Pročitala sam Jane Costello - Zamalo vjenčani, a sad sam počela Kathryn Fox - Zle namjere
Pročitala
- "Kći moje najbolje prijateljice" - Dorothy Koomson - odlična!
- "Kći čuvara uspomena" - Kim Edwards - malo zbrzan kraj, al je svakako preporučam!
- "Drhtaj" - Maggie Stiefvater - i nije mi nešto- više kao neka lagana ljubavna knjiga za teenagere o vukovima/vukodlacima.
- "Krovovi Teherana" - Mahbod Seraji - ne znam jesam li je ranije spominjala- ali dobra knjiga- da se zamislit nad njom.
- "Đavolja zvijezda" - Jo Nesbo - doooobar krimić- napet svo vrijeme!
- " Anđeli u mojoj kosi" - Lorna Byrne - hm, više o svemu imate tu a sad koliko je sve to s anđelima stvarno ili ne... ostavljam vama na prosudbu! Zanimljiva knjiga i vrijedi je pročitati.
Evo i mene s izvještajem
Nakon Šangaj baby (Wei Hui) i Kingovog romana Četiri iza ponoći (volim mješati različite stilove), dovršila sinoć romančić Zec na mjesecu od Hrvoja Šalkovića. I ono...ne znam....malo sam razočarana. Prijateljica koja inače ima provjereno dobar ukus što se tiče knjiga, mi je preporučila ovaj roman, ali mene baš nije oduševio. Lagana, gotovo amerikanizirana priča smještena u pedigre zagrebačkog društva, s (priznajem) par dobrih fora, ali ništa više od toga. Jel netko čitao tu knjigu? Baš me zanima dal sam ju samo ja tako doživila?
procitala Nora Roberts-Utociste.Pocela Veljko Barbieri -Trojanski konj i prekinula .Sad sam presla na Janet Evanovich -Prvi za lovu,prva knjiga iz serijala o Stephanie Plum
Iako je ljubav okosnica priče, srž knjige "Posljedice ljubavi" Sulaimana Addonie jest život eritrejskog emigranta (i ostalih emigranata) u Saudijskoj Arabiji 80-tih i 90-tih godina prošloga stoljeća. Ostala sam nad pričom - zgranuta.Dvadeseto i dvadesetiprvo stoljeće, a žene su samo lelujave sjenke, sjenke u svakom pogledu. Homoseksualizam, podvođenje dječaka i njihovo poniženje tolerirano je pod "budnim" očima vjerske policije, dok je kamenovanje preljubnika pa i onih koji to nisu normalna, čak tražena i priželjkivana kazna. Iako u mojoj državi puno toga može bolje, mogu stvarno biti sretna što živim slobodno. Divna knjiga nad kojom se treba zamisliti.
Ova tema se toliko sporo miče da je to nevjerojatno!!! Pa zar kuharice tako malo čitaju?! Ili ste na nekim drugim forumima uključene u rasprave o knjigama?!
Evo, pošto sam jača u čitanju nego u kuhanju, da vam dam svojih par preporuka jer i vi meni stalno dajete predivne recepte za preukusnu hranu i hvala vam za to!!
Dakle,
KRV CVIJEĆA Anite Amirrezvani (trenutno na kioscima za 39 kn!!) - izvrsna
OTOK Victorie Hislop
DJEVIČANSKI ČVOR Holly Payne
Hosseinijeve knjige GONIČ ZMAJEVA i HILJADU SJAJNIH SUNACA
krimići Harlana Cobena - NE PUŠTAJ ME i SAMO JEDNA PRILIKA
već spomenute KĆI MOJE NAJBOLJE PRIJATELJICE D.Koomson i KROVOVI TEHERANA M.Seraji
PARFEM Suskind
i najbolja knjiga svih vremena GRAD LOPOVA D.Benioff
Grad Lopova od D.Benioffa imam na kmpjuteru ,znaci moram ga procitati.A momentalno citam Sadako hoce zivjeti i Vilette od Charlotte Bronte
KRV CVIJEĆA - očaravajuća
trenutačno čitam SJAJ TIŠINE - Indu Sundaresan ---- zasada obećava
problem je u tome što odjednom ima previše dobrih i jeftinih knjiga
a vremena uvijek premalo 
julijane napisao/la:
Grad Lopova od D.Benioffa imam na kmpjuteru ,znaci moram ga procitati.A momentalno citam Sadako hoce zivjeti i Vilette od Charlotte Bronte
ajme" Sadako" čitala kad je dici bila za lektiru...je me rasplakala....ajme...
arbaluvija, potpuno te shvaćam!
završila sam SJAJ TIŠINE i jako me se dojmila , evo kratkog sadržaja nije iz mojih usta ali poslužiti će 
(samo da dodam da se cijelih gotovo 500 str. odvija kroz samo 4 dana)
Mladi natporučnik američke vojske, Sam Hawthorne, još neoporavljen od ratnih okršaja u Burmi, dolazi u prinčevsku državu Rudrakot u potrazi za nestalim bratom. Samovu misiju ubrzo će ugroziti posve neočekivana i beznadna ljubav prema kćeri mjesnog političkog zastupnika. Ona – djevojka Mila – suočit će se s osjećajem rastrganosti između odanosti obitelji i ljubavi prema mladom strancu.
Priča romana Sjaj tišine zapravo počinje dvadeset godina kasnije – godine 1963. – kada Olivia, Samova i Milina kći, iz Indije zaprimi kovčeg s dragocjenostima i pismo nepoznatog pošiljatelja. Tako će napokon saznati priču o strastvenoj i trajnoj ljubavi njezinih roditelja u raljama rasnih predrasuda, nacionalističkih intriga i eksplozivnih političkih odnosa ocvalog društva.
Kao laganije ljetno štivo preporučam Carly Phillips...Pročitala sam njenu trilogiju Neženja,Zavodnik i Srcolomac premda to baš i nije moj žanr ali uživala sam čitajući...
Trenutno citam DRAGULJ INDIJE od Talase Ali
Ocarana sam temom, junakinjom i njenom sudbinom...
U jednom dahu pročitah "Gonič zmajeva"Khaled Hosseini
http://www.algoritam.hr/?id=110463&kat=25&m=1&p=proizvod
Drage moje, upravo sam pročitala Sašenjku od Simona Montefiore-a i još sam pod dojmom. Knjiga je odlična i teško se ispušta iz ruku mada je i pomalo zastrašujuće čitati o događajima u Staljinovo doba. Svakako preporučam. Pročitala sam i Zaljubljenu Peoniju od Lise Lee i to je dobra knjiga mada ja nisam baš lubitelj knjiga gdje su događaji pomalo nestvarni, ali puno se sazna o Kineskim običajima.
Kim Edwards-Kći čuvara uspomena.....moje velike preporuke...dugo je stajala na polici,nikako se nisam mogla na nju odlučiti,ali evo pročitala sam je u dva dana..... Sada ću malo krenuti u pohod na Šalkovića....
Preporuka za izvrsno djelo Amosa Oza: Pantera u podrumu. Oz... dooobar kao i uvijek.
ljetna literatura - sve o ženama u islamskim društvima i njihovom položaju u durštvu! meni vrlo intrigantna tema.
od Djevojke iz Riyada by Alsanea Rajaa, preko Kopile Istanbula od Elif Shafak do
Orhana Pamuka Zovem se crvena;
od ostalih Nefertiti od Michelle Moran. sve su mi to divna plažasta, ljetna štiva ![]()
Pročitala sam od Harlana Cobena NIKOM NI RIJEČI i SAMO JEDAN POGLED... Nadam se da ču pročitati i ostale njegove romane,ali sad sam napokon nabavila Larssona MUŠKARCI KOJI MRZE ŽENE i veselim se čitanju unaprijed... Osječam se poput malog djeteta kad drži čokoladu, jedva čekam da navalim..
predlažem "Ženski rodoslov" od Ljiljane Habjanović Đurović,autorica je iz Srbije ali se i kod nas može pronaći;inače mislim da je to knjiga koju SVAKA žena treba da pročita!I naravno meni najdraža "Kada si otišao" koju su neke cure već čitale!
trenutno završavam 3. dio Bijele Masajke (Corrinne Hoffman) - Povratak u Barsaloi..najviše me ostavio bez teksta prvi dio - Bijela Masajka. Nevjerojatna priča o ljubavi i odricanju...
moja preporuka je svakako Otok - Victoria Hislop i Tihi zov Australije...zatim Povratak (Hislop), gore spomenuti Nikom ni riječi, Sjena vjetra
šta mi još pada na pamet....Anđeli i demoni, Digitalna tvrđava (obje Dan Brown)..
eto..za početak ![]()
Colleen McCulough, Dodir....
Ja sam na moru pročitala Djevojka iz dvadesetih, Sophie Kinsella. Savršeno lagana knjiga ga opuštanje, nekako sva lepršava, ženskasta, a opet napeta i s lijepom porukom.
Većinu ovih hvaljenih sam čitala i slažem se s vama. Evo jedna preporuka i od mene, čitam izvrsnu knjigu Kad je bio juli autorice Nure Bazdulj Hubijar. Doduše, teška je knjiga, pa nije baš za plažu... Više je za čitanje kad se osjećate nezadovoljni svakodnevnicom... pa da vidite kakva je svakodnevnica drugima... bit ćete sretniji sa svojim životom!