Neznam u ZG ali kod nas u Vinkovcima ima koliko hoćeš,trenutno ne vezem pa neznam koliko košta, mogu pitat.
Pitala, 1m dužine x 140cm širine oko 80 kn.
Hvala, sad znam da ima i kod nas za kupiti. Ja sam kod Bjelovara pa ću tamo pogledati. A znate li možda gdje se mogu naći sheme za goblene, wilerove ili slično. Hvala i lijepi pozdrav!
Što te zanima ili nije važno?
Već duže vremena je prošlo kako mije mama dala šeme i sve uz njih za neke originale vihlera, neznam ni koji su.Mislila sam ih nekome dati ali neznam ni sama što sam sa time uradila. Kada dođam kući u zagreb oko 10.04. provijetiti ću pa se javim, ako su doma pokloniti ću vam, javim se na pp radi dogovora.
Pozdrav!
Ma zanimaju me neke veće slike kao pastirica, pastorala i slično, može i zima. Ma nisam ni sama sigurna šta uspijem nabaviti od tih većih slika to bih radila.
Ma ne moraju baš biti ni vilerovi možda ima i iz nekih drugih firmi šema.
Nisam već dugo ništa radila od ručnog rada, imam raznih stoljnjaka i tog a slika na zidu baš i ne, pa sam odlučila raditi goblen. A i treba mi nešto da pustim mozak na pašu.
Tihaljina, možeš li mi reći kako se zove firma u Vinkovcima koja to prodaje, možda ima svoju prodavaonicu i u Bjelovaru. Da si olakšam potragu jer danas je dučan tu , a već sutra je zatvoren. Nekad je bila Nama i znao si da ćeš tamo naći sve šta ti treba, od igle do lokomotive, kako se to kaže kod nas.
Pozdrav!
Platno kupila, još samo nabaviti šemu i konce i počinjemo!
tihaljina napisao/la:
Evo još puno shema.
http://picasaweb.google.com/gitte.sommersol
divno je, hvala
Odličan topic, evo da ga malo "dignem". Meni je ovaj blog super, mnogo korisnih uzoraka, shema....
http://krpiceikonci.blogspot.com/
Bokic svima.Napokon jedna tema koja me u potpunosti interesira.Naravno nakon djece.Tek sam se registrirala i nadam se da ce te me prihvatiti.Nisam neki strucnjak kako staviti sliku motiva, ali sam ih jako puno saheklala.Imam Gospu, Posljednju veceru, Raspelo, puno stolnjaka, tabletica,...Od shema imam sve i svasta, pa ako bi netko htio rado cu ih poslati.
Htjela bih nešto novo pa jel zna tko stranicu gdje ima šema za vesti na platnu ili ima li tko od vas nekih šema?
Sanja9802, nisam zaboravila što sam obećala i to ću izvršiti čim dođem
kući u Zagreb na koji dan duže. Bila sam prije 2 dana samo na kratko na
lječničku kontrolu i odmah sam se vratila natrag na more. Ja pamtim
i neću zaboraviti.
Pozdrav!
Dobar dan svima, imam jedno pitanje, a cini mi se da sam na pravom mijestu. Prije puuuuuno godina sam vidjela na televiziji jednu spravicu za vezenje koja izgleda kao olovka sa iglom na dnu. moze se modificirati duzina igle i na taj nacin se produzuje ili skracuje duzina veza. Platno se rastegne na krug i onda se bocka sa tom olovkom, a sa donje strane izlazi reljefni vez. Poslje se moze npr ako je izvezena macka sa malim cesljicem pocesljati taj vez i izgleda kao prava dlakava zivotinja. Da li netko od vas zna na sta mislim?? Pomagajte molim vaaaaaaas!!!
Evo nasla sam
To se zove igla za tapiserije ili punch needle. sad jos samo da nadjem gdje se moze naci u hrvatskoj....
harfistica napisao/la:
Dobar dan svima, imam jedno pitanje, a cini mi se da sam na pravom mijestu. Prije puuuuuno godina sam vidjela na televiziji jednu spravicu za vezenje koja izgleda kao olovka sa iglom na dnu. moze se modificirati duzina igle i na taj nacin se produzuje ili skracuje duzina veza. Platno se rastegne na krug i onda se bocka sa tom olovkom, a sa donje strane izlazi reljefni vez. Poslje se moze npr ako je izvezena macka sa malim cesljicem pocesljati taj vez i izgleda kao prava dlakava zivotinja. Da li netko od vas zna na sta mislim?? Pomagajte molim vaaaaaaas!!!
Ta vrsta veza je bila u modi pre 40god i naše žene su se u nedostatku kupovnih igala same snalazile tako što su je pravile od metalne cevčice unutrašnjeg promera 0, 3mm, a dužine 200mm. Na donjem bi kraju cevčica bila izbušena nalik igli za šivenje s tim što bi donji deo bio istanjen do visine kolike ste želeli da vam bude dužina konca npr. 0.5mm ( ako se radi debljom vunom onda i do 2omm ) Konac se provlači odozgo kroz cevčicu i uvlači u ušicu na donjem delu. Platno možete zategnuti na ramu od letvica u veličini koja vam je potrebna.
http://www.coolinarika.com/slika/230796
ovu torbu sam šivala ćerki, motiv je rađen tom iglom i tehnikom punch nedle.Obožava je a i prijateljice je rado posude jako im sa sviđa.Iglu sam nabavila iz SAD-a izišla me oko 160kn, carinu nisam morala platit.Igala je bilo i u Vinkovcima ali za deblji konac i dužina igle nije se mogla regulirati.
googowill napisao/la:
harfistica napisao/la:
Ta vrsta veza je bila u modi pre 40god i naše žene su se u nedostatku kupovnih igala same snalazile tako što su je pravile od metalne cevčice unutrašnjeg promera 0, 3mm, a dužine 200mm. Na donjem bi kraju cevčica bila izbušena nalik igli za šivenje s tim što bi donji deo bio istanjen do visine kolike ste želeli da vam bude dužina konca npr. 0.5mm ( ako se radi debljom vunom onda i do 2omm ) Konac se provlači odozgo kroz cevčicu i uvlači u ušicu na donjem delu. Platno možete zategnuti na ramu od letvica u veličini koja vam je potrebna.
Hvala puno na odgovoru. Na kraju sam uspjela nabaviti iglu iz Engleske. Prijatelj mi ju je nasao bez problema.Super radi, ali mi je eto danas u zaru rada pukla, pa sad moram vidjeti kako ju zaljepiti 
tihaljina napisao/la:
http://www.coolinarika.com/slika/230796
ovu torbu sam šivala ćerki, motiv je rađen tom iglom i tehnikom punch nedle.Obožava je a i prijateljice je rado posude jako im sa sviđa.Iglu sam nabavila iz SAD-a izišla me oko 160kn, carinu nisam morala platit.Igala je bilo i u Vinkovcima ali za deblji konac i dužina igle nije se mogla regulirati.
Super izgleda hello Kitty!!! Ova moja je jako malo kostala manje od 2 funte, ali je eto toliko i trajala. Puknuo mi je vrh onaj sa kojim se modificira duzina igle, ali s obzirom da je od plastike, onda cu valjda naci nacina da ju zaljepim. Nemam bas iskustva sa vezenjem i ide mi dosta sporo, ali cu i ja valjda dogurati do malo slozenijih crteza. za sad sam napravila samo neke listice, latice, kruzice, a jucer sam uspjela napraviti brodic!! JEEEEE
)
Hvala vam svima na odgovorima 
imam i ja puno shema za kukicanje, nesto njemackih, a nesto iz praktike, ako trebate, tu sam, poz, iz hercegovca
Evo je divna stranica o pletenju i heklanju .Ja sam osobno član i imam samo riječi hvale.
Ima svega o iglama, vuni, koncu ,forum ma sve živo.
http://www.ravelry.com/patterns/knitting
evo i mene , prvi put sam na forumu, lijepo vas pozdravljam i ja uživam u ručnim radovima, dosta sam toga skinula baš sa ovih linkova koje ste i neke od vas postavile:))
Pozdrav cure
Ja isto volim ručne radove iako nemam puno vremena za to ( imam familiju pa znate kako to ide. )Imam doma "tisuće" šema , sakupljam ih za penzionerske dane. Međutim naći ću vremena za zimsku kapu. Na internetu sam našla samo jednu jedinu a i ta mi ne odgovara jer je malo šupljikava.
Molila bi ako ima netko kakvih lijepih šema isključivo za heklanje ( za zimske kape ),da mi prikaže na ovom forumu ili šalje na e-mail.
Zahvaljujem se i pozdravljam.
http://pletenje.blog.hr/2006/11/1621770 … upute.html
Super blogic...