Pozdrav svim forumašima!
Imam pitanje za one koji su prošli ili su trenutno na proteinskj dijeti.
Znam da može biti štetna, ali mene zanima isključivo slijedeće:
Pronašla sam što se smije jesti, a što ne, ali nigdje nisam pronašla da li se smiju jesti juhe, i ako smiju kakve (mogu li gotove, mogu li one bez tijesta i sl). Također nisam pronašla što je s raznim varivima (bez zaprške moraju biti, pa pretpostavljam da se variva mogu slagati isto kao i umaci, ili se varam?)
Molim Vas za odgvoro s obzirom da mi je suprug na navedenoj dijeti, te odbija jesti bilo što osim onog navedenog dolje:
DOZVOLJENE NAMIRNICE - sve vrste mesa, sve vrste riba, sve vrste salata i povrća.
PRIPREMA - kuhano, pečeno, na roštilju, sušeno. Dozvoljeni su svi začini osim ketchupa i senfa. Namirnice se ne smiju pohati.
NEDOZVOLJENE NAMIRNICE - sve namirnice koje sadrže škrob, sve vrste mliječnih proizvoda, slastice, grickalice.
DOZVOLJENI NAPITCI - mineralna voda, voda, crna kava, čaj zaslađen umjetnim sladilom.
Hvala svima!!!
hi!
ako hoces imam ti ja knjigu u pdf formatu pa ti mogu mejlati....ima oko 2.4mb...na engleskom je i ima stosta korisnog za procitati...
Mo
Moze Meni?
da nema beda...daj mail ovdi ili na prajvat...as you wish! 
Ja bila 3 mj na toj dijeti. Skinula sam 20 kg.
Kosa mi je pocela abnormalno padat, nokti pucat, srce lupat, oslabio mi je vid...ma nema sanse da vise idem na to!
pa ja sam bila jedno ljeto na toj dijeti oko 4mj i skinila sam oko 27kg al sam to sve u idučih godinu dvije vratila i sad sam opet na toj istoj dijeti...uglavnom pazim da ne jedem ugljikohidrate, evo danas je točno 2tjedna i osječam se puno lakše...probava super.mokrenje još bolje jer kad god sam gladna ja pijem vode...tako da mi je super..
jedino što ja juhe jeden al one bez tijesta prave domače, samo jednom sam onu od gljiva al mislim da se ne smije jer ima ugljikohidrata...al ajd jedan bed valjda nije tako strašno...ja inače imam oko 30kg viška, imam ozbiljnih problema s kilažom...a imam174cm...voljela bih nešto više znati o toj dijeti a ne mogu naći knjigu nigdje pa ako bi LEELAA htjela poslat na mail NURSE1987@NET.HR
najlijepša hvala....
da vam se i ja javim sa svojim svjedoćanstvom.ja sam na toj istoj dijeti, ustvari samo nešto malo blažoj, tj Atkinsovoj od 18. 02.tj.nepuna 3 mj.i do sada sam izgubila 19.5 kg .Pijem redovito vitamine ,ustvari ,od Encijana multivitamin, jednu dnevno i pivski kvasac u obliku pilule ,on kao koristi za kožu, kosu, nokte...3puta dnevno, uz to popijem koliko mogu više vode i mogu vam reći da se danas osjećam puno bolje nego prije nepuna 3 mj.To proljeće su mi izostali i oni fjakitisi što dolaze kada se mijenja krv, mjesećnica mi se regulisala, i tako, da ja imam lijepo iskustvo sa ovom dijetom.Preporućila bih je onima koji imaju veliki višak kg. ,morali bi smršaviti a ne mogu bez pape.Najbolja stvar u njoj je što one namirnice koje su dozvoljene smiju se jesti bez vaganja kolilo želite ali zato ono što nije dozvoljeno nema govora
OVAKO...JUHE SMIJE JESTI, ALI BEZ TJESTENINE.
OD POVRĆA TAKOĐER NE SMIJE KRUMPIR, MAHUNE, GRAH, KUKURUZ...
VARIVA MOŽE, ALI BEZ ZAPRŠKE....I GLEDAJ DA AKO STAVLJAŠ PASATU KOLIKO IMA UH NA 100G. DOZVOLJENO JE 15G UH NA DAN.
MOŽE JESTI TVRDE SIREVE, NEKE HRENOVKE, KOBASICE.
ALI NEKA PAZI, JER I JEDNA RAJČICA OD 6CM IMA 6G UH....AKO TI JOŠ ŠTA TREBA RECI.
Ja sam na toj dijeti već tri mjeseca, i izgubila sam 15kg.
Ništa mi se nije dogodilo, super se osjećam i jako sam zadovoljna, ali neka pije vitamine.
Mogao bi prvo ić napravit krvnu sliku pa da mu doktor kaže šta mu treba.
Ali ne juhe iz vrečice, nego one koje sama skuhaš od mesa i povrća.
HRENOVKE nesmije jer imaju skroba 
to mi je jedino i pomoglo kada sam izdrzao mjesec dana sa smanjenim ugljikohidratima ,
voda od supe je ok ,tjesto ne ,sto se tice spomenutih problema sve se to da rjesiti
multivitamisnkim tabletama i mineralima ...
Ja sljedeći tjedan idem na svoju verziju mesne, ne tako strogu.Jedem meso, povrće ali i voće i mliječne proizvode, dakle sve osim ugljikohidrata i ostalih šećera.
Ja od ponedjeljka također idem na mesnu, odnosno Atkinsa i jako mi je zanimljivo to s voćem, zbilja se smije jesti malo voća? Usprkos ugljikohidratima? Ali pretpostavljam da mršavljenje tada ide sporije. Još me zanima kako sa mliječnim namirnicama, napr, tvrdi sir?
ja jedem svaki drugi dan pola šnite tvrdog sira (ali pogledaj na etiketi da nema UH)
Ja sam probala prilagodjene varijante atkinsa sa svim vrstama mlecnih proizvoda osim slatkog mleka, i bez voca i zabranjenog povrca i naravno svega ostalog sto se ne sme, ali ide nesto sporije..Sad sam izbacila mlecne proizvode, salate jedem ali umereno, i brze ce ici, grantujem..tek posle nekoliko nedelja cu isprobati sa ubacivanjem sireva, i brojati UH naravno..
imam pitanje u vezi ove dijete... tri dana su prosla i postalo mi je izrazito mucno, ne mogu se koncentrirati, spava mi se, boli me glava... jel tko od vas imao takva iskustva?
ja nisam.. meni je bilo sve ok
možda ti treba vremena da se navikneš... probaj biti 7 dana, ako ti i dalje bude loše...nemoj više, probaj s nekom drugom..
Rose, a piješ li vitamine?
Mnogima u samom početku se znaju pojaviti razni simptomi ( kao tebi , ali i štošta drugačije). To je , obično , znak da se događaju promjene koje smo i htjeli. Kad se "topi salo" puno je otpadnih tvari.
Pij puuuno vode, uzmi dodatne vitamine i minerale i , kao što je rekla Ek, sačekaj bar tjedan dana! Umeđuvremenu nas izvještavaj! A mi ćemo nastojati pomoći.
Dijeta bez ugljikohidrata je najbrža dijeta, ali nije zdrava za dugotrajno korištenje. Dobra je kad se treba skinuti par kila u tjedan dana. Tjestenina u juhi je isto ugljikohidrat pa bi ju trebalo izbjegavati.
Počela sam sa dijetom bez ugljikohidrata 14.11.2011. Ponedeljak kad gledate tablicu UH ima i u povrču, ali ja se pridržavam strogo pijem vitamine limunadu ,samo neznam žašto se tvrdi sirevi, kuhana šunka, margarin od biljnih ulja i još puno hrane koja nema UH.Mislim da zbog toga što se sa ovim sastojcima brzo skida kilaža.
bongica napisao/la:
Pozdrav svim forumašima!
Imam pitanje za one koji su prošli ili su trenutno na proteinskj dijeti.
Znam da može biti štetna, ali mene zanima isključivo slijedeće:
Pronašla sam što se smije jesti, a što ne, ali nigdje nisam pronašla da li se smiju jesti juhe, i ako smiju kakve (mogu li gotove, mogu li one bez tijesta i sl). Također nisam pronašla što je s raznim varivima (bez zaprške moraju biti, pa pretpostavljam da se variva mogu slagati isto kao i umaci, ili se varam?)
Molim Vas za odgvoro s obzirom da mi je suprug na navedenoj dijeti, te odbija jesti bilo što osim onog navedenog dolje:
DOZVOLJENE NAMIRNICE - sve vrste mesa, sve vrste riba, sve vrste salata i povrća.
PRIPREMA - kuhano, pečeno, na roštilju, sušeno. Dozvoljeni su svi začini osim ketchupa i senfa. Namirnice se ne smiju pohati.
NEDOZVOLJENE NAMIRNICE - sve namirnice koje sadrže škrob, sve vrste mliječnih proizvoda, slastice, grickalice.
DOZVOLJENI NAPITCI - mineralna voda, voda, crna kava, čaj zaslađen umjetnim sladilom.
Hvala svima!!!
Ovako, uzimam si za pravo da ti dam par savjeta, a tih ih slobodno zanemari ako ti ne pasu ![]()
Nemoj ici na Mesnu dijetu, nego idi radije na Atkinsovu. Ona je mnogo bolje isplanirana i bar donekle zdravija! A ucinak je gotovo identican.
Konzumiraj svo meso i ribu napravljenu na bilo koji nacin sem pohovanog! Takodjer konzumiraj i povrce, ali iskljucivo ono sa niskim udjelom UH, tipa cvjetace, zelene salate, gljiva, paprika, kiselih krastavaca ( potrazi na netu kalorijske tablice, tamo ti sve pise ).
Potpuno izbaci kruh, krumpir, brasno, rizu, sve sojine proizvode, grasak, grah, tjesteninu, slatkise itd. Ogranici unos mlijecnih proizvoda na minimum, a ako bas ne mozes bez njih, opredijeli se za svjezi sir!
Kobasice su dozvoljene, ali ne i hrenovke, zbog soje i secera! Pa ih izbjegavaj...
OBAVEZNO si nabavi neke multivitamine, ali izbjegavaj one sumece jer imaju secer. Ja bih ti preporucila Harural Wealth ABC+...
Dijeta se inace provodi kroz 4 faze, u prvoj je dozvoljen unos UH do 20gr dnevno, i ona bi trebala trajati 15 dana, a najvise 21 dan ( mada nece biti nekih vecih problema ako se na njoj zadrzis i dulje ). Poslje nje ti ide 2. faza u kojoj bi trebala poceti postepeno uvoditi i ostalo povrce ali pazeci na to kako ti tijelo reagira. Ogranici se na unos od 30-40gr UH dnevno. Kad vec budes blizu cilja predji na 3. fazu, tj. pocni si povecavati unos UH za 5gr vise svaki tjedan. Kad napokon postignes cilj sljedi 4. faza - odrzavanje tezine. Dr. Atkins je utvrdio da prosjecnom covjeku nije potrebno vise od 100gr UH dnevno.
I ne, voce NIJE DOZVOLJENO, jer sadrzi visok procenat UH! Sem limuna, naravno...
Nadam se da nisam puno zakomplikovala
Ako imas jos pitanja, tu sam ![]()
ovako, vidim da je zadnji post ove dijete jako davno napisan...
ali, od sutra krećem na tu dijetu, planiram je držati mjesec dana da smršavim 10-ak kilograma i dobijem motivaciju za daljenje sporije, ali zdravije mršavljenje.
ova djeta mi se čini zdravom, jer da si sama idem birat jelovnik za mršavljenje birala bih lešo kuhano meso i povrće (osim krumpira i graška)
ukoliko imate dobra iskustva s ovom dijetom i uspjeli ste smršaviti, molim vas da mi se javite, bit će mi lakše...
i loša iskustva su također dobrodošla... ![]()