Što pripremiti kada djetetu koji je bolesno dođu školski prijatelji u posjet? Molim vas neke brze sendviče ili tako nešto!
Kupi hrenovčice i umotaj ih u lisnato te ispeci (bez prethodnog kuhanja), uz to ponudi ketchup, majonezu i sl. Bit će zadovoljni
hrenovke su pune konzervansa...
sto kazes za namaz od svijezeg sira koji mozes obogatiti sjeckanom paprikom, persunom....male pizze sa sirom i pvrcem...a dok sam ja bila mala moje mama je bila kraljica rockasa jer su sva djeca jela njene snicle od srdela
) to volim i danas....srdelici se skine galava i izvadi kost...i ona ostane kao lisic koji mozes pohati da klinci u prvi mah ne skuze ribu...i uvijek bi svi jeli
))
Možda male picete s mozzarelom i paradajzom ili domaće slane štapiće (to pravi moja mama za unukin rođendan i uvijek se klince prvo toga najedu :-) btw, super su i uz pivu za odrasle)
Mi imamo sličnu varijantu - koktel hrenovčice u tijestu. Napravim dizano tijesto s mlijekom i uljem, razvaljam, izrežem na manje komadiće, omotam oko hrenovčice i spečem. Nestanu još dok su vruće...
Za slatku varijantu koristim isto tijesto ali na komadić tijesta stavim žlicu marmelade od marelice. Zatvorim ih, kao košaricu, složim jedne do druge u protvan i dobijem male buhtlice. Kuhinja miriši a klinci ih obožavaju.
mouse napisao/la:
Što pripremiti kada djetetu koji je bolesno dođu školski prijatelji u posjet? Molim vas neke brze sendviče ili tako nešto!
Pa mozes puno nacina.
Kupis regularni tost hljeb, isjeces ga na pola ili na trokutove, poredas red salame neke, red feta sira, red povrca nekog.
Uz to prilog im stavis neko voce na sto ili desert.
Ovo nije baš jako brzo gotovo ali je ukusno i jednostavno! Zamijesiš tijesto za pizzu, razvaljaš ga, nadjeneš svim sastojcima koje bi stavila na pizzu, zarolaš i ispečeš...poslije ga režeš kao rolat.
evooooo me jesam kaj propustila
mmmmmmmmmmm mislim da bi ta pizza npr od šunke i sira bila izvrsna pogotovo ako radi moja mama
moram ici bokiććććććććććććććććććććććććććććććć