Trebaju mi recepti za jeftinije torte. Molim za pomoc!!!!!
http://www.coolinarika.com/preview/recept/784838/
Evo mog predloga...
http://www.coolinarika.com/preview/recept/768197/ još jedan...
nadam se da ćeš naći to što tražiš. sasvim sigurno će naći...
no kod torti sam ja malo stroga. nema jeftine torte. kod torte nema štednje. uštediš na salvetama, na piću, na grickalicama... na svemu ostalo i popratnom, ali ne na torti. ne sumnjam da se i od jeftinih sastojaka može napraviti relativno dobra i jeftina torta, ali vrhunska slastica kao prava torta, koja je centralni dio i kruna svih svečanosti, ne može, naprosto ne smije biti jeftina! potrebni su joj vrhunski sastojci i spretna priprema da bi se opravdao taj kraljevski status. nikada ne štedim na tortama. uzimam uvijek pravi svježi maslac, svježe orahe, lješnjake, bademe, kikiriki, pinjole, vrhunski konjak ili likere, pravu čokoladu (nikada ispod 60% kakaa), pravu valiliju ili aromu vanilije, pravo slatko vrhnje (nikada ne uzimam biljna vrhnja) i bez problema uzmem za vrhunsku tortu oko 250-300 kn (ovisno o težini). nitri jedna moja bolja torta nije ispod 100 kn samo za materijal.
npr. računala sam materijal za moju brownie torticu ovako :1 maslac 15 kn
1/2 kg čokse 60 % oko 40 kn
šećer u prahu 1/2 kg oko 10 kn
slatko vrhnje (pravo, ne biljno) 6 dl oko 25 kn
4 jaja 5 kn
to je bez vanila ekstrakta, brašna i pećnice. izađe me samo materijal oko 100 kn. dakle jeftino je kad je sam ispečeš. ti možeš pokušati ispeći ovu tortu s jeftinim sastojcima, ali to neće biti rezultat koji bi bio ono što torta jest- kraljica i točka na i svih prilika u kojima se služi.
sretno i molim ne shvati ovo kao moju kritiku, već kao smjernice za razmišljanje ![]()
Milicza napisao/la:
no kod torti sam ja malo stroga. nema jeftine torte. kod torte nema štednje. uštediš na salvetama, na piću, na grickalicama... na svemu ostalo i popratnom, ali ne na torti. ne sumnjam da se i od jeftinih sastojaka može napraviti relativno dobra i jeftina torta, ali vrhunska slastica kao prava torta, koja je centralni dio i kruna svih svečanosti, ne može, naprosto ne smije biti jeftina! potrebni su joj vrhunski sastojci i spretna priprema da bi se opravdao taj kraljevski status. nikada ne štedim na tortama. uzimam uvijek pravi svježi maslac, svježe orahe, lješnjake, bademe, kikiriki, pinjole, vrhunski konjak ili likere, pravu čokoladu (nikada ispod 60% kakaa), pravu valiliju ili aromu vanilije, pravo slatko vrhnje (nikada ne uzimam biljna vrhnja) i bez problema uzmem za vrhunsku tortu oko 250-300 kn (ovisno o težini). nitri jedna moja bolja torta nije ispod 100 kn samo za materijal.
4 jaja 5 kn
to je bez vanila ekstrakta, brašna i pećnice. izađe me samo materijal oko 100 kn. dakle jeftino je kad je sam ispečeš. ti možeš pokušati ispeći ovu tortu s jeftinim sastojcima, ali to neće biti rezultat koji bi bio ono što torta jest- kraljica i točka na i svih prilika u kojima se služi.
sretno i molim ne shvati ovo kao moju kritiku, već kao smjernice za razmišljanje
potpuno se slažem sa Milicom...uštedi na svemu drugom...ali na torti nikada,,,jer ona je kruna svega...ako želiš još jedan prijedlog...evo izvoli pogledati recept..
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-torta-I
i komplet bez brašna i šećera kojeg uvijek imamo kod kuće,kao i margarina ili maslaca (osim,ako je riječ o nekoj drugoj količini masnoće)...na materijal mi ode oko 75-80 kn i to sve ovisi koju čokoladu kupiš...ali uvijek uzimam istu...samo u zadnje vrijeme cijene skaču ko lude,pa pokušavam naći neku optimalnu cijenu...tako da se u okvirima gore navedenog iznosa može računati...
nadam se da ćeš od ovih nekoliko savjeta nešto izvući,pa ti želim puno sreće u tome ![]()
carica69 napisao/la:
Milicza napisao/la:
4 jaja 5 kn
sretno i molim ne shvati ovo kao moju kritiku, već kao smjernice za razmišljanje
potpuno se slažem sa Milicom...uštedi na svemu drugom...ali na torti nikada,,,jer ona je kruna svega...ako želiš još jedan prijedlog...evo izvoli pogledati recept..
http://www.coolinarika.com/recept/cokoladna-torta-I
i komplet bez brašna i šećera kojeg uvijek imamo kod kuće,kao i margarina ili maslaca (osim,ako je riječ o nekoj drugoj količini masnoće)...na materijal mi ode oko 75-80 kn i to sve ovisi koju čokoladu kupiš...ali uvijek uzimam istu...samo u zadnje vrijeme cijene skaču ko lude,pa pokušavam naći neku optimalnu cijenu...tako da se u okvirima gore navedenog iznosa može računati...
nadam se da ćeš od ovih nekoliko savjeta nešto izvući,pa ti želim puno sreće u tome
da,zaboravih reć...dekoracija je isto tako važna...ali uvike se može iskoristiti i dio kreme,sa nekim malim sitnim detaljima..sve je prepušteno mašti.
Milicza, slazem se s tobom konceptualno, osoba sam koja vrlo drzi do kvalitete u svemu a posebice u hrani, tako sam odgojena od djetinjstva, i ja sto se hrane tice uvijek nastojim kupiti najkvalitetnije sto mogu koje je cesto i malo skuplje, ali ne mogu si svi dozvoliti da plate maslac 2eura, mislim da ako si netko ne moze priustiti da potrosi 15eura, sto vjeruj mi niti vani nije bas "malo", za jednu tortu ne mora nuzno znaciti da je "skrt" ili nema razvijen ukus. Ne mora se niti objasnjavati da je idealno imati naj sastojke, ali ako covjek ne moze to financijski podnijeti zasto bi se morao odreci torti ili sl. Mislim da se pitanje nije odnosilo na kvalitetu sastojaka nego na primjere gdje sastojci potrebni za tortu nisu zahtjevni ili mnogobrojni. Ne znam ako se Tarte Tatin moze nazvati tortom, ali meni je to jedan od omiljenih kolaca, a jeftin, sigurno ima jos puuuno primjera odlicnih torti koje ne moraju nuzno biti i vrlo skupe zbog vrste, a ne kvalitete, sastojaka koje sadrze. Ja primjerice NIKADA ne bih stedjela na picu, pa niti na salvetama, ako mogu izabrati, ali na picu NIKAD, nema goreg od lose cuge koja moze anulirati vrijednost cijelog jela, i obratno.
I ja zelim naglasiti da ne shvatis ovo kao kritiku, nego objasnjene ako se tako moze nazvati. Samo sam zeljela reci da nemaju svi iste financijske mogucnosti i smeta mi da zbog toga budu "diskriminirani" ili "kritizirani" iako znam da je tvoj komentar sasvim dobronamjeran i konceptualno pozitivan.
Iskren pozdrav obadvjema curama! ![]()
Sve bih uradila kao i Militza, kvalitet torte je u sastojcima, ali u slucaju da nemam dovoljno novca (a i to se desava, zar ne?),osladila bih se i jeftinom tortom...:-)
ps. ok, Tarte Tatin nije "torta".. ;-), ali kuzite sto mislim..
Zavisi za koju priliku su torte.One mogu biti ukusne,a da ne budu skupe,a mogu biti i ukusne i skupe.Zavisi kako se gleda i kojim povodom se prave.
Ukoliko želiš jeftine recepte za torte koje bi da praviš i prodaješ,toga nema.Niko ih neće kupovati,bar ne dugo.
Ukoliko je za neke svečanosti,onda torta treba da bude i ukusna i reprezentativnog izgleda,a za to treba uložiti i nešto više novca.
Kad se radi o tortama za ukućane,onda je važnija ljubav i trud koji su uloženi od samih sastojaka,pogotovo ako je budžet mali.
Volela bih da obratite pažnju na recept koji je jedna korisnica postavila i kojim me je oduševila.Postaviću link,možda je neko propustio da vidi i pročita.
http://www.coolinarika.com/recept/rolat-muti-sta-cekas/komentari/#msg_14106018
carciofo, slažem se.. ni na piću ne bih štedjela. ionako pijem samo vrhunska vina vlastite proizvodnje ... ali shvaćam što si htjela reći i prihvaćam i potvrđujem tvoj stav o piću. najjeftiniji maslac košta 12 provjerila sam. dakle nije da imamo izbora. uživala sam dok smo bili zimus na skijanju u austriji- cijene su ili oko naših ili niže, a ponuda neusporedivo bolja.
Ok, ovdje su razlike u cijeni maslaca puuuno vece. Inace ja zivim u Padovi, skup grad, a sama Italija je puuuuno skuplja od Austrije, odi na skijanje u Cortinu ili Val Gardenu pa bus vidjela cijene.. ![]()
Znam da si privilegirana sa strane vina, lucky you :-)), ali nemaju svi srecu imati svoje vinograde! Ja nemam taj privilegij kao i velika vecina ostalih, kada mi treba vino trebam cashirati, nasrecu u Italiji se ne mogu zaliti na kvalitetu niti odnos kvalitete i cijena, ali c'mmon Italija sa Francuskm je jedinstvena na svijetu po tom pitanju, u enotekama imas izbor od stotina, da ne kazem tisuca zaista ali zaista nekih od vrhunskih vina, u Hr je vino puno skuplje, a da ne govorimo o odnosu cijena-kvaliteta obzirom da je Hrvatska zemljopisno mala i niti proizvodnja shodno ne moze konkurirati ovim zemljama sto je logicno.
Sto da ti velim.. ![]()
Iskren pozz.
1981-28 napisao/la:
Trebaju mi recepti za jeftinije torte. Molim za pomoc!!!!!
ajmeeee, ne slusaj ove tete, plizzz... jedna predlaze jeftinu tortu od 24 jaja, druga mudruje da jeftina torta ne postoji ako se radi s ljubavlju za bliznje, ma dajte, molim vas
.
ma koja crna ljubav za bliznje kad stisne recesija. nego nadi si neki fini receptic za biskvit, pa kremu, pa si sama iskombiniraj nesto po svome ukusu... diskretna dekoracija, pa da vidis kako narod pada unesvijest.
pozdrav...
Draga una,znam ja dobro šta je recesija."Šta čitoo-odoo".!!
Samo sam rekla da ako je za ukućane oni neće zameriti i da je hleb i džem ako je to ono što se ima i ako je začinjeno s ljubavlju.A ko misli drugačije,šta da se radi.
Naravno da tvoj savet da nađe biskvit i kremu iskombinuje sama stoji,ali očito da joj treba recept,inače ga ne bi ni tražila. Ja sam samo postavila priču na širu osnovu vezano za to šta je skupo,a šta jeftino.To zavisi od osobe do osobe i od toga koliko ko ima sredstava..
evo npr. ovaj:
http://www.coolinarika.com/recept/755038/
mozda ce te iznenaditi kada ga procitas, ali ti savjetujem da pogledas slike koje su probali drugi i da procitas sve komentare.
ja sam radila dva puta za veliki rodendan mjeru i pol (jednom kao okruglu tortu, jednom kao duguljasti vlak klincu), dodala sam neke stvari (vidi u komentarima). kolac je naprosto odlican, ne presladak, moze se i oblikovati jednostavno...
e sada, sto se vrhunaskih kolaca tice, meni kod njih vrijedi pravilo less is more. maslac ili kvalitetna cokolada (koja kosta malo vise), ali MINIMALNO sastojaka (u tome je poanta dobroga kolaca). zato pravi dobar kolac ni ne kosta puno vise od jeftinijeg nacifranog zelatinastog (ispricavam se ljubiteljima zelatine, uvijek ih negdje zakacim ;)).
ja uredno preskocim recepte (ovdje) u kojima vidim 150 sastojaka (aroma badema, cokolada s ljesnjacima, arancini, organski cocoa powder, vanila, liker od narance itd. itd. itd.) - to su uglavnom mlade kuharice koje isprobavaju i eksperimentiraju...
lillypumpkins napisao/la:
Draga una,znam ja dobro šta je recesija."Šta čitoo-odoo".!!
Samo sam rekla da ako je za ukućane oni neće zameriti i da je hleb i džem ako je to ono što se ima i ako je začinjeno s ljubavlju.A ko misli drugačije,šta da se radi.
Naravno da tvoj savet da nađe biskvit i kremu iskombinuje sama stoji,ali očito da joj treba recept,inače ga ne bi ni tražila. Ja sam samo postavila priču na širu osnovu vezano za to šta je skupo,a šta jeftino.To zavisi od osobe do osobe i od toga koliko ko ima sredstava..
ops, sorry, tek sam sada vidjela da si napisala da je za obitelj "vaznija" ljubav i paznja od samih sastojaka, ali najiskrenije - stvarno nisam htjela ironizirati tvoj post, malo sam se zanijela, nego sam mislila na ove tete gore koje se bacile na pricu o cijenama vina u hrvatskoj! ma zena trazi recept za jeftinu tortu, a ispada - sve same majstorice, odrasle na francuskim dekadentnim tortama i nijedna bidna nema recept za nesto prizemnije
.
sorry jos jednom 
carciofo napisao/la:
Ok, ovdje su razlike u cijeni maslaca puuuno vece. Inace ja zivim u Padovi, skup grad, a sama Italija je puuuuno skuplja od Austrije, odi na skijanje u Cortinu ili Val Gardenu pa bus vidjela cijene..
Znam da si privilegirana sa strane vina, lucky you :-)), ali nemaju svi srecu imati svoje vinograde! Ja nemam taj privilegij kao i velika vecina ostalih, kada mi treba vino trebam cashirati, nasrecu u Italiji se ne mogu zaliti na kvalitetu niti odnos kvalitete i cijena, ali c'mmon Italija sa Francuskm je jedinstvena na svijetu po tom pitanju, u enotekama imas izbor od stotina, da ne kazem tisuca zaista ali zaista nekih od vrhunskih vina, u Hr je vino puno skuplje, a da ne govorimo o odnosu cijena-kvaliteta obzirom da je Hrvatska zemljopisno mala i niti proizvodnja shodno ne moze konkurirati ovim zemljama sto je logicno.
Sto da ti velim..
Iskren pozz.
recept za jeftinu tortu, halo?!

Slazem se sa Unom. Od recepta sa hiljadu sastojaka mi je samo gora torta sa prokislom bananom i pudingom. Razumite me, mora iz detinjstva. Na nekoj svadbi u komsiluku su nas posluzili takvom tortom, i iako tada jos ni u skolu nisam isla, tu tortu nikada nisam zaboravila ![]()
Verujem da svako voli kvalitetne, ukusne kolace. No, posto je korisnica zamolila za neke jeftinije recepte, mozda za to ima razlog.
Ovaj recept obozavam. Sastojke uglavnom svi imamo u kuci, umesto putera mozes da stavis i mast ili margarin a kolac se napravi za tren a stvarno je preukusan.
A i ovo je fino ![]()
Ja koliko vidim ovdje se trazi jeftin recept za tortu,a ne hvalospijevi o vinima koje pijemo,skijanju ili o necemu drugom.....zato Vas molim da ne budete neugodni sa svojim komentarima-malo vise ljubaznosti molim!!!!!
godiva, e bas mi je drago da se slazemo oko ovoga i da to isto kazes ti, koja zaista zna sto je vrhunski kolac :).
To sam i ja rekla,samo drugim rečima.Nije sve u sastojcima za tortu..
Razumele smo se.
Pozdrav moje dame,
evo ja imam nekoliko svojih favorita:
Violetina havana
Tortu radim u okruglom kalupu, tako da je vrlo izdašna, tu kupim:
napolitanke oko 2,5 KM, orasi 4 KM, mlijeko 1,50 KM, vrhnje 3 KM, 3 želatine 3 KM, 1 kg šećera 2 KM
kad sve to zbrojim- 16 KM okvirno, što je nekih 60 kuna, ako se ne varam.
za ovu tortu vjerujem kako nije skupa ![]()
zatim
Čokoladna torta by Quince
torta je bomba i uvijek je pravim za svečane prigode,
tu kupim 6 čokolada 8KM, 1 čoko mlijeko 2 KM, 10 jaja 3 KM, 500 ml vrhnje oko 3 KM, ne računam kakao, šećer itd. pa je to okvirno 16 KM, nekih 60 kuna ![]()
Tu je još i Šumsko voće u kremi od sira
tu kupim: 200 g maslaca 2 KM, keks 3 KM, 500 g svježeg sira 3 KM, 250 ml vrhnja 2.50 KM, 450 g šumskog voća 4 KM, bez dodataka, pa je to oko 14-16 KM, opet nekih 60 kuna,
a torte su baš fine.
Ovo sam samo dala prijedloge za gospođu što je pitala, ima ih još mnogo, ali sam pokušala navesti bar jednu voćnu i jednu čokoladnu tortu koje se meni jako, jako sviđaju!
p.s. moram ovo reći makar je skrenulo u nekom pravcu, ali dama moje ja stavih 3 konkretna recepta (to mi je kao opravdanje :-)), pa vas molim da mi oprostite, ali stvarno, moj nervni sistem ne može podnijeti više od 10 sastojaka u kolaču, ja se izgubim u receptu totalno i nemam pojma što to toliko svega treba.
bit' će još receptića ![]()
pozzz
Meni je otkrice praviti domace sireve/kreme poput mascarponea ili creme fraiche, jer ih vise volim u tortama i kolacima nego maslac, a tesko ih je pronaci kod nas (a nisu ni jeftine).Od litre slatkog vrhnja i jednog limuna mogu dobiti skoro 450g mascarponea, ili od obicnog vrhnja i kiselog mlijeka dobiti fantastican creme fraiche. A sve jednostavne i jeftine namirnice. Nadam se da ovo malo pomaze ![]()
Da potvrdim, Dzemi Lady je odlican biskvit uz koji se vrlo lako moze dodati kakva fina krema (creme fraiche, cokolada, vanilija, secer, etc) i da bude stvarno super tortica.
Meni se i ova jako svidja:
http://www.coolinarika.com/recept/torta-od-narance-i-badema/
Po mojoj slobodnoj procjeni ovo bi moglo biti povoljno, ali kako ne znam svrhu tj.radi li se o prodaji torti ili nečem drugom, možda griješim, no evo: