Jeftine torte

1. notsoevil 17.02.11. 07:19, #51
    Korisnik je: offline
    Akcije

1981-28 napisao/la:

Trebaju mi recepti za jeftinije torte. Molim za pomoc!!!!!

ne znam da li ce ti pomoci, ali evo par prijedloga od recepata koje sam isprobala ... tamo gdje je drukcije navedeno upotrijebis kalup za torte i dobit ces fine, lijepe i ne preskupe tortice. :)
    medeni kolac
    medeno srce
    sjokoladekake
    a za svakodnevne prigode (ovo je vise za kolac/desert nego za tortu) se mozes na bezbroj nacina igrati uz ovaj recept ;)
    kolac od kruha
    pozdrav :)

2. tavuco 17.02.11. 07:59, #52
    Akcije

lillypumpkins napisao/la:

Mislim da je ova torta stvarno jeftina.Moja svekrva mi je često pravila,a ja sve noću ustajala da štrpnem još samo jedno parčence,samo još malo..

Recept ti ne mogu reći sa tačnim merama,ako smem da priznam njenu svesku uzela moja jetrva koja inače UOPŠTE NE PRAVI KOLAČE!!:x

Dakle,jabuke se iseku na kriške i malo probare.prohlade se i poređaju u zamašćen pleh.

Umuti se običan patišpanj od jaja brašna mleka i vode ili kako već praviš običan žuti patišpanj.

To se sipa preko jabuka i ispeče.Prevrne na tacnu za tortu (jabuke sad budu odozgo),ohladi i ukrasi šlagom.Ne može biti jednostavnije,a baš je osvežavajuće voćno..KAd je bilo oraha,svekrva Jelena ih  je dodavala.Još osećam u ustima taj divan spoj jabuka i oraha..

Mada,možda je to meni u sećanju kao nešto lepo,pravljeno samo za mene i SVE  za mene!Ne znam..Probaj,verujem da će ti se dopasti..

e pa da jeste lilypumpkin :) ... to je jedan od brzih i dobrih kolaca. Ja ga pravim ovako, pospem 3-4 kasike secera po dnu serpe tako da samo pokrije dno, izrezem jabuke na tanke snite i redjam okolo. Jabuke moraju biti one kisele, jer to nije to. To stavim u pecnicu da se pece. Ovamo umutim 5-6 jaja, toliko kasika secera i brasna. Dok se to pjenasto umuti i dok dodam brasno, jabuke su vec pustile vodu i malo pocele dobijati boju. Dodam brasno u jaja i izmjesam. Onda izvadim jabuke, pospem ih krupnije isjeckanim orasima, onako da pokrije jabuke i onda na to sipam tijesto. Kad se ispece izvrnem, nekada jabuke ostanu priljepljene za dno, to nema veze kasikom ih poslazem po vrhu, ohladim, stavim slag i opet po njemu malo pospem orasima. To je stvarno super kolac, dobro si me podsjetila :)

isto je prejednostavna punch torta.... ne znam da li ima negdje?! dvije zute kore, srednja kora se pece od malo vise jaja nego ove dvije, s tim da se masa podijeli u tri zdjelice - prvu ostavimo kakva jeste, drugu obojimo sa par kasika kakaa, a trecu sa par kapljica crvene boje ili sirupa od jagode ili maline. Uspemo da se pece sipajuci ako je moguce po malo od sve tri mase tako da se boje pomjesaju, uopste nije bitno kako. Na kraju ce se dobiti sarena kora (zuto, roze, braon). Tu koru kad se ohladi isjecemo na kocke 2,5 - 3 cm. U to dodamo par kasika pekmeza od kajsija, malo indijskog caja, malo ruma i ovlas izmjesamo tek toliko da se namoci i da je vlazno. Na tacnu stavimo okvir od torte, stavimo zutu koru (poprskanu sokom od narance ili ananasa), premazemo tanko pekmezom od kajsije, po tome poredjamo smjesu sa kockama (bice neravno, nema veze), po tome stavimo drugu zutu koru (koju smo prethodno takodje tanko namazali pekmezom od kajsija i tom premazanom stranom je stavimo na kockice). I tu koru odozgo malo poprskamo sokom. Odozgo pritisnemo malo rukom prema dole, stavimo donji dio kalupa za tortu ili nesto slicno, i na to stavimo laksi predmet da se torta stalozi i onaj srednji sloj sa kockama stisne i oblikuje. ostavimo u frizider (makar 4/5 sati). Izvadimo iz frizidera, skinemo obruc, premazemo slagom obojenim sa par kapljica crvene boje. Bice roza boje i kad se torta presjece taj roza slag ce lijepo da se slozi sa roza kockicama. Takodje se moze premazati , bem mu misha kako se to kaze ..... onom bijelom glazurom... secer u prahu, sok od limuna pa se dobije bijela tecna masa, ali samo dodati par kapljica crvene boje da bude roze boje. Kad se presjece interesantno je da se vidi, a mnogo je socno i ukusno. :)

3. niska 17.02.11. 09:36, #53
    Korisnik je:
    Akcije

Kod mene je kolegica pravila tako sa jabukama kao sto kaze lillypumpkins, jednostavno je, a predivno :)

4. lillypumpkins 17.02.11. 10:53, #54
    Korisnik je: online
    Akcije

Baš vam hvala devojke što mi rekoste tačno kako se pravi!

A od te torte je počelo moje gojenje!:DSam se zdebljal sunce mu žareno!

A i torta što reče Tavuco dobro zvuči,a nije skupa.Nadam se da sad ima lep izbor jeftinih torti..

5. una64 17.02.11. 17:10, #55
    Korisnik je:
    Akcije

tavuco napisao/la:

lillypumpkins napisao/la:

Mislim da je ova torta stvarno jeftina.Moja svekrva mi je često pravila,a ja sve noću ustajala da štrpnem još samo jedno parčence,samo još malo..

Recept ti ne mogu reći sa tačnim merama,ako smem da priznam njenu svesku uzela moja jetrva koja inače UOPŠTE NE PRAVI KOLAČE!!:x

Dakle,jabuke se iseku na kriške i malo probare.prohlade se i poređaju u zamašćen pleh.

Umuti se običan patišpanj od jaja brašna mleka i vode ili kako već praviš običan žuti patišpanj.

To se sipa preko jabuka i ispeče.Prevrne na tacnu za tortu (jabuke sad budu odozgo),ohladi i ukrasi šlagom.Ne može biti jednostavnije,a baš je osvežavajuće voćno..KAd je bilo oraha,svekrva Jelena ih  je dodavala.Još osećam u ustima taj divan spoj jabuka i oraha..

Mada,možda je to meni u sećanju kao nešto lepo,pravljeno samo za mene i SVE  za mene!Ne znam..Probaj,verujem da će ti se dopasti..

e pa da jeste lilypumpkin :) ... to je jedan od brzih i dobrih kolaca. Ja ga pravim ovako, pospem 3-4 kasike secera po dnu serpe tako da samo pokrije dno, izrezem jabuke na tanke snite i redjam okolo. Jabuke moraju biti one kisele, jer to nije to. To stavim u pecnicu da se pece. Ovamo umutim 5-6 jaja, toliko kasika secera i brasna. Dok se to pjenasto umuti i dok dodam brasno, jabuke su vec pustile vodu i malo pocele dobijati boju. Dodam brasno u jaja i izmjesam. Onda izvadim jabuke, pospem ih krupnije isjeckanim orasima, onako da pokrije jabuke i onda na to sipam tijesto. Kad se ispece izvrnem, nekada jabuke ostanu priljepljene za dno, to nema veze kasikom ih poslazem po vrhu, ohladim, stavim slag i opet po njemu malo pospem orasima. To je stvarno super kolac, dobro si me podsjetila :)

isto je prejednostavna punch torta.... ne znam da li ima negdje?! dvije zute kore, srednja kora se pece od malo vise jaja nego ove dvije, s tim da se masa podijeli u tri zdjelice - prvu ostavimo kakva jeste, drugu obojimo sa par kasika kakaa, a trecu sa par kapljica crvene boje ili sirupa od jagode ili maline. Uspemo da se pece sipajuci ako je moguce po malo od sve tri mase tako da se boje pomjesaju, uopste nije bitno kako. Na kraju ce se dobiti sarena kora (zuto, roze, braon). Tu koru kad se ohladi isjecemo na kocke 2,5 - 3 cm. U to dodamo par kasika pekmeza od kajsija, malo indijskog caja, malo ruma i ovlas izmjesamo tek toliko da se namoci i da je vlazno. Na tacnu stavimo okvir od torte, stavimo zutu koru (poprskanu sokom od narance ili ananasa), premazemo tanko pekmezom od kajsije, po tome poredjamo smjesu sa kockama (bice neravno, nema veze), po tome stavimo drugu zutu koru (koju smo prethodno takodje tanko namazali pekmezom od kajsija i tom premazanom stranom je stavimo na kockice). I tu koru odozgo malo poprskamo sokom. Odozgo pritisnemo malo rukom prema dole, stavimo donji dio kalupa za tortu ili nesto slicno, i na to stavimo laksi predmet da se torta stalozi i onaj srednji sloj sa kockama stisne i oblikuje. ostavimo u frizider (makar 4/5 sati). Izvadimo iz frizidera, skinemo obruc, premazemo slagom obojenim sa par kapljica crvene boje. Bice roza boje i kad se torta presjece taj roza slag ce lijepo da se slozi sa roza kockicama. Takodje se moze premazati , bem mu misha kako se to kaze ..... onom bijelom glazurom... secer u prahu, sok od limuna pa se dobije bijela tecna masa, ali samo dodati par kapljica crvene boje da bude roze boje. Kad se presjece interesantno je da se vidi, a mnogo je socno i ukusno. :)

recept, slika, koraci, postupci, ne zezaj tavucice, ja sam vizualan tip 8)

6. tavuco 17.02.11. 23:34, #56
    Akcije

koji una, prvi ili drugi ?

7. una64 18.02.11. 00:02, #57
    Korisnik je:
    Akcije

tavuco napisao/la:

koji una, prvi ili drugi ?

ovaj drugi, sarenjikavi ;)

8. Godiva 18.02.11. 02:55, #58
    Korisnik je:

tavuco napisao/la:

isto je prejednostavna punch torta.... ne znam da li ima negdje?!

Ima je, ali mi je bilo naprosto zao da stavim link, kada vidim koliko si samo pisala :))))

9. tavuco 18.02.11. 04:33, #59
    Akcije

Godiva napisao/la:

tavuco napisao/la:

isto je prejednostavna punch torta.... ne znam da li ima negdje?!

Ima je, ali mi je bilo naprosto zao da stavim link, kada vidim koliko si samo pisala :))))

hahahahah ..... eto ti vraga ....thanx Godiva :) ...doduse ja ovo malo pojednostavim, ali to je to :)

10. Pega 18.02.11. 06:11, #60
    Korisnik je:

Ja bi' da Godiva vrati onaj lepi, najlepsi, od svih torti, avatar - uvek ga gledam, jedno, pet minuta, kad naidjem...

11. Godiva 18.02.11. 14:06, #61
    Korisnik je:

Pega, dosadila mi je. A i s obzirom na to da je avatar velicine postanske marke, jedva da se znalo da je na slici torta. Samo ti otvori slicicu i uzivaj :))))

12. liljanailieva 18.02.11. 15:05, #62
    Korisnik je:
    Akcije

Aj da se i ja umesam ovde... i ja imam jedan takav jeftini kolac, meni se dopada- sto neznaci i vama ostalima, a zaista te namirnice imamo svi u kuci,

13. tanja98 10.11.12. 19:48, #63
    Korisnik je:

1981-28 napisao/la:

Trebaju mi recepti za jeftinije torte. Molim za pomoc!!!!!

14. tanja98 10.11.12. 20:03, #64
    Korisnik je:

ima vam ova meni je dobra: :D 

Šoder torta:
    -1,50l mlijeka
    -6 prasaka za puding(VANILIJA)
    -6 kasika secera
    - 500g margarina
    -250g secera u prahu
    -300g mljevenog mesa
    -200g mljevenih oraha
    -200g kokosovog brasna
    -2 kesice praska za slag kremu
    -150ml kisele vode

PRIPREMA.
    1.U posudu na šporetu sa 1l mlijeka dodamo šecćer.uz neprekidno mjesanje u uzavrelo mlijeko dodamo prethodno razmucen puring.Znaci napraviti puding.

2.Mikserom mutimo margarin i šećer u prahu.Dodamo ohlađeni puding i sjedinimo fil.

3.Djelimo fil na 3 djela.U prvi dodamo mljevene orahe, a u drugi kokosovo brasno.U treci dio dodamo mljeveni plazma keka.Na zadnji dio pravokutne kutije za tortu nanesemo fil sa plazmom.Preko fila sa kokosovim brasnom pa fil sa mljhevenim orasima.

4.I na kraju ukrasimo tortu sa kiselom vodom i slag kremom

DOBAR TEK!!
    :D 

15. Maksica 10.11.12. 20:03, #65
    Akcije

http://www.coolinarika.com/recept/894645/

Evo, ova je odmah u uvodu definirana kao jeftina i izdašna... A izgleda jako fino! ;)

16. bik 10.11.12. 21:18, #66
    Korisnik je: online
    Akcije

tanja98 napisao/la:

ima vam ova meni je dobra: :D 

Šoder torta:
    -1,50l mlijeka
    -6 prasaka za puding(VANILIJA)
    -6 kasika secera
    - 500g margarina
    -250g secera u prahu
    -300g mljevenog mesa
    -200g mljevenih oraha
    -200g kokosovog brasna
    -2 kesice praska za slag kremu
    -150ml kisele vode

PRIPREMA.
    1.U posudu na šporetu sa 1l mlijeka dodamo šecćer.uz neprekidno mjesanje u uzavrelo mlijeko dodamo prethodno razmucen puring.Znaci napraviti puding.

2.Mikserom mutimo margarin i šećer u prahu.Dodamo ohlađeni puding i sjedinimo fil.

3.Djelimo fil na 3 djela.U prvi dodamo mljevene orahe, a u drugi kokosovo brasno.U treci dio dodamo mljeveni plazma keka.Na zadnji dio pravokutne kutije za tortu nanesemo fil sa plazmom.Preko fila sa kokosovim brasnom pa fil sa mljhevenim orasima.

4.I na kraju ukrasimo tortu sa kiselom vodom i slag kremom

DOBAR TEK!!

Mleveno meso je greška,šta treba da stoji? 

17. 1981-28 13.11.12. 00:13, #67
    Korisnik je:
    Akcije

Hvala puno na pomoci!!!!

18. tajana76 13.11.12. 00:48, #68
    Akcije

bik napisao/la:

.U treci dio dodamo mljeveni plazma keka.
    DOBAR TEK!!

Mleveno meso je greška,šta treba da stoji? 

Mljeveni keks(Plazma)... Pise u nastavku...Tipfeler{#emotions_dlg.roll}