Krema bez margarina

1. allure0 26.06.08. 16:31, #1
    Korisnik je:
    Akcije

Molim pomoć!
    Prije nekoliko godina jela sam prefini kolač sa kremom bez margarina (bila je žuta krema) bila je jako lagana mislim sa slatkim vrhnjem. Molim one koji imaju recept, malo mi je hitno radim tortu za prvi rođendan nećakinji.
    Hvala!

2. Angel25 26.06.08. 17:43, #2
    Korisnik je:
    Akcije

Skuhaš puding od vanilije ili banane, u 8 dl mlijeka 2 pudinga plus veeeelika prepuna žlica gustina. U ohlađen dodaš oko 2-3 dl istučenog vrhnja za šlag. Ili u pola litre vrućeg (ne smije zakipiti) vrhnja za šlag rastopiš 200 ili 250 g bijele čokolade (ne Milke), kad se ohladi istučeš to vrhnje sa čokoladom ponovno u 'šlag', malo duže se miksa ali neopisivo fina je to krema za kolače/torte, meni najfinija. Isto možeš i sa običnom mliječnom čoksom ili čokoladom za kuhanje raditi.

3. Zlatkas 26.06.08. 17:58, #3
    Korisnik je:
    Akcije

Stučeš 4 žumanjaka na pari sa 6 žlica šećera, i dok se zgusne ohladiti. Smiksati vrhnje (4 dl) za šlag, ubaciti žumanjke i dobroizmiksati.. za prste polizati..

4. Umag-0280 26.06.08. 19:51, #4
    Korisnik je:
    Akcije

Pogledaj SAMO žutu kremu sa mog recepta ( ide 1 jaje, 2 žutanjka, šećer, bijela čokolada, izostavi liker, slatko vrhnje, želatina - da "drži" punoću kreme):
    http://www.coolinarika.com/recept/kralj … s-malinama
    Možda pomogne. Pozdrav.

5. allure0 26.06.08. 20:31, #5
    Korisnik je:
    Akcije

Hvala svima!
    Moja torta je sa jagodama pa nažalost tvoj recept Umag-0280 mislim da ne odgovara, možda se varam. Slike i recept slijede idući tjedan. Pusa svima!
    Najbolji ste!