I ja obožavam gledati Rudolfa ali kad ja imam vremena tj. navečer skoro je uvijek No reservation ili Jamieva Revolucija u kuhanju, već su mi dojadili i oni i reprize.
Bilo je par epizoda od one lijepe crnkinje, mislim da se preziva Paskal, što priprema jesenska jela ali više ju ne vidim, niti reklame za njene serije. Zna li itko šta se dešava?
http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/recepten/rieslingappels
je li mi može neko ovo prevesti molin vas....
princeza0222 napisao/la:
http://rudolphsbakery.24kitchen.nl/recepten/rieslingappels
je li mi može neko ovo prevesti molin vas....
Zagrijte pećnicu na 150 º C. Pre toga, grožđice u rum za oko 1 sat. Ogulite jabuke i izvadite jezgru s Apple Corer. Pomiješajte grožđice sa bademima, šećerom i cimetom. Ispunite jabuke s mješavinom i stavite ih u posudu za pečenje. Ulijte vino u posudu za pečenje i ispeći jabuka oko 30 minuta.
Vanilija umak
Donesite kremu s mlijekom i jedna žlica šećera do čir. Umiješajte preostale šećer sa žumanjcima glatke. Prelijte kipućom kremu nad jaje i dobro izmiješajte. Prelijte umak natrag u posudu i kuhati umak, miješajući bez ključanja, s lopaticom do guste krema.
Izvadite jabuke iz pećnice i poslužite s umakom od vanilije.
PS prevod sa holandskog....vrlo jednostavno na google prevoditelju, samo je malo bukvalan, ali se moze rastumaciti, poz!
Sastojci
Zaboravila sastojke....
rizling Jabuke
40 g grožđica
100 ml ruma
4 velike jabuke
50 g ljuskicama badema
20 g šećer od šećerne trske
prstohvat cimetovog praha
750 ml rizling Vino
Vanilija umak
210 ml vrhnja
90 ml mlijeka
60 g šećera
3 žumanjka
1 vanilija mahuna
lili954 napisao/la:
princeza0222
ajme puno,puno,puno ti hvala ![]()
Pozdrav trebam pomoc
Neki dan sam gledala na 24 Kitchen jednog i jedinstvenog Rudolph`s bakery,radio je kolačiće od čokolade(bez brašna) sa mouss-om od čokolade i malina,to je pripremao kao shef gradonačelniku i zato ih je i tako nazvao (gradonačelnik). Tražila sam recept na njegovoj stranici i na internetu općenito ali nisam ga nigdje našla. Bila bim vam zahvalna ako ga netko može pronać i poslati link ![]()
HVALA
nina2108 napisao/la:
Pozdrav trebam pomoc
Neki dan sam gledala na 24 Kitchen jednog i jedinstvenog Rudolph`s bakery,radio je kolačiće od čokolade(bez brašna) sa mouss-om od čokolade i malina,to je pripremao kao shef gradonačelniku i zato ih je i tako nazvao (gradonačelnik). Tražila sam recept na njegovoj stranici i na internetu općenito ali nisam ga nigdje našla. Bila bim vam zahvalna ako ga netko može pronać i poslati link
HVALA
Evo ga video:
A evo ga i recept sa njihovog sajta:
SnezanaBG napisao/la:
Gledam i uživam... kuva sa neverovatnom lakoćom i ne komplikuje...
Kod nas je taj kanal na SBB-u od decembra... Nijedan drugi kuvar mi se ne dopada toliko, naročito Anđelika (valjda se tako zove), jer sve dira prstima, apsolutno sve... Složi na tanjir, pa još pipa prstima, prevrne u tiganju hvataljkom, pa još pipa prstima, užas...
Rudolf je genijalan, meni se isto jako svidja. Baš sve radi s lakoćom i merak ga je gledati.
Slažem se s tobom za Anđeliku, sve potpisujem.
Ali mene smara onaj Nenad, eee što me taj lik nervira to je neopisivo. Nedavno je pravio nešto kao kukuruzu, čovjek sve miješa rukama, ali ama baš sve i jaja pa onda onako direktno iz zdjele istresa u špatulu (pola mu iscurilo), umjesto da uzme špatulu. Šerpom lupa šnicle umjesto tučkom, puno priča, puno se hvali, vazda spominje svoju familiju, babe, tetke, ma ubi brate pravo 
Onaj jedan šminker mi je isto simpatičan, ima onako šminkersku frizuru, ali ostale ne gledam nešto specijalno.
24Kitchen gledamo redovno i baš svi uživamo.
A naravno da me Anthony Bourdain oduševljava, čovjek može jesti brate, ne znam gdje mu sve ono stane 
Hvala puno puno punoo ludaljilja ![]()
neumorna napisao/la:
SnezanaBG napisao/la:
Kod nas je taj kanal na SBB-u od decembra... Nijedan drugi kuvar mi se ne dopada toliko, naročito Anđelika (valjda se tako zove), jer sve dira prstima, apsolutno sve... Složi na tanjir, pa još pipa prstima, prevrne u tiganju hvataljkom, pa još pipa prstima, užas...
Rudolf je genijalan, meni se isto jako svidja. Baš sve radi s lakoćom i merak ga je gledati.
Ali mene smara onaj Nenad, eee što me taj lik nervira to je neopisivo. Nedavno je pravio nešto kao kukuruzu, čovjek sve miješa rukama, ali ama baš sve i jaja pa onda onako direktno iz zdjele istresa u špatulu (pola mu iscurilo), umjesto da uzme špatulu. Šerpom lupa šnicle umjesto tučkom, puno priča, puno se hvali, vazda spominje svoju familiju, babe, tetke, ma ubi brate pravo
Onaj jedan šminker mi je isto simpatičan, ima onako šminkersku frizuru, ali ostale ne gledam nešto specijalno.
A naravno da me Anthony Bourdain oduševljava, čovjek može jesti brate, ne znam gdje mu sve ono stane
Hej,kao da sam ja opisivala Nenada..bas je naporan,arogantan....uff ..
sanfior napisao/la:
neumorna napisao/la:
SnezanaBG napisao/la:
Hej,kao da sam ja opisivala Nenada..bas je naporan,arogantan....uff ..
Napravila sam grešku ovdje, "iz zdjele istresa u špatulu", htjela sam reći da iz zdjele istresa u pleh pa mu ono curi okolo, umjesto da uzme špatulu ili neku veliku kašiku. A tek kad počne šerpom tucati šnicle, ma ne da me nervira, nego odmah prebacim kanal kad ga vidim. Priča brate, ne gasi se. Pričaju i ostali ali edukativno, daju savjete, ovaj se samo hvali i hvali. Smara i gotovo. I uvijek kad nešto pravi eto on čeka neke goste, pa hm... da vidimo šta imamo danas u frižideru, ono kao slučajno, kad tamo komad mesa očišćen samotako 
Ja sam neko veče otkrila onu Donnu Hay, toliko me oduševila svojom jednostavnošću, brzom pripremom jela, usput priča kao pravi,ali nema ništa viška u tim rečenicama. Sjajna je, isto kao i Rudolf. I što je najvažnije, ono što je pravila sve je dostupno i nama, nema nekih ludih namirnica da se ubijem dok nadjem za kupiti. 
neumorna,od rijeci do rijeci se slazem s tobom
Da moj sin cita tvoje postove rekao bi da sam ih ja pisala,istim rijecima ja kritizitam tog lika.Kaze moj sin," kad se tebi neko ne sviđa pljujes li ga pljujes" ..hahaha,al nije tako,stvarno je lik izvjestacen ,glumata i to jako lose.A,Dona je i meni super,zacas posla spremi nesto jednostavno a super ukusno i nama dostupno.
@neumorna & sanfior - potpisujem i ja vaše komentare
Dakle ... koliko mi se sviđa Rudi, toliko ne mogu smisliti ovog diletanta u kuhinji - Nenada Veljkovića. Toliko je nespretan i dosadan sa spominjanjem svoje familije i samohvalom, da ga ne mogu gledati. Nemam pojma tko je njemu dao medijski prostor na nizozemskoj TV, jer lik nema pojma o kuhanju. Meni više liči na cirkuskog klauna, koji nekom bijednom improvizacijom kuhara pokušava nadomjestiti svoje neznanje o osnovama kuhanja. A kad počne pjevati "Sote mori sote" , pa spominjati kneza Miloša ......UŽAS !!
Oooo.... nisam znala da Rudi ima toliko fanova ![]()
Ja ne skidam oci s njega- toliko mi je precizan, cist, uredan, veseo, prijatan (jedino mi je dosadno kad daju reprize po milioniti put
)
Zna li ko kakav nam je Rudijev ljubavni status :) ?
Ljudi ja sam se zaljubila u kuhanje od kad sam otkrila 24 kitchen i Rudolfa...čak ga i moj klinac od 4 godine gleda, a ako nešto ne želi jesti (a to je rijetkost jer je mali pravi gurman) samo velim da je to specijalni recept koji sam gledala na TV...a on pita "od Rudolfa"...i odmah je hrana ukusna, fina i sočna ![]()
Danas spremam njegovu Tortu sa slaninom od kiselog kupusa..to sam neki dan vidjela naTV...
Od sada na YouTube kanalu http://www.youtube.com/user/MsLudaljilja/videos?flow=grid&view=0 ispod svake epizode Rudolphs Bakery, u opisu stoje i recepti. ![]()
Gledala sam ga dok sam bila TAMO,,,, ima tip bas neki sarm,,,, ali recepti mu nisi BAS,,, bice da mi je standard malo visi???!!!!!
Nemojte pogresno da me shvatite,,, on je za mene bio ipak najbolji ,od svih koje sam uspela da pogledam na tom KUVARSKOM kanalu,,,,,( mada mi se svidela i Bugarka)
pre neki dan sam odslusala njegov intervju kad je bio u BGD, i ODUSEVIO me svojim nacinom razmisljanja....

floramye napisao/la:
Oooo.... nisam znala da Rudi ima toliko fanova
Ja ne skidam oci s njega- toliko mi je precizan, cist, uredan, veseo, prijatan (jedino mi je dosadno kad daju reprize po milioniti put
)
Zna li ko kakav nam je Rudijev ljubavni status :) ?
hahahaha, zanimljivo pitanje,, rece sam,, da my je girlfriend sad u drugom stanju,,,, znaci bice OPET TATA......a ima cerku tinejdzerku.....
Anthony,, je Kanadjanin,,,, a poreklom je Francuz,,,, GENIJE!
zivka20 napisao/la:
Anthony,, je Kanadjanin,,,, a poreklom je Francuz,,,, GENIJE!
vec sam napisala da obožavam gledati Rudija.....a Anthony je u jednoj epizodi, kad su ga pitali kak može toliko pojesti a biti mršav, rekao da jede samo glavno jelo - obožava meso, a povrće i prilozi su samo za ukras....
Evo jos jednog Fan-a..Mnogo volim da ga gledan..fantastican je ![]()
Obozavam ga,predivno kuva i izgleda,uzivam dok ga gledam,zbog njega sam pocela da pratim 24k.
Vidim da i ja imam istog idola kao i ovaj narod ovde :))) U zadnje vrijeme isprobavam njegove recepte, slane i slatke. Jedan od najdrazih je sjajna cokoladna glazura. Od kad je isprobah, stalno je koristim u razlicite svrhe. Cak sam ga i objavila na Coolci, ovde ..A posto spreham Nizozemski ki maternji, javite se ako sta nije jasno 
Jel ima neko preveden recept za američki čokoladni keks ( kao oreo neki ) spremao je pre neki dan.
?
Pozdrav, ljudi!
Sinoć, 14.3. između 23 i 23:30 otprilike bio je Rudolf sa nekim svojim savršenim receptom, ali ga nisam uhvatila od početka.
Pravio je neki luk, oko 1kg, mislim da je spomenuo da je "sladak", da li ga je karamelizovao? Pored toga neko meso dinstano sa nečim crvenim, verovatno paprikom. Onda je u vatrostalnu posudu izručio to meso, a preko luk. Posuo sirom i zapekao desetak minuta. Kao prilog je pravio neke ćufte/polpete od krompira i sira (valjda), koje je lagano prepržio u tiganju.
Eto, ako neko ima recept (bar zbog količine i detalja) - bila bih jako jaaaako zahvalna!!
Hvala