)
2. Svježeg lmunovog soka
3. Kajenskog papra ( mljevena chilli papricica ) i
4. Svježe vode.
1. Madal Bal ili sok javora daje nam energiju tijekom procišcavanja u obliku lako probabljivih ugljikohidrata, te bogatstvo minerala neophodnih organizmu.
2. Sok limuna: Limuni se koriste tisucama godina u medicinske svrhe. Kiselost limunovog soka ima alkalizirajuci efekt pomacuci mu da razgradi masnoce. Sok limuna dodaje napitku važnu kolicinu antioksidansa i vitamina C.
3. Kajenski papar - ubrzava metabolizam pomažuci limunovom soku u procišcavanju. Kajenski papar dodaje napitku oštriji okus, ali što je važnije - pomaže razgraditi nagomilane naslage. Diže rad organizma na višu temperaturu pa stimulira cirkulaciju pomažuci krvi da doðe do udaljenijih dijelova tijela što je važno za efikasno procišcavanje i eliminaciju toksina. Takoðer je dobar izvor vitamina A i C.
4. Svježa voda - svježa, cista voda provodi sve sastojke kroz organizam, ispire ga iznutra i odnosi sve otpuštene otpadne tvari i toksine. Voda održava tijelo hidriranim tijekom detoksifikacije.
ZA PRIPREMU JEDNE CAŠE DIJETETSKOG NAPITKA ( 3 dcl ):
* 2 VELIKE ŽLICE ( 20 ml ) Madal Bal sirupa ili Javorovog sirupa
* 2 VELIKE ŽLICE svježe iscijeðenog limunovog soka ( oko pola limuna ). Koristite svježe limune, ne kupovni sok limuna!
* Kajenskog papra koliko stane na vrh noža
Sastojke promiješati sa min 250 ml tople ili hladne vode. Popijte kolicinu po želji, idealno 6 do 9 caša dnevno.
Ukoliko želite, odjednom možete pripremiti 2 l dijetetskog napitka ( 7-8 caša ), što je minimalna dnevna kolicina.
* 140 ml Madal Bal sirupa ili Javorovog soka
* 3 limuna
* kajenskog papra koliko stane na vrh noža x 3 ( po želji )
* nadopuniti vode do 2 l napitka.
Tijekom detoksifikacije pijte samo preporucenu kolicinu. Možete piti vodu uz dijetetski napitak.
LAKSATIVI I SLANA VODA
Nakon prvih par dana dijete za vrijeme koje se ne unosi kruta hrana tijelo æe vjerovatno prestati poticati crijeva na rad. Meðutim, za vrijeme procišcavanja važno je imati stolicu barem jednom dnevno. Kako bi potakli crijeva na rad preporuca se uzimanje laganog prirodnog caja za cišcenje.
Popijte jednu šalicu navecer prije odlaska u krevet i jednu cašu slane vode ujutro kada se probudite. Caj za èišcenje pomoci æe razgraditi cvrste otpadne tvari, dok ce ih slana voda isprati iz tijela. Nekim osobama cajevi za cišcenje uzrokuju grceve, pa koristite blage preparate ako koristite caj prvi put.
Što se tice slane vode, kao što je potrebno kupati tijelo izvana, potrebno je i ispirati ga iznutra. Slana voda uzrokovati ce rad crijeva jer je razina slanosti vode koju unosimo slicna razini slanosti našeg tijela, i zato se ne absorbira u probavni trakt. Sol i voda neæe se odvojiti, nego ce ostati nedirnute i brzo i detaljno ce isprati cijeli probavni trakt u roku 1 sat. Pojaviti ce se nekoliko potreba za stolicom.
Bubrezi nece apsorbirati slanu vodu, a krv nece apsorbirati sol!
Upravo zato je morska voda izvrstan laksativ. Kada se priprema napitak od morske vode ( 2 žlicice soli u 1 l tople vode ), pazite da koristite nejodiranu morsku sol, ne stolnu sol. Trebali bi probati popiti do 1 l vode dnevno. Budite sigurni da ste blizu toaletu sat vremena nakon uzimanja! Ako vam je okus slane vode neprijatan, zamijenite je sa 1 šalicom biljnog caja za cišcenje. Pijte slanu vodu ujutro cim se probudite.
Drugi dan je počeo bez glavobolje, hvala bogu nadam se da će tako i ostati! Slažem se sa eustahijem puno pomaže ovaj forum, stvarno velika potpora! Savjet od mene bi bio ako niste definitivno odlučili i pomirili s tim da nećete jesti 10 dana, ne krećite sa gladovanjem jer nećete uspjeti. Baš se čovjek psihički mora spremiti. Ja sam mislila pih 10 dana to je brzo gotovo, e pa nije baš tako bilo! Uglavnom glavu gore i gas kroz drugi dan!
Sori za ono što sam spomenula što sam skuhala, bila sam jako ponosna pa sam to htjela podijeliti s vama! 
Tražila sam jučer u Bio&Bio nejodiranu organsku morsku sol, ali su mi cure rekle da ju nigdje u HR neći naći jer je zakonom propisano obavezno jodiranje.
Je li to veliki problem? Radije bi slanu vodu nego laksative.
ElaBu, hvala što si stavila cijelu detoksikaciju da ne moramo listati cijelu temu.
Da, kad sam je ja tražila isto su mi rekli da je zakonom zabranjeno, ali svejedno je ne bih pila jer je odvratno! Eustahije pije navečer planinski čaj, pa probaj s tim. Ja sam pila one dulcolax tablete. Samo što je kod njih problem jer nikad ne znaš kad će proraditi.
Probaj ujutro natašte popiti čašu mlake obične vode, to ja napravim svako jutro bezobzira gladovala ili ne, funkcionira i to dobrano!
Pronašla sam u Mercatoneu neku sol, ne mogu se sjetiti, neki bio proizvođač, mislim da je to ta. Pogledat ću danas, pa javim kako se zove.
Uglavnom, meni sol svaki put drugačije djeluje, ponekad ništa, kao da je nisam niti popila, a ponekad djeluje i to stvarno dobro! Ha, ha...
Za vrijeme gladovanja popijem je svega tu i tamo, jer mi se povrača od okusa, dodam limuna da ublaži, ali svejedno je užasna.
Ima i u apotekama sol, koja služi istome, a zove se gorka sol. Ta se čak i može popiti jer joj je okus najmanje odvratan!
Eto, pa probajte!
Grace napisao/la:
Tražila sam jučer u Bio&Bio nejodiranu organsku morsku sol, ali su mi cure rekle da ju nigdje u HR neći naći jer je zakonom propisano obavezno jodiranje.
Je li to veliki problem? Radije bi slanu vodu nego laksative.
ElaBu, hvala što si stavila cijelu detoksikaciju da ne moramo listati cijelu temu.
Nema na čemu, ja eto radim ovo sa Javorovim sirupom (upravo ga cuclam polako na bočicu od 1 litre),ali nisam se čistila sa soli, jer nemam problema sa probavom,čak niti na ovom principu...
Ni ja nisam imala problema sa probavom, ali moram reci da je najuspesnija ipak bila prva kura, sto se tice skidanja kilaze i kretanja metabolizma....Telo se svakako prociscuje, treba piti puno vode, a glava me je bolela samo drugog dana..Kuvala sam za porodicu sve vreme i nisam nijednom okusila apsolutno nista, a to je meni stvarno bilo neverovatno....Puno srece svima, za posledice ne odgovaram, jer MENI nije bilo nista, imam nizak pritisak inace....
kajanis napisao/la:
Ni ja nisam imala problema sa probavom, ali moram reci da je najuspesnija ipak bila prva kura, sto se tice skidanja kilaze i kretanja metabolizma....Telo se svakako prociscuje, treba piti puno vode, a glava me je bolela samo drugog dana..Kuvala sam za porodicu sve vreme i nisam nijednom okusila apsolutno nista, a to je meni stvarno bilo neverovatno....Puno srece svima, za posledice ne odgovaram, jer MENI nije bilo nista, imam nizak pritisak inace....
A koliko si dana bila na gladovanju?
Puno kilograma otišlo? Ako se smije znati...
eustahije, a koliko ti kg trebaš izgubiti?
Sme se znati, naravno.Bila sam na gladovanju 11 dana, i izgubila 7 kilograma, i bas se videlo..bas, bas..
Posle toga nije bilo tako uspesno, ne znam zasto...izgubila jesam kilazu i tada, ali ne tako spektakularno....
I da dodam...sada sam na nekoj mesnoj dijeti, malo strozoj od atkinsove, gubim kilograme, ali ne tamo gde ih ima najvise, za sada..Dakle, struk se tanji, lice, ruke, a bokovi i stomak kao da nisu krenuli..jesu, sasvim malo i lagano....Na gladovanju su kilogrami otisli upravo odande odakle je i trebalo da odu.. 
Supermann napisao/la:
eustahije, a koliko ti kg trebaš izgubiti?
Koliko izgubim, izgubim.. Voljela bih odraditi 21 dan.
To je preveliko opterecenje, 21 dan ...Bas preveliko....To propisuju u slucaju nekih bolesti.Mislim da ces pokrenuti metabolizam i ocistiti se i u kracem , daleko kracem roku...
Ja sam gladna! Mislim da idem na vožnju biciklom da malo zaboravim! Čekajte, tko je ovdje da se očisti a tko da gubi kilograme?
lkulenov napisao/la:
Ja sam gladna! Mislim da idem na vožnju biciklom da malo zaboravim! Čekajte, tko je ovdje da se očisti a tko da gubi kilograme?
Ja sam tu, i za jedno i za drugo!
Sve sranje neka izađe van! Ha, ha...
Kak se to spominaš? Ma, ja sam gladna ful! jooooooj, ne mogu se koncentrirati na ništa!
Kratko: isprobala sam kuru gladovanja pomoću Breusove metode (Biotta sokovi) i pomoću javorovog sirupa višekratno, a 28 dana najdužeg trajanja. Apsolutne preporuke svima onima koji si psihički ustrajni, bez ozbiljnijih zdrastvenih komplikacija i sa ozbiljnim pristupom ovoj temi!
Ako mogu ikako pomoći nekim svojim iskustvom, slobodno pitajte... Tu sam negdje! 
lkulenov napisao/la:
Kak se to spominaš? Ma, ja sam gladna ful! jooooooj, ne mogu se koncentrirati na ništa!
Daj odi van, bicikliraj, pij tekućine, čaja soka, nebitno!
Samo nemoj jesti....